满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读。 阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。 Taki...

任务型阅读。

阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

Taking good notes can help you do well in your schoolwork. But unluckily, most students don’t know how to take notes. Here is some advice.

Write down the key points. If your teacher writes notes on the blackboard, you can copy(抄写) them down. If not , write down the most important points. Different teachers give lessons in different styles. For example, some teachers may say lots of dates and facts in class, but only write the key ones on the blackboard. Other teachers may not write anything down, but they may repeat a certain date or a certain piece of information several times.

Don’t overdo(做得过度)it. You’ll go crazy if you try to write down every word in class. And if you are sure to get all the notes right , you might miss the important points. Some students learn better by listening , writing down the key points, and then reviewing(复习)the notes after class.

Raise your hand to ask. Don’t be afraid to ask the teacher to say something again. If the teacher is going too fast and you can’t catch what he says, just raise your hand and ask him. And your classmates will also be willing to hear the information again. If you feel shy about asking in class, you can ask your teacher after class.

Note taking gives your mind a chance to absorb(吸收)what you need to learn. It can help you not only do better in tests, but also develop good study habits.

Advice on how to take notes

Write down the key points

Take notes in different ways __1.__ of different teaching styles of teachers.

Just copy down __2.__ your teacher writes on the blackboard if he writes notes.

If your teacher doesn’t write notes, you can _3.__ the key points and write them down.

Don’t overdo it

 

__4.__ write down every word when taking notes.

Don’t make ___5.___ to take right notes, or you’ll miss the important points.

Listening, taking ___6.____ and reviewing them after class can help you learn better.

Put up your __7.___ to ask

 

Be brave to ask your teacher to __8._____ something.

Ask your teacher when he gives lessons too fast and you can’t catch his _9.__.

If __10.__ in class may make you feel shy, you can ask after class.

 

1.because 2.what 3.catch 4.Don’t 5.sure 6.notes 7.hand 8.repeat 9.words 10.asking 【解析】 试题分析:记笔记是很重要的一项学习技能,它能帮助我们学得更好。但是一些学生还不知道如何来记笔记,短文中作者就告诉了我们一些有关记笔记时需要注意的事情,如记什么、如何记、如何避免出错等等。 1.句意:因为老师不同的教学风格选择不用的方式来记笔记。根据短文中的句子“Different teachers give lessons in different styles.”可知,根据老师不同的教学风格,确定自己记笔记的方式。故答案为because。 2.句意:如果老师在黑板上写要点的话,只要抄下老师写的就可以了。根据短文中的句子“If your teacher writes notes on the blackboard, you can copy(抄写) them down.”可知,记下老师在黑板上所写的东西。故答案为what。 3.句意:如果老师不写要点的话,你可以抓住关键点,并把它们记下来。根据短文中的句子“Other teachers may not write anything down, but they may repeat a certain date or a certain piece of information several times.”可知,重点知识,老师要重复几遍,你可以记下这些关键点。故答案为catch。 4.句意:记笔记时,不要把每个单词都记下来。根据短文中的句子“Don’t overdo(做得过度)it. You’ll go crazy if you try to write down every word in class.”可知,没有必要把每个单词都记下来。故答案为Don’t。 5.句意:不要确保记下所有的笔记内容,否则你可能会错过重要的点。根据短文中的句子“And if you are sure to get all the notes right , you might miss the important points.”可知,be sure =make sure务必,确保。依据句意,故答案为sure。 6.句意:听,记下笔记在课后及时复习,能帮助你学的更好。根据短文中的句子“Some students learn better by listening , writing down the key points, and then reviewing(复习)the notes after class.” 一些学生通过倾听学的更好,写下要点,然后回顾(复习)课后笔记。writing down the key points,等同于taking notes故答案为notes。 7.句意:举手提问。根据短文中的句子“Raise your hand to ask.”故答案为hand。 8.句意:要勇敢地叫老师再重复一遍。根据短文中的句子“Don’t be afraid to ask the teacher to say something again.”可知,不要害怕问老师说些什么了。依据句意,故答案为repeat。 9.句意:如果老师讲得太快,你没有听懂他说些什么,要及时问老师。根据短文中的句子“If the teacher is going too fast and you can’t catch what he says, just raise your hand and ask him.”依据句意,what he says等同于his words。故答案为words。 10.句意:如果在课堂上问老师你感到害羞,你可以在课下问。根据短文中的句子“If you feel shy about asking in class, you can ask your teacher after class.”可知,依据句意,此句应该用动名词作主语。故答案为asking。 考点:任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In American schools there is something called the Home-coming Day. Many high schools and colleges with a football team have a home-coming game. This can be the most important event(事件)of the year. Students plan the Home-coming Day for many weeks.

A few days before Home-coming Day, students start to decorate the school. There are signs to wish luck to the team, and many other signs to welcome all the graduates. Many people still come to Home-coming twenty or thirty years after their graduation(毕业).

The members of school clubs build booths(摊位)and sell lemonade, apples and sandwiches. Some clubs help to welcome visitors.

