满分5 > 初中英语试题 >

阅读短,选择一个最佳答案。 More and more people like ...

阅读短,选择一个最佳答案。

More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the

environment. Maybe that's why there are l. 4 billion bicycles and only 400 million cars on roads

worldwide today. Bikes can take you almost anywhere , and there is no oil cost !

Get on a bicycle and ride around your neighborhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car.

You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You don't even have to ride all the way.

Folding(折叠) bikes work well for people who take the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle friendly to travellers.

Health benefits of bicycling :

●It helps to prevent heart diseases.

●Bicycling helps to control your weight. A 15-minute bike ride going to and returning from

work three times a week bums off rive kilos of fat in a year.

●Bicycling can improve your mood(心情). Exercise like bicycling has been shown to make

people feel better, more relaxed and self-confident.

●Bicycling is healthier than driving.

1. From the passage, we know that bicycling is becoming very _____.

A. surprising       B. exciting

C. expensive         D. popular

2.When you are riding your bicycle around your neighborhood, you may_____.

A. pollute the environment around

B. find something you didn't notice

C. go everywhere and use a little oil

D. get off your bike and begin to work

3. If you travel with a folding bike, you can fold it and _____.

A. get out of the car                 B. take it onto a train

C. put it in your purse               D. go on airline websites

4.One of the benefits from bicycling is that _____.

A. you can fold the bicycle

B. you will be friendly to others

C. you will be more relaxed

D. you may get fatter and fatter

5. Which is TRUE according to the passage?

A. Bicycling is an enjoyable exercise for people.

B. Driving cars is healthier than riding bikes.

C. Riding a bike pollutes your neighborhood.

D. Common bikes are welcomed by all airlines.

 

1.D 2.B 3.B 4.C 5.B 【解析】 试题分析:短文大意:本篇文章主要介绍了越来越多的人喜欢骑自行车。自行车可以折叠,携带方便,文章从多方面介绍了骑自行车作为运动的有利方面。 1.D细节理解题。根据第一段第一行More and more people like bicycling and it is no surprise.越来越多的人喜欢骑自行车,这毫无疑问。故选D,受欢迎的。 2.B细节理解题。根据第一段第三行Get on a bicycle and ride around your neighbourhood. You may discover something new all around you.可知在社区骑自行车,你可能会发现一些新的东西在你周围。故选B。 3.B细节理解题。根据第四段Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train.可知如果你带折叠自行车的话,你可以折叠把它放到火车上去。故选B。 4.C细节理解题。根据Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident.可知像骑自行车这样的练习会使人感觉更好、更放松和更自信,故选C。 5. 考点:健康类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读短文, 判断正误。正确的写T,错误的写F。

James wrote a play for television about a family who came to England from India, and the play was very interesting. It was bought by an American TV company.

James was then invited to go to New York to help them. He lived in Washington, which is an hour away from New York by air. The plane was going to take off at 8:30 in the morning. So he had to be at the airport at about 7:30. He ordered a taxi for 6:30 and went to sleep. He forgot to wind the clock, and it stopped after midnight. Also the driver of the taxi had to work very late that night and he got up very late the next morning.

James woke with the feeling that something was wrong. He looked at his clock. It stood there silently with the hands pointing to ten past twelve. He turned on the radio and knew it was ten. He was late for the plane. He was just preparing his coffee when the radio sent out another news, “Reports are coming in of a plane crash(飞机坠落)near Washington airport. A Boeing 707 fly to New York crashed shortly after taking off this morning. Plane number 2234...”  James suddenly turned pale(苍白).”

“My plane,” he said aloud. “If I haven't been late, I'd have been on the plane!”

1.James was a writer from England.

2.James would like to take a taxi at six thirty.

3.When he turned on the radio he heard the speaker saying that he missed the plane.

4.The plane crashed while flying towards London.

5.Sometimes bad things can change into good ones.

 

查看答案

完形填空

Henry was an office worker in a big city. He worked very hard and enjoyed ________  in  his holidays. One year he saw an advertisement  ________  a newspaper. “Enjoy country life. Spend a few weeks at West Hill Farm. Good food. Fresh air. Horse riding. Walking. Fishing. Cheap and interesting.”

“This ________  a good idea.” he thought. “I'll spend a month at West Hill Farm. I think I can enjoy horse riding, walking and fishing.” So He wrote to the farmer. In the letter he said that he would like   ________  all of July there. Then on the first day of July, he ________  West Hill Farm. But four days ________ , he returned home.

“What was wrong with West Hill Farm?”  his best friend, Edward, asked him. ____ ___________  you enjoy country life?”

“Country life was very good,”  Henry said. “But there was another problem.” “Oh, what?”

“Well,” he said, “the first day I was there a sheep died, and we had roast mutton(烤羊肉) for dinner.” “What's wrong with that?” Edward asked.  “Fresh meat ________  the best.”

I know, but on the second day a cow died, and we had roast beef for dinner.”

“Lucky you !”

“But You don't understand,” Henry said. “On the third day a pig died and we had roast pork for dinner.”  “A different  meat  ________   ,”  Edward said loudly, “and you are complaining!”

“Let me   ________   ,”  Henry said. “On the fourth day the farmer died, and I didn't dare to stay for dinner any more.”

1.A. travel         B. to travel           C. traveling         D. travels

2.A. in           B. on                 C. at               D. above

3.A. sound        B. sound like       C. sounds           D. sounds like

4.A. spend         B. spending            C. to spend         D. to cost

5.A. left           B. left  on           C. left at         D. left for

6.A. ago          B. after               C. late            D. later

7.A. Did not        B. Didn't             C. Won’t            D. Will not

8.A. be           B. am                  C. is              D. are

9.A. everyday     B. every day          C. daily            D. one day

10.A. finish        B. to finish         C. finishing       D. will finish

 

查看答案

根据要求句型转换,每空限填一词。

1.The tennis balls must be Jack’s.(否定句) The tennis balls________  _______Jack’s.

2.These are Mike’s flowers (划线提问)   _________  ___________ are these?

3.I haven’t seen the film. Linda hasn’t seen it, either.(合并成一个句子)

___________I nor Linda___________ seen the film.

4.You should make plans before the trip.(同义句)

You are____________  _________ make plans before the trip.

5.Can you give me a chance to help you ?(被动语态)

Can a chance ___________ given _________ me to help you?

 

查看答案

句子部分A)根据汉语意思完成句子,每空限填一词。

1.回想过去时光让我感到幸福。

______________   ____________to past times , I felt happy.

2.我的想法可能会影响他的选择。My idea may _________ in the way ________his choice.

3.我坚持我昨天说过的话。

I ___________  __________ what I said yesterday.

4.他经常不先打电话就拜访朋友的家。

He often _________  _______ his friends’ home without calling them first.

5.这是一本好书,值得一读。This is a good book. It is ___________  __________.

 

查看答案

用所给动词的适当形式填空

1.By the time I got up, my brother ___________________ (go) into the bathroom.

2.The workers in this factory were made _________________ (work)12 hours a day in the past.

3.He would rather stay at home than ____________________(hang) out with friends.

4.Would you like something ______________________(eat)?

5.How I regret____________________(talk) back, not listening to Mom.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.