满分5 > 初中英语试题 >

Tom lives in the UK. His friend Jack is ...

Tom lives in the UK. His friend Jack is in Dubai. He will go to see his friend. First he needs to go to London to take the plane.

On Friday morning, Tom takes a bus to the train station. It takes Tom about 30 minutes to get there. Tom gets on the train at about 10 o’clock. The train leaves at 10:15. The train trip to London takes three hours. At lunchtime Tom gets to London. Tom eats a hamburger for lunch. Then he goes to the airport (机场) by subway. After about one hour, Tom gets to the airport. Tom gets on the plane at 8 o’clock in the evening. The trip takes a long time. Tom is tired (疲倦的) after a busy day. So he goes to sleep (睡觉). On Saturday morning, Tom gets to Dubai. He is very happy, because he will have a great time with his friend.

根据材料内容选择最佳答案。

1.Where is Jack?

A. In London.    B. In Dubai.    C. In New York.    D. In Beijing.

2.How does Tom go to the train station?

A. By car.    B. By bus.    C. By bike.    D. By subway.

3.What does Tom eat for lunch?

A. Some salad.    B. Some bread.    C. An apple.    D. A hamburger.

4.When does Tom get on the plane?

A. At 8:00 a.m.    B. At 10:00 a.m.    C. At 1:00 p.m.    D. At 8:00 p.m.

5.What can we know from the passage?

A. Tom takes a train to London.

B. Tom goes to the airport by bus.

C. Tom is very happy on the plane.

D. Tom gets to Dubai in the evening.

 

1.B 2.B 3.D 4.D 5.A 【解析】本文介绍了汤姆去Dubai看望他的朋友杰克的路程。 1.B 细节理解题。根据His friend Jack is in Dubai.可知杰克住在Dubai,故选B。 2.B 细节理解题。根据On Friday morning, Tom takes a bus to the train station.可知汤姆坐公交车去火车站,故选B。 3.D 细节理解题。根据Tom eats a hamburger for lunch.可知汤姆在午饭时吃了一个汉堡,故选D。 4.D 细节理解题。根据Tom gets on the plane at 8 o’clock in the evening.可知汤姆在晚上8点登上了飞机,故选D。 5.A 推理判断题。根据The train trip to London takes three hours.可知汤姆坐火车去伦敦,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据对话内容,从方框中选择恰当的选项补全对话,其中有两项多余。

A: Excuse me. Do you know the way to the People’s Hospital?

B: Let me see. 1.

A: Really? 2.

B: It’s about ten kilometers.

A: 3.

B: Yes, you can take the No. 208 bus.

A: 4.

B: It takes about half an hour.

A: OK. 5.

B: You are welcome.

 

A. How long does it take to get there?

B. Can I ride my bike there?

C. How far is it?

D. Can I take a bus to get there?

E. I’m not sure.

F. Oh, it’s far from here.

G. Thanks for your help.

 

 

查看答案

An officer (军官) is at a bus stop. He wants to take a ______ to see his girlfriend. He wants to tell her the ______ of his bus’s arrival (到达), so she can meet ______ at the stop on time. He wants to ______ her on a pay phone, ______ he doesn’t have a coin (硬币) for the phone. He wants someone to ______ him.

A soldier (士兵) is near the stop. The officer ______ over to the soldier and asks, “Do you have any coins ______ the phone?”

“Let me have a look,” says the soldier. “I’ll see if (是否) I can help you.”

“Don’t you know ______ to speak to an officer?” says the officer. “Now let’s start again. Do you have any coins ...?”

“No, sir,” says the soldier ______.

1.A. bus    B. train    C. bike    D. subway

2.A. name    B. station    C. color    D. time

3.A. me    B. you    C. him    D. her

4.A. call    B. e-mail    C. meet    D. leave

5.A. and    B. but    C. after    D. because

6.A. find    B. ask    C. help    D. thank

7.A. speaks    B. talks    C. rides    D. walks

8.A. for    B. on    C. under    D. in

9.A. what    B. how    C. when    D. where

10.A. early    B. really    C. quickly    D. happily

 

查看答案

—Is Lisa’s book sale on December 12th?

—_______. Let’s ask her.

A. Yes, it is    B. You’re right

C. Have a good day    D. I’m not sure

 

查看答案

—Must I go to bed before 9:30 p.m.?

—_______.

A. Yes, you need    B. Yes, you can

C. No, you mustn’t    D. No, you needn’t

 

查看答案

—_______ is it from your home to school?

—About two kilometers.

A. How far    B. How long

C. How much    D. How old

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.