满分5 > 初中英语试题 >

Today, I'll talk about going online(上网)....

Today, I'll talk about going online(上网).We know that there are too many net bars(网吧)around us. The Internet can make our lives interesting. Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer and get more information(信息) from the Internet. We can learn English, read some good books and play computer games. We can send e-mails to our friends. We can chat online with our friends. It can help us get in touch with people from all over the world.But some students spend too much time playing computer games and some stay in the net bars all day and all night. Then, they do worse(更差)in their lessons and don't study well. We can't go online when it is time for us to study. We can do it in summer or winter holidays.

1.What does the writer talk about?

A. Playing computer games.    B. Going online.

C. Chatting online.    D. Reading books.

2.Do many people go to the net bars?

A. Yes, they do.    B. No, they don't.

C. Yes, but only students go there.    D. We don't know.

3.What's the meaning(意思)of the underlined phrase“get in touch, with”?

A. 抚摸    B. 接触    C. ……在一起    D. ……取得联系

4.What will happen(发生)to Jim's lessons if he stays in the net bars all day according to the passage?

A. He will do better in his lessons.

B. He will do worse in his lessons.

C. He will not be healthy.

D. He will know nothing about his lessons.

5.Which is NOT TRUE(不正确)according to the passage?

A. We can get some knowledge(知识)from the Internet.

B. We can send e—mails to our friends on the Internet.

C. We can chat with our friends on the Internet.

D. It's good for all the people to play computer games.

 

1.B 2.A 3.D 4.B 5.D 【解析】本文介绍了上网的利与弊。 1.B 细节理解题。根据Today, I'll talk about going online(上网).可知作者谈论的是关于上网,故选B。 2.A 细节理解题。根据Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer and get more information(信息) from the Internet.可知许多人去网吧,故此处用肯定回答,故选A。 3.D 词义猜测题。根据We can chat online with our friends.可知我们可以在网上和朋友聊天,这帮助和世界各地的人们取得联系,故选D。 4.B 细节理解题。根据But some students spend too much time playing computer games and some stay in the net bars all day and all night. Then, they do worse(更差)in their lessons and don't study well.可知如果吉姆整天待在网吧玩游戏,他的功课将会更差,故选B。 5.D 推理判断题。根据But some students spend too much time playing computer games and some stay in the net bars all day and all night. Then, they do worse(更差)in their lessons and don't study well.可知学生在网吧玩游戏会让功课更差,因此玩电脑有不是对所有人都有好处,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Carol and Susan are very good friends. They are in the same______in Grade One and they often visit_______home. Now they are_______eight years old. Carol's mother has got a new baby. Carol is very_______to have a little sister. So she is always talking about her to Susan. At first Susan is very_______in the new baby because she doesn't have any brothers or sisters.But_____some time she begins to get tired of Caro's endless talking(喋喋不休)about it. She also feels a little jealous(嫉妒的)of her friend.

One day when the two girls meet in the school playground, Carol says to Susan, “Do you_____,Sue,my baby sister has put on nearly half a pound in weight(体重增加半磅)this week.”

“That is not very______,”answers Susan. "I know a baby and he puts on ten pounds a day.”

“Oh, that can't be_____, ”answers Carol laughingly, “______baby is it?" "An elephant's," says Susan.

1.A. grade    B. table    C. class    D. group

2.A. each other's    B. their    C. theirs    D. each other

3.A. all    B. two    C. both    D. either

4.A. angry.    B. sorry    C. worried    D. glad

5.A. interesting    B. interested    C. happy    D. sad

6.A. before    B. for    C. after    D. it

7.A. hear    B. think    C. find    D. know

8.A. much    B. many    C. few    D. little

9.A. right    B. wrong    C. true    D. sure

10.A. who    B. what    C. which    D. whose

 

查看答案

The shirt, the jacket and the jeans_______ cotton.

A. all are made in    B. both are made of

C. are both made from    D. are all made of

 

查看答案

You may choose_______, but you can't take this one.

A. any other lantern    B. other any lanterns

C. another lanterns    D. other lantern

 

查看答案

This pair of trainers_______ very nice.  Can I_______?

A. is; try them on    B. are; try on them

C. is; try it on    D. are; try on it

 

查看答案

-Good morning, sir! May I help you? -_______.I am just having a look.

A. Yes, please    B. No, you can't

C. Yes, you may    D. No, thank you

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.