满分5 > 初中英语试题 >

Tim Berners­Lee is not the most famous i...

Tim Berners­Lee is not the most famous inventor in the world. However, his invention has changed our lives.

He was born in London, England in 1955. When he was a small boy, Tim was interested in playing with electrical things. He studied science at Oxford University. He made his first computer from an old television at the age of 21.

Tim started working on early computers. At that time, they were much bigger than now. He worked in England then Switzerland. Tim was really interested in two things, computers and how the brain works. How could the brain connect so many facts so quickly? He had to work with people all over the world. They shared information about computers. It was hard to manage all the information. He answered the same questions again and again. It took a lot of time. It was even difficult for computers in the same office in Switzerland to share information. Tim also forgot things easily. Could a computer work like a brain? Could it “talk” to other computers?

There was an Internet already but it was difficult to use. In 1989, Tim Berners­Lee invented the World Wide Web (WWW) all by himself. This had a special language that helped computers talk to each other on the Internet. When people wanted to share information with others, they used the World Wide Web. The Internet grew quickly after that.

Tim Berners­Lee doesn't think he did anything special. He says that all of the ideas about the Internet were already there. All he did was to put them together. He says that many other people worked together to make the Internet what it is today.

Most inventors want to become rich. But Tim gave away the World Wide Web for nothing. He now works in America. He helps people share technology and wants the Internet to be free for everyone to use. Maybe he is the most important but least famous inventor in the world today!

1.What was Tim Berners­Lee interested in?

A. Looking for jobs in different cities.

B. Talking to people around the world.

C. Studying how to connect computers.

2.The underlined word “It” in Paragraph 3 refers to “________”.

A. Working on early computers

B. Connecting different facts together

C. Repeating the answers to the same questions

3.Why is Tim Berners­Lee one of the most important men in the world?

A. He made information sharing on the Internet possible.

B. He made the first computer when he was 21 years old.

C. He helped people understand better how the brain works.

4.In what order did the following events take place?

a.Tim worked in England.

b.Tim worked in Switzerland.

c.Tim made his first computer.

d.Tim invented the World Wide Web.

e.Tim studied science at Oxford University.

A. c-e-d-a-b    B. e-b-a-c-d

C. e-c-a-b-d

5.What does the writer think of Tim Berners­Lee?

A. He is not famous because he is not rich.

B. He has changed our lives and he is great.

C. He did nothing special but make people a good life.

 

1. C 2. C 3. A 4. C 5. B 【解析】 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍万维网的发明家Tim Berners Lee。他在21岁时制作了他的第一台电脑,1989年发明了万维网,有助于计算机在互联网上交流。他还免费把这个技术分享给其他人,免费供大家使用。也许他是当今世界上最重要但最不出名的发明家! 1.推理判断题。根据文中的句子When he was a small boy,Tim was interested in playing with electrical things.当他还是个小男孩的时候,蒂姆对玩电器很感兴趣,以及Tim was really interested in two things, computers and how the brain works.蒂姆真的对两件事感兴趣:电脑和大脑的运作方式,可知应该是"研究如何连接计算机",故答案选C。 2.指代判断题。根据上句He answered the same questions again and again,他一次又一次地解答了同样的问题,以及It took a lot of time.可知对同样的一些问题进行不断地回答,消耗了很多时间,It指的是上句的"对同样的一些问题的重复回答",故答案选C。 3.推理判断题。根据最后一段He helps people share technology and wants the Internet to be free for everyone to use.Maybe he is the most important but least famous inventor in the world today!他帮助人们分享技术,希望互联网可以免费供大家使用,也许他是当今世界上最重要但最不出名的发明家!可知,他是世界上最重要的人因为他使互联网上的信息共享成为可能,故答案选A。 4.理解排序题。a蒂姆在英国工作。b蒂姆在瑞士工作。c蒂姆制作了他的第一台计算机。d蒂姆发明了万维网。e蒂姆在牛津大学学习科学。根据第二段第三句He studied science at Oxford University.他在牛津大学学习科学,可知,e是第一。根据第二段最后一句He made his first computer from an old television at the age of 21.他21岁时从一台旧电视机上制造了他的第一台电脑,可知c是第二。根据第三段第三句He worked in England then Switzerland.他先在英国工作,然后在瑞士工作,可知,a是第三,b是第四。最后发明了万维网,d是第五。先后顺序是e-c-a-b-d,故答案选C。 5.推理判断题。通过对文章的理解,以及最后一段"大多数发明家都想发财,但蒂姆免费提供了万维网,他现在在美国工作,他帮助人们分享技术,并希望互联网对每个人都是免费的。也许他是当今世界上最重要但最不出名的发明家!"可知,蒂姆发明的万维网改变了我们的生活,他是伟大的,故答案选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

One day Mrs. Wilson went shopping with Tracy and Ben. They went to the supermarket in the new shopping center.

