满分5 > 初中英语试题 >

阅读短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 It was...

阅读短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

It was three o’clock. A man was walking down a street in the north of England. He was wearing a dark suit and carrying a suitcase. His name was Terry and lived away from home for twenty years. In fact, he was in prison (监狱) abroad.

Terry was feeling totally depressed because everything in his hometown changed. The park where he used to play was now a car park. The house where he was born disappeared and in its place, ironically (具有讽刺意味地), was a bank. Terry wanted to have a cup of coffee in the old small restaurant where he used to go with his friend after school, but it became a fast food restaurant. He entered it, sat down, and asked for a cup of coffee. Then he felt sadder when he thought of what he saw.

While paying for the coffee, he found an old ticket in his wallet. It was for a pair of shoes he took to be repaired the day before killing someone 20 years ago. The shoe repairer was an old man then, so Terry was sure that he must be dead. But when he turned to the corner of the street, he couldn’t believe his eyes. The shop was still there! And it was the same shoe repairer! He looked about a hundred years old. Terry was so happy! Terry told him that he had lived in Australia for the past twenty years and that he forgot to pick up the shoes before he left England. The shoe repairer disappeared into the back of the shop. After ten minutes he came back.

“Yes!” said Terry, excitedly.

“I haven’t repaired them, ” the shoe repairer said slowly. “________________”

1.The underlined words “totally depressed” in the passage probably means _______.

A.very happy

B.very unhappy

C.very excited

2.Actually, Terry was in _______ before he went back home?

A.America

B.England

C.Australia

3.Which of the following sentences is TRUE?

A.Terry was in prison because of a stealing.

B.The repairer was about eighty years old 20 years ago.

C.Everything has all changed besides the shoe repairer.

4.Why was Terry sent to prison? Because he       .

A.killed a man

B.hit a woman

C.stole a bank

5.“______________” can be the missing sentence in the passage.

A.I have thrown them away.

B.You can take them tomorrow afternoon.

C.I known you have gone abroad.

 

1.B 2.C 3.B 4.A 5.B 【解析】 试题解析:在异乡坐了二十年牢的一个男人回到自己的家乡,发现一切都变了,但同时发现自己20年前拿去修的鞋子的那张单还在,便去到那个修鞋店了,惊讶地发现那个修鞋匠已经年过百岁还健在。当他拿出修鞋单据向修鞋人索要自己的鞋的时候,却发现他那双鞋一直都还没有修好。 1.】词义猜测解题。分析文意,可知那个男人在异乡坐了二十年牢,如今回到家乡什么都变了,心情固然是沉重的。故选B。 2.】细节理解题。根据最后一段的Terry told him that he had lived in Australia for the past twenty years,可知他在回到家乡之前是在澳大利亚的。故选C。 3.】推理判断题。根据文章中最后一段的He looked about a hundred years old,再加上前文说的Terry在异国坐牢坐了20年,可推算那个老人20年前就是已经有八十多岁了。故选B。 4.】细节理解题。由第三段里的It was for a pair of shoes he took to be repaired the day before killing someone 20 years ago,可知他是由于杀了人而在异乡坐牢20年。故选A。 5.】细节理解题 分析文意并结合各个选项的意思,可知B选项合理。 考点:人物传记/故事阅读类
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(共1小题)

There was a man playing the piano in a bar. He was a good piano player and ________ played in this bar. People ________ come in just to hear him play. But one night, a customer(顾客)told him he didn’t want to hear him just play the piano any more. He wanted him to sing a song. The man said, “I don’t sing.” ________ the customer was persistent(偏执的). He told the bar owner, “I’m tired of listening to the piano. I want that man to sing!” The bar owner shouted, “If you want to get paid, sing a song. Our customers are asking you to sing!”

So the piano player sang a song in public  ________ the first time. And everyone was surprised by his song—Mona, Mona Lisa. He got lots of applause(掌声)that night. He had  ________ a talent(才能)for singing, but he was just sitting on his talent for the  ________ years! If without the chance, he would live the ________ of his life as a no—name piano player in a no— name bar. However, now he  ________one of the most famous singers in America and he’s the shinging star for his fans.

You, too, have skills and abilities. Maybe your talent isn’t as great as the singer above, but it may be better than you think! So, in your life, you should be ________ to try doing different things and ________ what talents you really have! Living life is all about striving forward(奋勇前进). So why not do what one can, to become the greatest one can be? Choose, face and truly live!

1.A.never              B.hardly             C.always

2.A.used to            B.are used to        C.were used to

3.A.So                 B.But                C.Or

4.A.at                 B.for                C.on

5.A.so                 B.such               C.very

6.A.pass               B.past               C.passed

7.A.rest               B.part               C.end

8.A.became             B.has become         C.will become

9.A.brave enough       B.enough brave       C.bravely enough

10.A.be sure            B.make sure          C.be sure of

 

查看答案

填上一个适当的词完成对话,每空一词。

A: Good afternoon. Can I ____1.____ you?

B: Yes, __2.___ looking for a T—shirt for my father.

A: I’d be glad to show you some. Which _3.__ do you like?

B: I prefer blue.

A: Here is a blue one. Do you like it?

B: It is a very nice shirt. But I think the light blue one _4.___ the right looks much nicer, doesn’t it?

A: Yes. Here is a light blue one.

B: How __5.____ is it?

A: Sixty—five.

B: All _6.___. I’ll take it.

A: Is there ___7._____ else?

B: No, nothing else. Thank you.

A: Very well. Here you are.

 

查看答案

Which word of the following doesn’t have the same stress as the others?

A.Somewhere.

B.Importance.

C.Wheelchair.

 

查看答案

Now every family in Harbin uses natural gas.(天然气) But the price of it will be higher in May,. If each month Jin’s family uses the same units of natural gas, they will spend _____more IN THIS YEAR.

满分5 manfen5.com

A.¥ 12

B.¥ 144

C.¥ 96

 

查看答案

Listening is the most important skills in learning English. In order to improve our listening, we should _______.

Listen to the English tapes or CDs when we have time

Watch English movies once a week

Talk to foreigners and listen to their replies carefully

Listen to the teacher in class carefully and we needn’t listen to our classmates when they are speaking.

Stay up late to listen to English materials every day.

A.(1)(2)(3)

B.(1)(3)(5)

C.(2)(4)(5)

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.