满分5 > 初中英语试题 >

In our big city there are a lot of shops...

In our big city there are a lot of shops near the Department Store. They make a big shopping center and sell all kinds of things. You can always buy everything you want here. Here is a list (目录;列表) of big shops.

NameTelephoneAddress

Department Store41853051No.189 Yonghua Road

Mobile Phone Store41653789No.67 Xiangyang Road

Old Wang Shoemaker41861736No.180.Yonghua Road

Shanghai Sweater Shop41615789No.75 Xiangyang Road

Yiwu Shopping Market41836547No.190 Heping Road

Zhiyuan Computer Company41653786No.68 Xiangyang Road

Xiwang Toy Shop41586327No.195 Heping Road

Yang Liuqing Painting Store41861861No.192.Yonghua Road

1.If you want to buy a pair of shoes, where will you go?

A.Xiwang Toy Shop.            B.Mobile Phone Store.

C.Shanghai Sweater Shop.      D.Old Wang Shoemaker.

2.What’s the telephone number of Shanghai Sweater Shop?

A.41861736        B. 41853051

C.41615789        D. 41586327

3.Which shop is beside Zhiyuan Computer Company?

A.Mobile Phone Store.          B.Department store.

C.Yiwu Shopping Market.        D.Shanghai Sweater Shop.

4.How many big shops are on Yonghua Road?

A.Eight.      B.Three.         C.Two.       D.Six.

 

1.D 2.C 3.A 4.B 【解析】 试题分析:这篇广告是关于大城市百货公司的商店的介绍。对商店的的列表,你可以买到你所需要的东西。 1.D细节理解题。根据文中老汪shoemaker41861736no.180.yonghua路。可知故选D。 2.C推理判断题。根据文中上海毛衣shop41615789no.75襄阳路可知Shanghai Sweater Shop的电话是41615789 ,故选C。 3.A细节理解题。根据手机store41653789no.67襄阳路及志远计算机company41653786no.68襄阳路可知这两个商店是紧挨着的,故选A。 4.B主旨大意题。根据广告内容可知在永华路有3个商店。故选B。 考点:广告类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Do you like winter? What do you like to do in winter? In summer when is rains, we can’t go out and play sports outside. We just stay at home, it’s very boring. But in winter if it snows we have a lot of things to do. For example, we can make a snowman(雪人)with our friends. It’s not difficult to make a snowman. We just let a snowball roll(滚动)on the ground until it’s big enough. Next we roll another snowball as the head of the snowman. Then put the small snowman on the big snowball. Last try your best to make your snowman beautiful. You can also have snowball fights with your friends. After the snow a lot of people come to the playground. They throw small snowballs to each other. This is a very exciting game in the cold winter. It makes people warm and healthy. A lot of people like it especially boys.

1.What can people do when it snows?

A.Make a snowman.        B.Go swimming.

C.Have snowball fights.   D. Both A and C.

2.Who like having snowball fights best?

A.Old people.         B.Children.

C.Parents.           D.Teachers.

3.What does the underlined word ”especially”mean?

A.尤其               B.十分           C.非常           D.有时

 

查看答案

完型填空

Sunday,June 1st                                                   Fine

Great weather today! It’s  ________ . It’s also my ________birthday. My mother decided to  ________  for me, so I wrote some________and sent them to my good friends . I also invited a few on the phone. But Kate said she couldn’t come because she________visit her aunt, and John said he might(也许) come________ later.

Ten of my friends came to my home. They ________me nice presents. I liked them very much. The party began ________ six thirty. My friends sang the song “________birthday to you!” We ate, talked and laughed happily. I feel that I am the happiest girl in the world today. I will ________   forget today.

1.A.Teacher’s Day  B.Children’s Day   C.Mother’s Day    D.Father’s Day

2.A.fifteenth       B.fifteen           C.fifteenths     D.the fifteenth

3.A.make a cake    B.have a party     C.sing a song     D.buy a bike

4.A.postcards       B.books            C.invatations      D.letters

5.A.mustn’t        B. needn’t       C.could            D.had to.

6.A.a few           B.some              C.a little        D.so

7.A.took             B.spent             C.sold            D.brought

8.A.for              B. at               C.in             D.on

9.A.Happy          B.Good             C. Nice            D.Great

10.A.always        B.ever              C.never            D.often

 

查看答案

________my mom the whole afternoon to do the housework last Sunday.

A.It takes  B.It spent  C.It took  D.I help

 

查看答案

Thanks a lot for ________ me ________your dancing party.

A.invite;for   B.invite;to

C.inviting;for D.inviting;to

 

查看答案

Jack and Kate came back 2 hours ago. But _________ students in the class aren’t here.

A.the other    B.others         C.another     D.the others

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.