满分5 > 初中英语试题 >

Some friends are talking about their las...

Some friends are talking about their last weekend.

Jenny:On Saturday morning, I helped Mom clean the room and did some washing. I was tired. In the afternoon I visited my cousin. We played computer games and watched TV. It rained all day. It was boring.

John:I had a great time. My brother Nick came back from England, so we had a welcome party for him. We haven’t seen(看见) each other for a long time. We were happy. We sang and danced together and we ate a big cake in the end(最后).

Li Ming:I had a busy weekend. We will have a math exam on Monday. So I had to study for the exam. Math is not easy for me, so I must study very hard.

Peter:I went shopping with Mom on Saturday at noon. There is a new supermarket near my home. It is very big, because there were many people there that afternoon. My mother bought a new jacket for me.

1.What did Jenny and her cousin do on Saturday afternoon?

A. They played computer games and watched TV.    B. They went shopping together.

C. They played the piano.    D. They studied very hard.

2.Who had a party?

A. Jenny.    B. Peter.    C. Li Ming.    D. John.

3.How does Li Ming feel about math?

A. He feels it very easy.    B. He feels it very interesting.

C. He feels it hard.    D. He likes it very much.

4.Where is the new supermarket?

A. It is near Peter’s school.    B. It is in the town.

C. It is near a fast food restaurant.    D. It is near Peter’s home.

5.What did Peter’s mother buy for him?

A. A lot of food.    B. A basketball.    C. A new jacket.    D. A computer.

 

1.A 2.D 3.C 4.D 5.C 【解析】Jenny,John,Liming和Peter四个朋友在讲述他们上个周末都做了什么 1.细节理解题。根据短文中Jenny的叙述In the afternoon I visited my cousin. We played computer games and watched TV.可知,在周六的下午,她去拜访了她的表妹,他们一起玩电脑游戏、看电视。由此可知应选A。 2.细节理解题。根据短文中John的叙述John:I had a great time. My brother Nick came back from England,so we had a welcome party for him.可知,他的哥哥Nick从英国回来了,因此他们为他举行了一个欢迎晚会。由此可知应选D。 3.细节理解题。根据短文中李明的叙述Li Ming:I had a busy weekend. We will have a math exam on Monday So I had to study for the exam. Math is not easy for me,so I must study very hard.可知,他觉得数学是很难的。由此可知选C。 4.细节理解题。根据短文中Peter的叙述Peter:I went shopping with Mom on Saturday at noon. There is a new supermarket near my home.可知,Peter和他的妈妈一起去了一个新超市,就在他家的附近。由此可知应选D。 5.细节理解题。根据短文的最后My mother bought a new jacket for me.可知,Peter的妈妈给他买了一件新的夹克衫。由此可知应选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 根据短文内容,判断正误。正确的填T,错误的填F

Kim went to a beautiful beach on Monday with his friends.It was sunny and hot.So they had great fun playing in the water.In the afternoon, they went shopping.But the shops were crowded, they didn't really enjoy it.

The next day, it was rainy, so they went to a museum.It was boring.Kim found a small boy crying in the corner.The boy was lost.He helped the boy find his father.Kim was very happy.But he had no money for a taxi.So he had to walked back to the hotel.That made him very tired.

On Wednesday, the weather was very cool.So they played tennis.They played all morning.It was really fun.

1.On Monday,Kim had fun going shopping.

2.It was very hot on Wednesday.

3.They went to a museum on Tuesday.

4.Kim helped a boy find his father and went back to the hotel by taxi.

5.They played tennis on a cool day.

 

查看答案

Last Sunday,it was fine.I went camping in a ______ with my parents.It was  ______ a good place to relax.The air in the forest was ______.There were different kinds of flowers and I ______ some butterflies flying among(……) the flowers.We ______ a tent under a tree.Then my parents took a walk in the forest.I'm interested ______ painting,so I sat on the grass(草地) and started to ______.I wanted to record(记录) the happy time.

At lunchtime,we made a ______ to cook food.My mother ______ rice and beef soup for us.The food was delicious.After lunch,my father ______ chess with me.My mother read a book about animals.We had a great time.Oh,I want to go camping there again.

1.A. village    B. forest    C. school    D. town

2.A. really    B. too    C. very    D. only

3.A. dry    B. new    C. clean    D. cold

4.A. felt    B. saw    C. heard    D. tasted

5.A. cut down    B. cut up    C. blew out    D. put up

6.A. in    B. on    C. with    D. at

7.A. read    B. sing    C. draw    D. eat

8.A. fire    B. bowl    C. kitchen    D. dish

9.A. bought    B. brought    C. ordered    D. made

10.A. plays    B. will play    C. played    D. play

 

查看答案

Do you know ________ to make the dog ________.

A. what;go away    B. what;to go away    C. how;go away    D. how;to go away

 

查看答案

She was too ________ to move when she saw the snake.

A. scary    B. happy    C. scared    D. excited

 

查看答案

I can put__you__up for 3 days.My house is very big.

A. let you live.    B. let you on the wall    C. call you back    D. give you some money

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.