满分5 > 初中英语试题 >

It’s the Chinese New Year today. Sam get...

It’s the Chinese New Year today. Sam gets a red packet from his grandma. That’s his favourite part of the festival. He gets four dollars and goes shopping in Chinatown.

There are a lot of interesting things on the streets — fireworks, lion dances and delicious foods. Then Sam sees an old man. The man sleeps in the street. He doesn’t wear shoes. “He doesn’t have a home. What a poor man!” Sam thinks.

At a toy shop, Sam wants to buy a toy Monkey King. But it’s six dollars. Sam wants to go back home and get more money. On the way, he sees the old man again. “Why not give the four dollars to him? He can use the lucky money to buy some hot food and drinks,” Sam thinks.

He gives the money to the old man and goes back home. His grandma knows his story and gives him a big hug (拥抱). What a good boy!

1.What is Sam’s favourite part about the Chinese New Year?

A. Wearing new clothes.

B. Getting red packets.

C. Visiting his grandma.

D. Going shopping.

2.文中加下划线的单词poor的中文意思是“______”。

A. 有趣的    B. 无礼的    C. 可爱的    D. 可怜的

3.Sam doesn’t buy the Monkey King because _____.

A. he dislikes it    B. he has one at home

C. it doesn’t look beautiful            D he has only four dollars

4.What does Sam do on his way back home?

A. He can’t find his money.

B. He gives his money to the old man.

C. He buys some food and drinks.

D. He says hello to the old man.

5.Why does Sam’s grandma give Sam a hug?

A. Because she thinks Sam is a good boy.

B. Because she thinks Sam is cold.

C. Because she thinks Sam is young.

D. Because it’s a tradition (传统) of the Spring Festival

 

1.B 2.D 3.D 4.B 5.A 【解析】中国新年这一天,萨姆收到奶奶送的红包,一共4美元,他打算到唐人街去购物,路上遇见一位无家可归的老头,来到玩具商店,萨姆想买一个美猴王玩具,但是钱不够,打算回家去拿钱,再一次看见那位可怜的老人,于是就把4美元送给了那位老人。他的奶奶知道了他的故事后,奶奶认为萨姆是一位善良的好孩子。 1.细节理解题。根据短文中的句子“Sam gets a red packet from his grandma. That’s his favorite part of the festival.”可知,中国的新年萨姆最喜欢的就是收红包,答案为B。 2.词义猜测题。根据前文中的句子“The man sleeps in the street. He doesn’t wear shoes. “He doesn’t have a home.”睡在大街上,没有鞋子,没有家,可见老头非常可怜,答案为D。 3.细节理解题。根据短文中的句子“At a toy shop, Sam wants to buy a toy Monkey King. But it’s six dollars. Sam wants to go back home and get more money. On the way, he sees the old man again. “Why not give the four dollars to him?”可知,萨姆只有4美元,买玩具的钱不够,故答案为D。 4.细节理解题。根据短文中的句子“He gives the money to the old man and goes back home.”可知,萨姆在回家的路上把钱送给了那位可怜的老头,答案为B。 5.细节理解题。根据短文的最后一句“His grandma knows his story and gives him a big hug (拥抱). What a good boy!”可知,奶奶认为萨姆是一位善良的好孩子,故答案为A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

What’s your favourite festival? Why do you love it? Let’s look at Wendy’s favourite festival.

Name

Wendy Roberts

Age

14

School

Woody Middle School

Favourite festival

Thanksgiving Day

Date

The 4th Thursday in November

Reasons:

1.I have a big family. All my family members go to my grandparents’ home this day. We have a good time. Every year we take a lot of family photos.

2.I can eat my favourite food — turkey (火鸡). The turkey is too big, and we can’t eat it up (吃完) at a time. So I can enjoy it in the next two days.

3.We have a family football game. Boys in my family love it best. We watch or play football together.

4.Christmas will come in one month after Thanksgiving Day. That is to say, my long winter holiday is coming.

 

 

1.What does Wendy Roberts do?

A. She is a student.    B. She is a teacher.

C. She is a football player.    D. She is a cook.

2.Thanksgiving Day is in ___________.

A. April    B. October    C. November    D. December

3.Where does Wendy celebrate Thanksgiving Day?

A. In her house.    B. At her grandparents’ home.

C. In her uncle’s house.    D. On her aunt’s farm.

4.The boys’ favourite sport is ____________ in Wendy’s family.

A. volleyball    B. swimming    C. football    D. baseball

5.What do we know about Wendy from the passage?

A. She is 19 years old.

B. She has a small family.

C. She likes eating turkey a lot.

D. She has a long holiday for Thanksgiving Day.

 

查看答案

“Come here, boys and girls! Story time,” says Ms Lee to the class.

Great! The children love _______ very much. They all sit around Ms Lee, and she _______ the story. Then, Father Christmas (圣诞老人) comes.

“Excuse me, is Aaron in the _______?” he asks.

Everyone looks at Aaron. He walks up to Father Christmas and says, “I’m Aaron. Do I _______ you?”

“Get the beard (胡须) off my face, and you will know me.”

Aaron is very curious (好奇的), _______ he gets the beard off Father Christmas’ face. _______ does he see? His father!

Aaron’s father is a soldier (士兵). He _______ goes back home. This year he has a long holiday. He can _______ with his family. It’s great. He dresses up _______ Father Christmas and comes to Aaron’s school.

Aaron is ________ to see his father. It’s a great Christmas present for him.

1.A. shows    B. tricks    C. films    D. stories

2.A. writes    B. starts    C. talks    D. seems

3.A. world    B. museum    C. classroom    D. building

4.A. know    B. see    C. hear    D. find

5.A. so    B. because    C. but    D. if

6.A. What    B. Who    C. When    D. Where

7.A. seldom    B. always    C. usually    D. often

8.A. get ready    B. find out    C. let off    D. get together

9.A. with    B. to    C. as    D. for

10.A. angry    B. sad    C. sorry    D. glad

 

查看答案

假如你是希望工程的一名成员,你希望有更多的人能够帮助贫穷的孩子,告诉他们能做什么,词数在60-80词之间.

提示词:Project Hope; send books to them; write a leaflet to tell others; raise money; sing or draw for the poor children

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

———————————————————————————

 

查看答案

VI.用所给词的适当形式,首字母及汉语提示补全句子.(10分)

1.He _______(prefer) English to Chinese last year.

2.Beethoven is one of the most famous_________(compose) in the world.

3._________(lucky), I can pass the English exam(考试).

4.Why not ________(go) out for a walk?.

5.He did it as _______(good) as Tom.

6.________(几个的) days later, he got to his hometown.

7.Jim and Bob are in the ________(相同的) school.

8.Lingling looked s______ . What happened to her?

9.P________ he will come, but I am not sure.

10.Mr White has t________ English for twenty years.

 

查看答案

V.句型转换 (5分)

1.She has waited for you for three hours.(对画线部分提问)

  ________ ________ has he waited for you ?

2.He came to Beijing five years ago.(改为同义句).

He has _______ ______ Beijing for five years.

3.I am German. (改为复数形式)

We _______ _______.

4.He has already finished the work.(变一般疑问句)

_______ he finished the work ________?

5.She likes listening to pop music .(改为反意疑问句))

She likes listening to pop music, _________ _________?

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.