“Why do you buy things here?”Tracy wanted to know. “Because they are cheaper here than at the corner store near our home,”Mrs. Wilson said. “Help me check the prices,please.”

The Wilsons were not rich and Mrs. Wilson was always careful with her money. She looked carefully after the prices of things. She bought lots of things in the supermarket. When they got home,the children said,“We don't think you saved money by going to the supermarket.”

“Of course I did,” Mrs. Wilson said. “Everything was cheaper there.” “We know,”the children said,“but we came home by taxi because we had too much to carry. The taxi fare was more than the money that you save!”

Mrs. Wilson added everything up. Her children were right.

1.The things at the corner store were ______ than those in the supermarket.

A. cheaper    B. nicer    C. more expensive    D. saved a little money

2.Mrs. Wilson ______ in the end.

A. spent more money    B. paid less money    C. lost some money    D. saved a little money

3.From the passage we know the children were ______.

A. happy    B. clever    C. tired    D. lazy

4.Mrs. Wilson will ______.

A. never call a taxi    B. go on buying things in the supermarket

C. buy things near her home    D. not go shopping with her children

5.The best title for the passage is ______.

A. Cutting Price    B. Corner Store    C. Supermarket    D. Shopping

 

查看答案

Fifth-grader Kayla Martel loves basketball. But her school doesn’t have a girls’ team. So for the past four years, Kayla has played on the boys’ team at St. John the Apostle School in Clark, New Jersey. That hadn’t been a problem until earlier this year. The team was told that it either had to ask Kayla and another girl to leave the team or end its season early.

The team, called the Chargers, plays in a league (联赛) that didn’t allow mixed teams after fourth grade. When the league leader found out that there were girls in the team, he gave the coaches (教练) bad news. The team could keep playing but only without the girls.

Keisha Martel, Kayla’s mom, is one of the Chargers’ coaches. She asked the team to take a vote (投票), knowing it would be difficult for the kids to choose.

“They all said, ‘It doesn’t matter. We’re a team and we’re sticking together (团结一致),’” said Keisha.

The Chargers wasn’t allowed to play for a few weeks, but then the league reversed its decision. The team, girls included, played the rest of the season. They even made it to the championship (锦标赛) game — and won!

Kayla has some advice for other teams. “Make sure you are family — you have each other’s back,” she says.

1.How many girls played for the Chargers?

A. Two.    B. Three.    C. Four.    D. Five.

2.What was the bad news the Chargers’ coaches got?

A. Some of them had to leave their jobs.

B. The team had to keep playing without the girls.

C. The team couldn’t play in the league anymore.

D. There would be no basketball team at the school.

3.What does Kayla’s mom do?

A. She is the league leader.

B. She is a basketball coach.

C. She is a teacher at Kayla’s school.

D. She is the headmaster of Kayla’s school.

4.The underlined word “reversed” is closest in meaning to “_______”.

A. forgot    B. supported    C. changed    D. made

5.What’s Kayla’s advice for other teams?

A. They should practice more.

B. Team members should support each other.

C. They should not be afraid of making mistakes.

D. Team members and coaches should trust each other.

 

查看答案

Cars were invented in the last century. Today they have ______ the lives of everyone in the United States. Most Americans feel that they are poor when they have _____ cars.

Why are cars ______ used in the United States?Here are three reasons.

First of all, the country is very large and Ame­ricans enjoy _____ trips here and there. With ______ they can go anywhere easily.

The second reason is ______ trains have never been as common in the United States as they are in other parts of the world. What’s ______, Americans have to spend a lot of money traveling by plane.

The third ______ is the most important one. Americans don't like to ______ buses or trains or even planes. They like cars ____ they want to travel fast at any time.

1.A. saved    B. touched    C. made    D. done

2.A. no    B. some    C. many    D. now

3.A. wide    B. wider    C. widest    D. widely

4.A. to have    B. making    C. to make    D. takes

5.A. cars    B. buses    C. trains    D. planes

6.A. why    B. where    C. that    D. there

7.A. more    B. that    C. so    D. most

8.A. thing    B. excuse    C. matter    D. reason

9.A. wait for    B. work for    C. work on    D. wait on

10.A. because    B. before    C. after    D. so

 

查看答案

Sun Yang is such an excellent swimmer that we all  ________ him.

A. take after    B. look up to    C. think of    D. come up with

 

查看答案

(题文)—Have you finished your report on green life?

—Not yet. I'll make it if I ________ another two days.

A. give    B. am given

C. will give    D. will be given

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.