满分5 > 高中英语试题 >

Whatever happened to the familiar scene ...

Whatever happened to the familiar scene from the past of children playing “tag(捉人游戏)” in the streets while their parents chatted with the neighbors over the garden fence? This picture is fading fast today, as children are now leaving the streets in favor of a screen.

Several organizations are attempting to change this situation. One of these organizations is Play England, which aims to improve opportunities for children to play outside. A leading figure in the campaign is 50-year-old Adrian Voce, who has childhood memories of days spent in the “Big Woods” near his house with his older brothers. “We were given a packed lunch and told not to talk to strangers. I can still remember wandering in and out of each other’s houses.” he says.

However, it is not only the children that Mr. Voce and his organization have to convince. In many cases the parents themselves block his efforts. A survey in 2014 found that 85 percent of adults agreed that it was important for children to be able to play safely in the road or street where they live. However, many of them were not prepared to park their cars an extra 50 meters away from their homes.

Mr. Voce’s attempts to encourage children to play outside include the organization of campaigns like National Playday. Hundreds of communities all over the country take part in this effort, yet it can take a lot of people to give children a taste of what it is like to play in the streets. On one street in Aldershot last year there were five policemen, three community support officers, a traffic management crew, a closed-circuit television van, and a team of "play workers.”

Society today has changed to such an extent that children do not feel safe on the streets and their parents no longer feel comfortable about letting them play there. It is not only the appeal of computers and video games that has driven children inside, but also the presence of traffic, crime, and violent young people. However, thanks to the efforts of people like Adrian Voce, it may not be too late to turn back the clock.

1.What kind of feeling does Adrian Voce show when he looks back on his childhood?

A. Regret    B. Shame

C. Delight    D. Surprise

2.Why does the author say the parents themselves block Mr. Voce’s efforts?

A. They don’t want their children to be outside.

B. They are worried about the safety of the streets.

C. They are not optimistic about Mr. Voce’s campaign.

D. They won’t make the street safer for their children to play in.

3.What can we learn about National Playday?

A. It has rapidly spread to other countries.

B. A lot of people are needed to make it work.

C. It has not lived up to the organizers’ expectations.

D. It aims to call on parents to play with their children.

4.What is the author’s attitude towards children playing in the streets?

A. Worried.    B. Hopeful.

C. Unclear    D. Shocked.

 

1. C 2. D 3. B 4. B 【解析】 本文为说明文。父母隔着花园篱笆和邻居聊天时,孩子们在街上玩“捉人游戏”的熟悉场景,现在又怎么了?这张照片在今天正迅速褪色,因为孩子们现在离开街道,喜欢上了屏幕。一些组织正试图改变这种情况。其中一个组织是Play England,旨在为孩子们提供更多的户外玩耍的机会。 1.推理判断题。根据第二段中的I can still remember wandering in and out of each other's houses.(我还记得我们在彼此的房子里进进出出的情景)可推知,阿德里安·沃斯回顾他的童年时,他还能感受到快乐。故C选项正确。 2.细节理解题。根据第三段中的85 percent of adults agreed that it was important for children to be able to play safely in the road or street where they live. However, many of them were not prepared to park their cars an extra 50 meters away from their homes.(85%的成年人认为,让孩子们能够安全地在他们居住的道路或街道上玩耍是很重要的。然而,他们中的许多人不准备把车停在离家50米以外的地方。)可知,父母自己阻止沃斯的努力,因为他们没有让孩子们玩耍的街道更安全。故D选项正确。 3.细节理解题。根据第四段中的Hundreds of communities all over the country take part in this effort, yet it can take a lot of people to give children a taste of what it is like to play in the streets.(全国数百个社区都参加了这项活动,但要让孩子们体验在街头玩耍的滋味,需要很多人的参与。)可知,需要很多人才能使国家游戏日正常运作。故B选项正确。 4.推理判断题。根据最后一段中的However, thanks to the efforts of people like Adrian Voce, it may not be too late to turn back the clock.(然而,多亏了像Adrian Voce这样的人的努力,让时光倒流也许还不算太晚。)可推知,作者对儿童街头玩耍充满希望。故B选项正确。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Poet William Stafford once said that we are defined more by the detours in life than by the narrow road toward goals. I like this image. But it was quite by accident that I discovered the deep meaning of his words.

For years we made the long drive from our home in Seattle to my parents’ home in Boise in nine hours. We traveled the way most people do: the fastest, shortest, easiest road, especially when I was alone with four noisy, restless kids who hate confinement and have strong opinions about everything.

Road trips felt risky, so I would drive fast, stopping only when I had to. We would stick to the freeways and arrive tired.

But then Banner, our lamb was born. He was rejected by his mama days before our planned trip to Boise. I had two choices: leave Banner with my husband, or take him with me. My husband made the decision for me.

That is how I found myself on the road with four kids, a baby lamb and nothing but my everlasting optimism to see me through. We took the country roads out of necessity. We had to stop every hour, let Banner shake out his legs and feed him. The kids chased him and one another. They’dget back in the car breathless and energized, smelling fresh from the cold air.

We explored side roads, catching grasshoppers in waist-high grass. Even if we simply looked out of the car windows at baby pigs following their mother, or fish leaping out of the water, it was better than the best ride down the freeway. Here was life and new horizons

We eventually arrived at my parents' doorstep astonishingly fresh and full of stories.

