满分5 > 初中英语试题 >

Thomas was quite mean (小气的). He had a yo...

Thomas was quite mean (小气的). He had a younger brother called Sam and he seldom shared his toys with him.

“You must share, Thomas,” said his mother. “One day you will want somebody to share something with you and they won't. Then you will be very upset.”

    ▲  

“I'll be fine, Mom,” Thomas replied. “As long as I have my own toys, I will always be fine.”

“Very well,” his mother said. “It seems that you know best.”

One day Thomas' mother decided to teach him a lesson. At Christmas, she knew that both boys wanted the same video game. She knew that if she bought it for Thomas, Sam would never get to play it. So she bought the game for Sam.

When Christmas Day arrived, both boys were patiently waiting for their presents in front of the fireplace. As Sam opened his present, he was very excited. Thomas saw it was the game he wanted and smiled.

“Thank you so much, Mom!” Sam said.

“There is just one thing, Sam,” his mother said. “You cannot share this game with your brother.”

Thomas hardly believed his ears! “Why not, Mom?” he asked furiously without much thought.

“Because you don't share any of your toys with Sam and it wouldn't be fair,” his mother replied. “If you share some of your toys with Sam, then I am sure he will let you play his game.”

“OK,” Thomas said slowly, “that seems fair.”

From that day on, the two boys shared all their toys and games.

根据材料内容选择最佳答案。

1.Which of the following can be put in the   ▲  ?

A. Thomas left the room angrily.

B. Thomas asked some questions.

C. Thomas thought for a moment.

D. Thomas followed his mother's advice.

2.Thomas smiled when he saw the video game because ________.

A. he knew that Sam wanted it a lot

B. he didn't want to make his mother angry

C. he didn't want to show that he was upset

D. he thought that he would be able to play it

3.What does the underlined word “furiously” mean?

A. Angrily.    B. Politely.    C. Secretly.    D. Normally.

4.Which word best describes Thomas' mother?

A. Shy.    B. Brave.    C. Honest.    D. Wise.

5.The most important idea from the passage is ________.

A. getting along with your brothers

B. sharing your things with others

C. thinking of clever plans

D. buying nice presents

 

1.C 2.D 3.A 4.D 5.B 【解析】短文大意:托马斯是个非常小气的男孩,从来不与弟弟分享自己的玩具。后来妈妈想出了一个妙计,对托马斯进行了一次成功的转变,让托马斯学会了与弟弟分享玩具和游戏。告诉我们要懂得和别人分享自己的东西。 1.语境理解题。根据上句“One day you will want somebody to share something with you and they won't. Then you will be very upset.” “有一天你会希望有人和你分享一些东西,而他们不会,那么你会很不高兴的。”结合下句“I'll be fine, Mom,” Thomas replied. “As long as I have my own toys, I will always be fine.”“我会好的,妈妈,”托马斯回答说。“只要我有自己的玩具,我就会永远开心。由此判断汤姆在说这句话的时候是经过思考的,故答案为C。 2.推理判断题。根据文中句子“Thomas saw it was the game he wanted and smiled.”可知,托马斯非常喜欢妈妈买的游戏机,他笑了说明他认为自己可以玩这个游戏,故答案为D。 3.词义猜测题。A. Angrily.生气地;B. Politely. 有礼貌地;C. Secretly.偷偷地;D. Normally.正常地。根据前面的句子Thomas hardly believed his ears!“Why not, Mom? 托马斯几乎不相信自己的耳朵!为什么不可以与弟弟一起分享玩具呢?可以判断托马斯有点生气,故答案为A。 4.推理判断题。通过首尾句子的对比“Thomas was quite mean (小气的). He had a younger brother called Sam and he seldom shared his toys with him. From that day on, the two boys shared all their toys and games.”托马斯的改变就是源于妈妈一次成功的教训,说明妈妈很聪明,故答案为D。 5.主旨大意题。短文通过妈妈对托马斯的一次成功转变,让托马斯学会了与弟弟分享玩具和游戏。告诉我们要懂得和别人分享自己的东西,故答案为B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

April 1st is a day on which,in some countries,people can play jokes on others,and many people are trying to do so on this special day.If you succeed in tricking somebody,you ______ laugh and say,“April Fool!” The person who has been tricked by you laughs too,and he will never be angry ______ you.

One April 1st,a bus was running along a country road.Then it slowed down and stopped.The driver tried ______ to start the bus,but he failed.Then he turned to the passengers with a ______ look on his face and said,“This poor bus is ______ old.There is probably something wrong with the engine(发动机).It isn't going as ______ as before.There is only one thing we can do ______ we want to get home today.I shall count three,and on the word THREE,I want you all to lean(身体倾斜) forward suddenly as hard as you can.Only in this way,it may get the bus started again.But if you don't ______ my advice,I'm afraid there is nothing else I can do.” So all the passengers leaned back against their seats and ______ the driver's order.Then the driver began to count.“Get ready,” he said.“One!Two!Three!” All the passengers tried hard to lean forward when they heard his last word,and the bus immediately started again.“April Fool!” the driver said loudly with ______.The passengers suddenly realized it was April 1st and the bus was full of laughter.

1.A. seriously    B. once    C. never    D. usually

2.A. to    B. in    C. with    D. on

3.A. hard    B. nothing    C. hardly    D. best

4.A. happy    B. worried    C. funny    D. sad

5.A. running    B. walking    C. getting    D. taking

6.A. well    B. bad    C. great    D. better

7.A. but    B. unless    C. if    D. so

8.A. follow    B. know    C. understand    D. remember

9.A. wrote    B. heard    C. got ready for    D. planned

10.A. a smile    B. a look    C. a hurry    D. a surprise

 

查看答案

— You look upset,Susan.________?

— I was late for school this morning. Mr. Li was very angry with me.

A. What happened to you    B. Did you have fun    C. How is it going    D. Can I help you

 

查看答案

You must be careful when you swim ________ the lake.

A. across    B. below    C. over    D. through

 

查看答案

To our great surprise,the old man ended up ________ himself in his house.

A. kill    B. killing    C. to kill    D. to killing

 

查看答案

(2013山东济宁)The earthquake in Ya’an left________people homeless

A. two thousands

B. thousands of

C. two thousands of

D. two thousand of

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.