满分5 > 初中英语试题 >

Happiness is for everyone. You don’t nee...

Happiness is for everyone. You don’t need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Why? Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.

In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you; when you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success, your friends will say congratulations(祝贺) to you; when you do something wrong, people around you will help you to correct it. And when you do something good to others, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.

Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also feel you are very happy, because you have something else that can’t be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy, because you have more chances to challenge(挑战) yourself. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving(旋转的) door. When it closes, it also opens. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.

1.Those who have big houses may often feel______.

A. happy    B. lonely    C. free    D. excited

2.When you fall down in a PE class, both your teacher and your classmates will______

A. laugh at you    B. play jokes on you

C. quarrel with you    D. help you up

3.What will your friends say to you when you make great progress(进步)?

A. Oh, so do I    B. Congratulations

C. Good luck    D. It’s just so-so

4.Which idea is NOT right according to the passage?

A. People who have cars would never like to walk in the open air.

B. You can get help from others when you make mistakes.

C. You can still be a happy person even if you have little money.

D. Happiness is always around you though difficulties come to you.

5.Which of the following is this passage about?

A. Bad luck    B. Good luck    C. Happiness    D. Life

 

1.B 2.D 3.B 4.A 5.C 【解析】这篇短文主要告诉我们这样一个哲理,快乐与金钱并没有关系,而在于你细心去捕捉。生活就像一个旋转的门,当它关闭的时候,它也会打开。如果你抓住你得到的每一个机会,你就是一个快乐而又幸运的人。 1.细节理解题。根据文中句子“Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.”可知,那些有大房子的人可能经常感到孤独,故答案为B。 2.细节理解题。根据文中句子“When you are in trouble at school, your friends will help you;” (当你在学校遇到麻烦时,你的朋友会帮助你。)可知,当你在体育课上摔倒时,你的老师和同学都会帮助你。 3.细节理解题。根据文中句子“when you get success, your friends will say congratulations(祝贺) to you”可知,当你取得进步时,朋友会向你表示祝贺,故答案为B。 4.细节判断题。根据第一段最后的句子“Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.”可知,那些有车的人可能想在空闲时间在乡间小路上散步。故答案A错误。 5.主旨大意题。这是一篇讨论幸福的说明文,主要讲述了“不要去羡慕别人的幸福,实际上幸福就在你的身边,幸福不是金钱,而是你心中的一种感觉。”故答案为C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Everyone has worries. How do you deal with your worries? There is always something you can do to help yourself feel less worried. Sitting there worrying is no fun and it won’t solve your problems.

Grades at school are often a top worry for kids. ff you worry most about grades, ask yourself these questions:

●  Why are grades important? What do grades mean to me?

●  How do I get ready for class? Do I go over my notes even when there isn’t a test?

●  Do I have a good place to do my homework?

●  Have I tried different ways of studying?

If your worry is about a fight you had with your friend, you might write down al! the things you could do-write a note to him or her, invite him or her to watch a basketball game, say sorry to him or her and so on. Once you have a list of things you could do, you can choose one thing that could get your friend back.

You can ask for help when you’re worried. You can find someone to talk to, such as your parents, friends, and teachers.

1.What do kids often worry most about?

A. Their hobbies.    B. Their homework.

C. Their marks at school.    D. A fight with their friends.

2.According to the passage, when you’re worried, you’d better _______.

A. work hard    B. talk to someone

C. get ready for class    D. write down your worries

3.If you’re worried about grades, DON’T ask yourself "_______".

A. Why are grades important?    B. What do grades mean to me?

C. How do I get ready for class?    D. Why not give up my studies?

4.If you had a fight with a friend, you could _______.

A. invite him or her to watch a game    B. put the blame on him or her

C. try to make new friends    D. leave him or her alone

5.What does the passage mainly tell us?

A. Who is often worried.    B. When people are worried.

C. How to deal with worries.    D. What kinds of worries people have.

 

查看答案

The lion is called the king of all animals. Once it was also called as the king of the desert (沙漠). However, lions _____ live in any desert now. Their colour may _____ different from yellow to brown and males (雄性动物) can be from blond to black. The male lions _____ up to 190 kg and are about 1.20 metres tall while the females(雌性动物)weigh nearly 130 kg and are 1 metre tall. They _____ beautiful fur, strong legs with sharp claws and a long tail.

Panthera Leo (非洲狮) lives in sub-Saharan Africa and Asia. _____ it feeds on many kinds of animals. When it’s _____ its food, it can reach the speed of 60 km per hour and jump even 12 metres. The lion likes to eat its food at once, ________sometimes it has to hide the food because of hyenas (土狼). Hyenas are the only animals which kill lions for food.

The lion lives in small families_______20 to 30 members. In each family there is usually one _____ male with two or three females with small baby lions. ______, the lion population is in great danger mainly because of people’s hunting.

1.A. never    B. always    C. sometimes    D. usually

2.A. is    B. are    C. am    D. be

3.A. eat    B. weigh    C. grow    D. hold

4.A. want    B. need    C. have    D. like

5.A. Where    B. Here    C. There    D. Which

6.A. chasing(追逐)    B. watching    C. enjoying    D. thinking

7.A. so    B. but    C. and    D. because

8.A. made from    B. made of    C. made up with    D. made in

9.A. healthy    B. beautiful    C. young    D. grown(成年的)

10.A. Luckily    B. Suddenly    C. Unluckily    D. Cheerfully

 

查看答案

I can't follow you. Could you speak a little       ?

A. slow    B. more slowly

C. slowlier    D. most slowly

 

查看答案

This pair of shoes is too dirty. _______, please!

A. Take them away    B. Take it away    C. Bring away it    D. Bring it away

 

查看答案

They will protect their families if there is ____________.

A. dangerous  B. in danger  C. danger   D. in dangerous

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.