I grew brave with the trip back home and creative with my disciplining technique. On an empty section of road, everyone started quarreling. I stopped the car, ordered all kids out and told them to meet me up ahead. I parked my car half a mile away and read my book in sweet silence.

Some road trips are by necessity fast and straight. But that trip with Banner opened our eyes to a world available to anyone adventurous enough to wander around and made me realize that a detour may uncover the best part of journey—and the best part of yourself.

1.Why did the author use to take freeways to her parents' home?

A. It was less tiring.    B. It would befaster and safer.

C. Her kids would feel less confined.    D. She felt better with other drivers nearby.

2.The author stopped regularly on the country roads to ________

A. take care of the lamb    B. take a deep breath

C. relax in the fresh air    D. let the kids play with Banner

3.What does the author discover from the trip according to Paragraph 6?

A. Freeways are where beauty hides.

B. Getting close to nature adds to the joy of life.

C. Enjoying the beauty of nature benefits one's health.

D. One should follow side roads to watch wild animals.

4.What could be the best title for the passage?

A. The Road to Bravery    B. Creativity out of Necessity

C. Charm of the Detour    D. Road Trip and Country Life

 

查看答案

I was reading these interesting stories behind a group of great logos in the world. Personally Nike is my favorite one—it’s so simple. And I like the stories behind them, which made me forget all other things. McDonald’s, Apple, Mercedes Benz and Adidas own great logos as well, and they are among my favorites.

Nike

In the Greek myth, Nike is the goddess of victory and the source of inspiration for soldiers. This logo represents the wing in the famous statue of the Greek goddess. Nike’s logo was designed by Carolyn Davidson in 1971 for $35, and was registered as a trademark in 1995.

McDonald’s

The logo was designed in 1962 by Jim Schindler to resemble the arch-shaped(拱形的) signs on the side of the company’s then walk-up hamburger stand. Later on, the two golden arches were combined together to form the M. The McDonald’s name was added to the logo in 1968.

Apple

There are different stories behind Apple’s logo. The first logo was a reference to the religious story of Adam and Eve, in which the apple represented the fruit of the Tree of Knowledge. One year later, the second logo was designed in 1977 by Steve Jobs and Ronald Wayne, and it described Sir Isaac Newton sitting under an apple tree. This logo didn’t stay long. One year later it was replaced almost immediately by graphic designer Rob Janoff’s “rainbow apple”, a rainbow-colored silhouette(轮廓) of an apple with a bite taken out of it. And then the rainbow-colored apple was replaced by the one-colored logo in 1998. It has not been changed so far.

Mercedes Benz

The Mercedes Benz logo, which was originally created by Gottlieb Daimler in 1909, consists of a simple description of a three-pointed star that represents its rule of the land, the sea and the air. The company was founded by Gottlieb Daimler and Wilhelm Maybach. Mercedes is the name of Maybach’s elder daughter, while Benz came as a result of a combination with Benz, Cie and DMG in 1926.

Adidas

The Adidas logo, which was created by the founder of the company Adi Dassler, represents mountains, pointing towards the challenges that are seen ahead and goals that can be achieved. The logo was used for the first time in 1967.

1.What does the author think of the stories of the great logos?

A. They are boring.    B. They are out of date.

C. They are attractive.    D. They are practical.

2.We can learn that Apple’s present logo is    .

A. the religious story of Adam and Eve.    B. a bitten apple with only one color.

C. Newton’s sitting under an apple tree.    D. the rainbow-colored bitten apple.

3.Which of the following time orders describes the births of the great logos?

A. Mercedes Benz - McDonald’s - Nike - Apple.

B. Nike - McDonald’s- Apple- Mercedes Benz.

C. McDonald’s– Apple- Nike- Mercedes Benz.

D. Nike- Mercedes Benz - McDonald’s- Apple.

 

查看答案

学校邀请了长江大学的李明博士做一个“如何做好职业生涯规划”的讲座,请你以学生会的名义写一份书面通知,2019124日发出,内容如下:

1.讲座时间: 127(星期日),上午8:30-11:30

2.讲座地点:校学术报告厅

3.注意事项:……(至少两项)

参考词汇:职业生涯规划career planning  学生会Students' Union

注意: 1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

NOTICE

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^ ),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Mr. Li,

Long time no see! I'm glad to tell you that I have made a great progress in my English study since I become a senior high school student. When I started senior English in the beginning,I found much more difficult than that we learned in junior school and I almost lost heart. Later,I realized the importance of English, so I got up early every morning, kept recited English words,listened to English tapes and did a lot of exercises. Beside, I also asked my teachers and classmates of better ways of learning English. Now, I’m improving my English a lot. And I'm getting more and more interest in learning it. Thank you so much for your greatly help in your class.

All the best wish to you.

Yours,

Li Hua

 

查看答案

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Most of us relate wealth to a 1. (success) career, a big house and expensive clothes.However, a recent study, 2.(carry) out by a US-based bank and brokerage company , showed that more than six 3.ten of the people surveyed treasured time withtheir family in daily lives.

Not long ago, a spokesman for UK company Luxury Family Hotel told the Daily Mail,Society is 4.(gradual) becoming a materialistic (物质主义的) place where the message from modern famous people.5.(seem) to be that fashion, and foreign holidays as well as expensive jewels are of great6.  (important) . However, the study shows that many people still feel things such as family and relationships, compared to7. (spend) money,are much8. (value) regardless of their race, age and nationality. Indeed, 9.is often the case, we leave home to seek our fortune and, when we get10., we go home and share with our family.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.