满分5 > 初中英语试题 >

That cold January night, it seemed I was...

That cold January night, it seemed I was growing sick of my life in San Francisco. There I was, walking home at one in the morning after a tiring practice at the theater. With opening night only a week away, I was still learning my lines. I was having trouble dealing with my part-time job at the bank and my acting at night at the same time. As I walked, I thought seriously about giving up both acting and San Francisco. City life had become too much for me.

As I walked down empty streets under tall buildings, I felt very small and cold. I began running, both to keep warm and to keep away any possible robbers(抢劫犯). Very few people were still out except a few sad-looking homeless people under blankets.

About a block from my apartment, I heard a sound behind me. I turned quickly, half expecting to see someone with a knife or a gun. The street was empty. All I saw was a shining streetlight. Still, the noise had made me nervous, so I started to run faster. Not until I reached my apartment building and unlocked the door did I realize what the noise had been. It had been my wallet falling to the sidewalk.

Suddenly I wasnt cold or tired anymore. I ran out of the door and back to where I’d heard the noise. Although I searched the sidewalk anxiously for fifteen minutes, my wallet was nowhere to be found.

Just as I was about to give up the search, I heard the garbage truck(垃圾车) pull up to the sidewalk next to me. When a voice called from the inside, Alisa Camacho? I thought I was dreaming. How could this man know my name? The door opened, and out jumped a small red-haired man with an amused look in his eyes. Is this what youre looking for? he asked, holding up a small square shape.

It was nearly 3 a.m. by the time I got into bed. I wouldnt get much sleep that night, but I had got my wallet back. I also had got back some enjoyment of city life. I realized that the city couldnt be a bad place as long as people were willing to help each other.

1.How did the writer feel when she was walking home after work?

A. Cold and sick

B. Lucky and hopeful

C. Satisfied and cheerful

D. Disappointed and helpless

2.From the first paragraph (段落), we learn that the writer was busy_____.

A. solving her problem at the bank

B. taking part in various city jobs

C. learning acting in an evening school

D.preparing for the first night show

3.On her way home the writer_____

A. lost her wallet unknowingly

B .was stopped by a garbage truck driver

C .was robbed of her wallet by a man with a knife

D .found some homeless people following her

4.In the fifth paragraph, why did the writer say she was dreaming?

A.Someone offered to take her back home

B. A red-haired man came to see her.

C. She heard someone call her name

D. Her wallet was found in a garbage truck

5.From the text, we can infer that the writer_____

A.would stop working at night

B. would stay on in San Francisco

C. would make friends with cleaners.

D. would give up her job at the bank

 

1.D 2.D 3.A 4.C 5.B 【解析】 试题分析:本文讲述的是本来作者已经非常厌倦在旧金山的生活了,觉得很失望很无聊。后来发生了了一件事情叫作者改变了观点。 1.D细节理解题。根据第一自然段的介绍可知作者下班后走在回家的路上的时候感到很失望很无助。故选D。 2.D细节理解题。根据There I was, walking home at one in the morning after a tiring practice at the theater. With opening night only a week away, I was still learning my lines.可知作者在准备第一次夜间演出。故应该选D。 3.A细节理解题。根据Although I searched the sidewalk anxiously for fifteen minutes, my wallet was nowhere to be found.可知作者在回家的路上丢了钱包。故选A。 4.C细节理解题。根据Just as I was about to give up the search, I heard the garbage truck(垃圾车) pull up to the sidewalk next to me. When a voice called from the inside, “Alisa Camacho?” I thought I was dreaming.可知当我听见有人喊我的时候,我以为我在做梦。 根据句意,故选C。 5.作者还会呆在旧金山。故选B。 考点:考查日常生活类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The popular Disneyland has some deep, dark, and sometimes amusing secrets that you probably don't know. Read on to learn them.

General Main Street

By using a special method of construction(建筑), Disneyland created an effect that you don't notice until your tired family leaves the park. The next time you enter Disneyland, make note of the distance that it appears you have to travel to get to the “Partners” statue. Then look at the exit of the park from the statue. That's correct. The distance appears to be shorter entering the park than going out. The purpose was to keep guests from wanting to take the long walk out.

