满分5 > 初中英语试题 >

It is Mrs. Brown's birthday. Mr. and Mrs...

It is Mrs. Brown's birthday. Mr. and Mrs. Brown are at their favorite Chinese restaurant, China Jade. They rarely go out to eat. It is expensive to eat out. They only eat out on special days. Mrs. Brown is forty years old today, so it is a very special day.

China Jade is a small restaurant. However, it is quite clean and beautiful. There are about ten tables in the restaurant. On each table, there is a red flower. The Browns came here for the first time three years ago. They came to celebrate their friend Robert's birthday. They fell in love with this small restaurant at that time.

Yan is the headwaiter (侍者领班) here. He works very hard and he enjoys his job. He likes telling jokes and many customers (顾客) like him. He knows that it is Mrs. Brown's birthday and he wants the dinner to be very special. He brings Mr. and Mrs. Brown a menu. Then he helps them order. They order vegetable soup for their first course (菜肴). For their main course, they order Peking duck. After the main course, they order a fruit salad. Yan brings them their food. They eat slowly and happily, listening to the beautiful music.

The evening is so wonderful. It is 11:00 p.m. when the Browns get home. Mrs. Brown puts her red flower from China Jade in a vase (花瓶). She is very happy. She thinks that it is not so bad to be forty years old!

根据材料内容选择最佳答案。

1.What does the underlined word “rarely” mean in Chinese?

A. 从未

B. 很少

C. 经常

D. 一直

2.The Browns first came to China Jade _______.

A. four years ago

B. five years ago

C. for their friend's birthday

D. for Mrs. Brown's birthday

3.From the passage, we can know that _______.

A. Yan is a job-loving person

B. Yan is the Browns' old classmate

C. China Jade is quite a big restaurant

D. China Jade is far from the Browns' home

4.What foods do the Browns order?

 Vegetable soup                 Beef noodles   

 Fruit salad                     Peking duck

A. ①②③

B. ①②④

C. ①③④

D. ②③④

5.What might be the best title for the passage?

A. A surprising dinner

B. A wonderful evening

C. The Browns' best friend

D. The Browns' favorite food

 

1.B 2.C 3.A 4.C 5.B 【解析】本文介绍了布朗一家在China Jade餐馆度过的一个美好的夜晚,他们喜欢这家餐馆的原因以及他们在这里点的食物。 1.B 词义猜测题。根据It is expensive to eat out. They only eat out on special days.可知出去吃饭太贵了,他们只在特殊的日子出去吃饭,故此处表示出去吃饭的次数很少,故选B。 2.C 细节理解题。根据The Browns came here for the first time three years ago. They came to celebrate their friend Robert's birthday.可知布朗夫妇第一次来这家餐馆是在三年前,来参加他们朋友的生日。故选C。 3.A 推理判断题。根据Yan is the headwaiter (侍者领班) here. He works very hard and he enjoys his job.可知Yan是一个热爱工作的人,故选A。 4.C 细节理解题。根据They order vegetable soup for their first course (菜肴). For their main course, they order Peking duck. After the main course, they order a fruit salad.可知他们点了蔬菜汤,北京烤鸭和水果沙拉,故选C。 5.B 标题归纳题。根据The evening is so wonderful.可知本文介绍了布朗一家在China Jade餐馆度过的一个美好的夜晚,故选B。 点睛:
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mr. White is a very rich man. He____delicious food. He had a____cook, Mr. Black. The man could cook all kinds of food. His wife asked him to ____her last month. Now she thinks she’s good at cooking and doesn’t want Mr. Black to____for them any longer(不再).

Now Mrs. White begins to cook for her____. But Mr. White does not like her food at all. He says he won’t____any food at home if she doesn’t stop cooking. The woman says she’ll____another cook. The man has to wait.

This morning Mr. White broke a window in a shop. They took him to the____. The policeman said, “I’m sorry to tell you, Mr. White. Or I’ll fine (罚款)you ten dollars, or you’ll stay in prison(监狱).____do you want?

“I’ll stay in prison.” Answered the rich man.

____?”

“Because my wife will find a new cook in ten days!”

1.A. knows    B. likes    C. hears    D. sees

2.A. young    B. strong    C. good    D. bad

3.A. teach    B. show    C. study    D. fry

4.A. sing    B. play    C. write    D. work

5.A. farm    B. class    C. family    D. shop

6.A. read    B. buy    C. sell    D. eat

7.A. look for    B. listen to    C. ask    D. call

8.A. bus station    B. police station    C. post office    D. middle school

9.A. When    B. Which    C. What    D. Who

10.A. How    B. Which    C. Where    D. Why

 

查看答案

—Well,________!The class is over.

—Bye,Miss Yang.

A. that's OK    B. that's it    C. it's nothing    D. it's all right

 

查看答案

—Sorry, I’m late.

—________ tell me the bus broke down again!

A. Never to    B. Not    C. Don’t    D. No

 

查看答案

For this reason,we'll have to wait for ________ three weeks for the results.

A. another    B. more    C. other    D. much

 

查看答案

It's 7:00 a.m.The air is fresh.It's a good time ________.

A. exercise    B. to exercise    C. exercising    D. to exercising

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.