During the day people like to look for teachers that they remember from long ago. Often they see old friends and they talk together about those happy years in school.

Everyone soon comes to watch the football game. When the game is half over, the band(乐队)comes onto the field and plays school songs. Another important moment is the moment when the Home-coming Queen or King appears. All the students choose a most popular student the Home-coming Queen or King. It is a great honour(荣幸)to be chosen.

The Home-coming Day is a happy day. Even if the team loses, the students still enjoy it. Some stay at the school to dance, and others go to a party. For everyone, it is a day they will always remember.

1.The most important event of the year in high schools and colleges is_______.

A. the Home-coming Day

B. the football game

C. the graduation day

D. winning the game

2. Which of the following in NOT talked about on the Home-coming Day?

A. Seeing old friends.

B. Visiting teachers they remember.

C. Watching the football game.

D. Going home to see their family.

3.Who can become the Home-coming Queen or King?

A. The teachers who are kind to the students.

B. The students who are popular with the students.

C. The visitors who once studied in the school.

D. The players who play best in the football team.

 

查看答案

My friend Jack is a taxi driver. He has done this job for ten years. It’s a nice job most of the time. He can meet a lot of people every day. He always works late into the night because there are lots of people calling his taxi during the night. He usually goes home after two o’clock in the morning. There are some very strange things, which often happen at night.

One day Jack was taking a young lady back home from a party at three o’clock in the morning. She had her little dog with her. When they got to her house, she found that she had lost her key. So Jack waited in the taxi with the dog while she climbed into her house through the window. Jack waited for about half an hour outside, but the young lady didn’t show up(出现). So he decided to find out what was going on. He tied the dog to a tree and started to climb in through the window.

At that moment some policeman came. They thought Jack was a thief(贼) who wanted to get into the house to steal(偷) things. Luckily, the young lady came downstairs. She must have gone to sleep and forgotten about my friend and the dog.

1.Jack has been a taxi driver for _______ years.

A. five  B. ten   C. fifteen D. twenty

2.The young lady took a little _____ with her.

A. cat   B. dog         C. pig           D. rabbit

3.What did Jack do when the young lady climbed into her house?

A. He waited in the taxi.

B. He drove his taxi away.

C. He called the police.

D. He talked with others.

4.What can we learn from the passage?

A. Jack doesn’t like his job at all.

B. Jack usually goes home before 2 a.m.

C. The young lady lost her key.

D. The young lady called the police.

 

查看答案

 

DISCOVER BEIJING!

满分5 manfen5.com

Why not take your children to Beijing this coming summer holiday? Your seven-day trip includes:

visits to the Forbidden City, the Great Wall, Tian’anmen Square, the Summer Palace and some nice museums

return flights and transport to and from the airport

six nights in a five-star hotel

breakfast, lunch and dinner

visit to a shopping center

CD or video souvenir

Give your children the best summer holiday ever. Book early to avoid disappointment!

For further information contact World Tours.

Tel: 629715

1.What is this?

A. A notice.        B. An advertisement.

C. An application.  D. An interview.

2.Who is this most probably written for?

A. Parents.    B. Children.    C. Pupils.       D. Guides.

3.What is NOT mentioned about the trip?

A. Days of the trip.

B. Places to visit.

C. Price of the trip.

D. Meals during the trip.

 

查看答案

完型填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

I still remember that day. I was waiting to get some ________ for shopping in a bank.

Among the people, I noticed a little boy carrying some sunglasses in one hand and a big bag in  ________ . The boy was about 10 years old. He was walking around the people inside the bank and asked them to buy his sunglasses. But  ________ would buy any from him. He tried from one person to another. From the look on his face, I know he would not give up.

Now, I decided to have a ________  with him. I went up and asked, "Do you go to school?" He nodded his head. Then I continued(继续), "Why do you ________ sunglasses?”He said nothing. I gave him$20 and said that I was not in ________ of the sunglasses but he could keep the money. To my ________, his face changed a lot, which is still in my memory today. I didn't know ________ to say next. Then he answered, "Either you buy sunglasses or you take back the money. I don't need your pity(同情)." I felt very ________ for what I did, and I told him that I would buy two pairs.

I took these sunglasses home and kept ________ myself, “Did such a young boy need to do it for his self-respect(自尊)?”He could easily take the$20 and left. But he chose to sell his sunglasses and get the money not because of others' pity . I will remember this lesson forever

1.A. bags     B. books         C. money       D. information

2.A. another    B. others         C. the other   D. the others

3.A. nobody    B. somebody     C. everybody   D. anybody

4.A. talk       B. quarrel        C. walk        D. trade

5.A. send     B. sell           C. buy         D. give

6.A. danger   B. need         C. time       D. trouble

7.A. joy      B. surprise       C. fear        D. horror

8.A. how        B. when         C. where       D. what

9.A. worried  B. happy         C. excited     D. sorry

10.A. telling   B. answering      C. asking      D. watching

 

查看答案

--I will make some paper roses for my mother on Mother’s Day. ---______.

A. It sounds lovely  B. Look out

C. See you           D. You’re welcome

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.