Birthday fun

If you visit Disneyland on your birthday, be sure to tell the person at the gate that it's your big day. You'll be sent to City Hall where you'll be presented with a special sticker by cast members, letting everyone know it's your birthday. You may also be able to score special items from other cast members throughout the park, so it's certainly worth a try!

The music never stops.

Visitors like the music and sounds in the park.. Did you know the music never stops at the park? Even when the park was closed, the music and sounds are kept on going. Some believe it cost too much for Disney to keep turning off the music and then restarting it each day. But the truth is that it helps some workers clean up after 2 a.m!

Club 33

“Club 33” is the only place in Disneyland that provides guests with alcoholic beverages(酒精饮料). Club 33 members and their guests get free entrance to Disneyland so long as they have a meal at Club 33 on the day of their visit.

1.There are ________amusing secrets about Disneyland mentioned in this passage.

A. two     B. three        C. four       D. five

2.________makes the distance going out of the park seem to be longer.

A. The “partner’’ statue

B. The gate of the park

C. The construction along the street

D. the music in the park

3.If you tell the staff it’s your birthday, you will___________.

A. get free entrance to Disneyland

B.be given a special gift at the City Hall

C.be taken to Club 33 and have a meal

D.let everyone in the park know your name

4.The music never stops at the park because __________.

A. visitors like the music and the sounds very much

B. it’s difficult to shut off the music and the sounds

C. Disneyland has to pay a lot to restart the music every day

D.it may keep some late night workers awake and full of energy.

5.The purpose of this passage is to__________.

A.let the readers know the dark side of Disneyland Park.

B.help the readers better enjoy their visits in Disneyland Park

C.encourage the readers to go to visit Disneyland Park

D.make the readers be aware of the importance of Disneyland Park

 

查看答案

How do you like your school? Have you ever written to your headmaster to express your idea? Here are some letters written by students from different schools.

Luke, 14, from Jiangsu

I will give some suggestions about our school uniform. In our school, we students have to wear uniform every day. But the yellow and green sports kit(服装)looks really dark and old. It can’t stand for young and lively spirit. We can add some red or orange colors and make a new type of uniform. I hope our headmaster will think about it.

Danny, 14, from Zhejiang

I have two suggestions for my headmaster. First of all, I think we should have more hobby classes in science , such as plane model making class and computer programming class. It is really boring to study basic subjects all the time. And second, I hope we can have more PE lessons or more time for physical exercise. Lots of students now don’t have a strong enough body.

Sam, 15, from Shanxi

I’d like to say thank you to my headmaster. About one week ago, I got a bad cold after playing basketball. Our headmaster came to me after he knew about it. He took care of me until my parents came. I really want to thank him for that.

Helen, 14, from Shandong

In the letter I wrote, I want to talk about the possibility of personal(个性化的)classes. Now many middle schools are trying the “personal class” system. Students don’t have regular classes. They can choose lessons they want to take. I think it is more effective. And it is also good for exercise. We don’t have to stay in one classroom all the time.

1.Luke gives some suggestions about ______ in his letter.

A. hobby classes                B. personal classes

C. school uniform               D. basketball playing

2.The reasons why Danny gives two suggestions are that ______.

A. students have too few classes every day and they love sports

B. studying basic subjects only is boring and students are too weak

C. hobby classes are interesting and students have no PE lessons at all

D. students want to cancel the basic subjects and they want to have more sports lessons

3.All the students except __ write to the headmaster to complain about something.

A. Luke       B. Danny    C. Sam      D. Helen

4.The underlined sentence “I think it is more effective” means “______”

A. Regular classes will be more vivid and lively.

B. Regular classes will help students learn better.

C. Personal classes will be more vivid and lively.

D. Personal classes will help students learn better.

5.According to the passage, most students write to their headmasters about ______.

A. personal experiences

B. how to make schools better

C. spare time activities

D. how to deal with other students

 

查看答案

—_____ does this pair of new Nike shoes belong to?

It must be Jeff’s. It’s his birthday present from his dad.

A. Whose   B.  Who   C.  Which   D. What

 

查看答案

_______ useful information she offered us! We all thank her.

A. What   B. What a   C. How  D. How a

 

查看答案

There ___ a basketball match between Class Three and our class in ten minutes.

A. is   B. was   C. has been   D. is going to be

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.