满分5 > 初中英语试题 >

On a sunny day, Mother Hen is playing wi...

On a sunny day, Mother Hen is playing with her chickens on the grass. Later, they are hungry, so Mother Hen takes her children out to look for food. She finds a few grains of wheat(几粒麦子). So she asks her children to plant(种植) them in the garden. But none(没有一个) of her children wants to do it. Mother Hen has to do it herself.

A few months later, they get a lot of wheat. She asks her children, “Who would like to take wheat to the shop and get some flour?” But her children don’t want to do it. So she takes the wheat to the shop and brings the flour home.

After getting home, she asks “Who will make some bread with the flour?” They all say, “I’m not free”. When she makes the bread, she says to her chickens, “Who wants to eat the bread?” “I will,” they all say. “No, you can’t. You don’t want to do anything before I make the bread. You must know ‘No pain, no gain.’” She doesn’t give any bread to her children.

1.Why do Mother Hen and her children want to look for food?

A. Because they have nothing to do.

B. Because Mother Hen doesn’t want her children to work.

C. Because they want to play out.

D. Because they are hungry.

2.______ take(s) the wheat to the shop.

A. Mother Hen    B. The chickens

C. Mother Hen and her chickens    D. One of Mother Hen’s children

3.The underlined (划线) word “flour” means “______” in Chinese.

A. 饲料    B. 大豆    C. 面粉    D. 玉米

4.Why doesn’t Mother Hen give any bread to her children?

A. Because they aren’t at home.    B. Because she doesn’t like them.

C. Because they don’t want to eat it    D. Because they don’t do anything.

5.What’s the best title (标题) for the passage?

A. The bread    B. No pain, no gain

C. The wheat    D. Mother Hen

 

1. D 2. A 3. C 4. D 5. B 【解析】 鸡妈妈发现了麦子,她想让她的孩子们在花园里种植,但没一个人愿意。收获麦子的时候,问自己的孩子是否愿拿着麦子去商店换些面粉,仍然没人愿意,所以鸡妈妈自己去了。等把面粉换回来做面包时,问孩子是否做面包时,孩子说我们没空。当面包做好时,问谁想吃的时候,所有人都举手了,但是鸡妈妈没有给任何一个孩子面包.因为天下没有免费的午餐,没有劳动就没有收获。 1.细节理解题。句意:为什么鸡妈妈和孩子们要去寻找食物呢?A因为他们没有事做;B因为鸡妈妈不想让她的孩子去工作;C因为他们想出去玩;D因为他们饿了。根据Later, they are hungry, so Mother Hen takes her children out to look for foo. 后来,他们饿了,所以Mother Hen带她的孩子出去寻找食物,故选D。 2.细节理解题。句意:___________带着麦子去了商店。A鸡妈妈;B小鸡们;C鸡妈妈和她的孩子们;D鸡妈妈其中的一个孩子。根据第二段最后一句话“So she takes the wheat to the shop and brings the flour home.”可知是鸡妈妈自己一个人去的,故选A。 3.词义理解题。句意:划线部分单词“flour”的汉语意思是?根据前文“Who would like to take wheat to the shop and get some flour?”及下文“Who will make some bread with the flour?”可推测用面粉来做面包,故答案为C项。 4.细节理解题。句意:为什么鸡妈妈没有给任何面包给她的孩子们呢?A因为他们不在家;B因为她不喜欢他们;C因为他们不想吃;D因为他们什么都没做。根据No, you can't.You don't want to do anything before I make the bread. 不,你们不能吃,在我做面包之前你们不想做任何事,即没有给他们面包是因为他们没有做任何事情,故选D. 5.主旨大意题。句意:文章最好的标题是什么?A面包;B一分耕耘,一分收获;C麦子;D鸡妈妈。根据No,you can't.You don't want to do anything before I make the bread不,你们不能吃,在我做面包之前你们不想做任何事,即没有给他们面包是因为他们没有做任何事情,从而引出没有付出就没有收获(No pain,no gain)的这一道理,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Club A

Open hour:   5:00 p.m.—6:30 p.m.

Day:         Monday—Friday

Activities:   Beijing opera (京剧),

playing the lute (琵琶)

Age:         8 to 12

Telephone:    88830401

Club B

Open hour:    5:30 p.m.—6:30 p.m.

Day:         Thursday and Friday

Activities:  Making cards, drawing pictures

Age:         12 to 16

Telephone:    88930501

Club C

Open hour:    4:50 p.m.—6:00 p.m.

Day:         Thursday

Activities:     Computers, dancing

Age:         10 to 13

Telephone:    88730401

Club D

Open hour:    3:30 p.m.—4:50 p.m.

Day:         Monday—Friday

Activities:     Making cakes, singing

Age:         15 to 17

Telephone:    88940302

 

 

1.You can go to_______ if you like drawing pictures.

A. Club A    B. Club B    C. Club C    D. Club D

2.Jim can call_______ if he wants to know something about computers.

A. 88730401    B. 88940302    C. 88830401    D. 88930501

3._______ is the best for you if you have time from 3:00 to 5:00 in the afternoon.

A. Club A    B. Club B    C. Club C    D. Club D

4.Jane can learn to _______ if she is 9 years old.

A. make cards    B. make cakes    C. play the lute    D. draw pictures

5.Where can you read the passage?

A. In the school library.    B. On clubs’ walls.

C. In a storybook.    D. In an English book.

 

查看答案

One small thing changes Sonia. She always thinks of the boy, but why doesn’t she help him?

The boy wants to buy a book, but he can’t, ______ he has no money. He is very upset(沮丧的). He looks at the money in Sonia’s hand. He can buy the ______ with it. But Sonia walks away. Sonia doesn’t ______ his idea. Then she comes back home. She tells it ______ her brother David. David says, “Why not give him money? He needs ______ , and you can help him.”

Sonia ______ to that shop to find that boy, but time never waits(等待) for someone.

On that day, Sonia ______ a lesson. Many people are like Sonia. We can help people a little sometimes, but we ______ want big ones. We want big opportunities(机会) and money. Big opportunities don’t come at any ______. But we have small ones every day.

Sonia waits for ______ opportunities at first, but she changes a lot. She also helps people with little things now.

1.A. but    B. because    C. and    D. so

2.A. clothes    B. food    C. water    D. book

3.A. know    B. find    C. like    D. give

4.A. for    B. to    C. at    D. from

5.A. me    B. us    C. it    D. them

6.A. wants    B. asks    C. leaves    D. comes

7.A. gets    B. teaches    C. makes    D. takes

8.A. never    B. always    C. seldom    D. sometimes

9.A. time    B. place    C. school    D. class

10.A. good    B. small    C. big    D. some

 

查看答案

--Would you like to come to my birthday party?

-- _____________________.

A. No, I don’t like.    B. I will go.    C. Yes, I want.    D. Yes, I’d like to.

 

查看答案

I don’t know what her hobbies are. Because she _______ talks about her work when we meet.

A. seldom    B. never    C. always    D. sometimes

 

查看答案

The two girls always have a good time _________ the piano together.

A. practice to play    B. practicing playing

C. to practice playing    D. to practice to play

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.