满分5 > 初中英语试题 >

Sydney is a young city. Its history goes...

Sydney is a young city. Its history goes back just over 200 years. But in Australia, it is the oldest city. It is also the country' s largest city. Sydney is the capital of New South Wales and the most popular city of Australia.

The climate of Sydney is very good. It' s not too cold during the winter and not too hot during the summer. The sky is blue, the air is fresh, and birds sing in the garden. People who live in Sydney seem to have an easy life style. They will tell you, "Don't worry. "

Many people think that Sydney is one of the most attractive cities in the world. It has many tall and modern buildings. Among them, Center point Tower is the tallest. Standing on the 305-metre(80 storeys)tower, you will have a great view of the city.

Sydney is famous for its deep harbor(港口). The harbor has many bays() and beautiful surf beaches.  Among them, Bondi beach is the most popular.  Sydney Harbor is not only beautiful, it also serves as a large port. Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.

People living in Sydney like to call themselves Sydneysiders. They are mostly friendly and easygoing. When they are not working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailing.

1.Sydney is the         city in Australia.

A. youngest        B. largest      C. coldest       D. hottest

2. It seems that people in Sydney have easy life because          .

A. the climate is very good

B. the sea is very beautiful

C. they are very rich

D. they always tell you, "Don't worry. "

3.What is true about the Center point?

A. It' s the tallest building in the world.

B. It's an old building.

C. You can see most of the city on it.

D. It' s 80-metre tall.

4. Australia is rich in         .

A. wool          B. wheat         C. meat      D. all the above

5.What do you think of people in Sydney?

A. cool          B. busy           C. shy       D. warm-hearted

 

1.B 2.D 3.C 4.D 5.D 【解析】 试题分析:本文介绍了澳大利亚首都悉尼。悉尼虽是一个年轻的城市,但是澳大利亚最大的城市。这里气候好,夏季不热,冬季不冷。许多人认为悉尼是世界上最有吸引力的城市之一。悉尼以它的深水港而闻名。在这里用船把悉尼的羊毛、小麦和肉类运到其他国家。悉尼人友好,随和。 1.细节理解题。根据It is also the country' s largest city.可知悉尼是澳大利亚最大的城市。故选B。 2.细节理解题。根据People who live in Sydney seem to have an easy life style. They will tell you, "Don't worry. "可知因为悉尼的人们告诉你“别担心”,所以说他们似乎过着轻松的生活。故选D。 3.推理判断题。根据Center point Tower is the tallest. Standing on the 305-metre(80 storeys)tower, you will have a great view of the city.可知中央点大厦最高,站在上面可以很好地观赏悉尼城市的风景,因此可推断,站在这上面可以看到悉尼市的大部分风景。故选C。 4.推理判断题。根据Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.可知从悉尼用船把羊毛、小麦和肉类运到其他国家,因此推断在悉尼这些东西丰富。故选D。 5.推理判断题。根据They are mostly friendly and easygoing.可知悉尼人友好,随和,故推断他们是热情的。故选D。 考点:政治经济文化类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Once there lived an old man in a mountain village. He was a famous hunter. He often went hunting alone in the mountains. He was not afraid of any wild animals, not even a tiger.

One night, someone saw a tiger come into the village, and stole two sheep away. The next night the tiger came again. The villagers were frightened. They asked the old hunter to catch it so that they could have a safe life.

When the old man heard about the tiger, he thought hard. He wondered why the tiger came at night twice but only stole the sheep. The next night he walked outside the village. Suddenly he saw the tiger coming. He quickly threw himself on the ground. To his surprise, the tiger did not come at him, but went away. He followed it quietly and found it was running on two of its feet just like a man. Then everything was clear.

On the fourth day, when it got dark, the hunter took some animal skins with him and hid himself behind a big tree near the village. He was waiting for the "tiger". As soon as the "tiger" came near the tree, the old hunter jumped out, caught the "tiger" by the "leg" and said, "Don't be afraid. I do not mean to hurt you. You know who I am, don't you?"

The "tiger" said "Yes" and took off the tiger's skin.

"You are poor. But you mustn't steal anything from others. Here are some animal skins for you. You may sell them at the market. With the money, you can buy food and clothes for your family. Work harder and try to make a living. " With tears in his eyes, the poor man thanked the kind-hearted old hunter and walked home.

1.Where did the hunter live?

A. Outside a village.                     B. On a farm.

C. In a village.                          D. Near a village.

2.How many times did the tiger come into the village?

A. Only once.       B. Twice.     C. Three times.     D. Four times.

3.What did the old hunter do when he first saw the tiger?

A. He was frightened.     B. He threw himself on the ground.

C. He ran away.          D. He hid himself behind a tree.

4.How did the old hunter know the tiger was a man?

A. The tiger came to the village only at night.    

B. He saw the tiger run on its two feet.  

C. The tiger only stole sheep.

D. The tiger could speak.

5.Why did the old hunter take some animal skins with him when he was waiting for the "tiger" ?

A. To help the poor man.            

B. To make himself well hidden.

C. To sell them at the market the next morning.  

D. To buy food and clothes on his way home.

 

查看答案

It is interesting to visit another country, but there are sometimes problems when we don't know the       very well. It may be       to talk with the people there. We may not know how to use the telephone in the country we are visiting. We may not know how to buy the       we need. In a       country we might not know where to eat or what to order in a        It is not easy to decide how       to tip (付小费) waiters or taxi drivers. When we need help, we might not know how to ask for help. It is not pleasant to have an experience       that.       a short time, however we learn what to do and what to        We learn to enjoy life in another country, and then we may be       to leave.

1.A. people     B. country   C. language    D. words

2.A. easy      B. difficult   C. happy       D. tried

3.A. things     B. shopping C. something   D. anything

4.A. strange    B. now      C. old        D. new

5.A. school    B. shop      C. restaurant    D. hospital

6.A. often     B. many     C. soon        D. much

7.A. as      B. for        C. like        D. with

8.A. Before    B. After     C. For         D. When

9.A. speak     B. talk       C. tell         D. say

10.A. sorry     B. glad      C. worried     D. interested

 

查看答案

词汇(共5分 每小题1分)

1.Mum asked me         not playnear the train station.

2.LookThere is a monkey         sitin the tree.

3.I think English is as         importantas match..

4.Jane         falloff the tree last week.

5.One         fiveof the girls are in red.

 

查看答案

–Can you come to play basketball with us, Tom?

   –______.

A.I can come     B. That’s all right     C. Sure, I’d love to    D. That’s OK

 

查看答案

–Mum, must I wash the dishes right now?

  –No, you______.

A. shouldn’t      B. wouldn’t        C. mustn’t      D. needn’t

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.