满分5 > 初中英语试题 >

It's hard when a best friend isn't aroun...

It's hard when a best friend isn't around—maybe because you move to a different school or a different class. You may feel lonely at break (课间) or lunchtime. You want to have new friends,but how do you make them?

Start by looking around your classroom. Think about which kids you'd like to play with at break. Say hi to them,smile,and be friendly. Ask them to enjoy something or talk with them about something they may be interested in. Invite someone to play with you or ask “Do you want to sit here?” in the lunchroom. When you're at break,walk to kids you want to play with,and say “Hi,can I play,too?” or just join in.

If you are feeling shy (害羞),ask your teacher to help you make new friends. Teachers are usually good at matching up friends. The best way to make friends is to be a friend. Be kind,be friendly,say nice things and help others—soon you'll have one,or two,or even more new friends.

1.It's ________ when a best friend isn't around.

A. difficult    B. Easy    C. interesting    D. quiet

2.According to the passage,some kids feel lonely at break because ________.

A. they have trouble with their studies    B. they don't have their best friends around

C. they need their parents to be with them    D. they are too young to look after themselves

3.What CAN NOT you say if you want to make new friends?

A. Hi,can I play with you?    B. Do you want to sit here?

C. What can I do for you?    D. You can't sit on my seat.

4.Some kids need help from teachers to make friends because ________.

A. they miss their old friends a lot    B. they have no time to stay with others

C. teachers are good at making friends    D. they are shy or not good at making friends

5.What is the passage mainly about?

A. Teaching.    B. Working.    C. Making friends.    D. Learning.

 

1.A 2.B 3.D 4.D 5.C 【解析】本文作者教我们如何在一个陌生的地方快速交到新朋友。 1.细节理解题。根据It's hard when a best friend isn't around可知,hard的同义词是difficult。故选A。 2.细节理解题。根据第一段叙述可知,有些学生在课间感到孤独是因为在周围他们没有最好的朋友。故选B。 3.细节理解题。根据第二段的叙述,要想交到新朋友,你不能说You can't sit on my seat。故选D。 4.细节理解题。根据If you are feeling shy (害羞),ask your teacher to help you make new friends和第三段的叙述可知,一些孩子需要老师的帮助才能交到朋友的原因是他们害羞和不擅长交朋友。故选D。 5.主旨大意题。本文就交朋友提出了一些建议。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    假如你是你校英语报社的小记者,就问题你的烦恼调查了同学们,并提出了你的建议。现根据以下提示写一篇70词左右的文章。开头已给出,不计入总词数。

姓名

烦恼

建议

王伟

课外辅导太多

和父母交流

张娜娜

作业太多,睡眠不足

及时完成以便早点睡

安小涛

常常和朋友争吵

道歉

 

 

处理(deal with)…,  过上快乐的生活

     I asked some of my classmates about trouble. Here are the results

 

查看答案

    Are friends important to you? They are really important to me. My name is Phil and I’m 13. I’m from London. I have a very good friend. His name is Max.

Max and I have a lot of things in common: our birthdays are on the same day; we are in the same class; we both love dogs; we are both good at sports and soccer is our favorite ... We always have a good time together.

But these days I’m not happy. Max will leave England, because his father gets a job in Shanghai. Max’s family will go there. I have a lot to talk with Max, and I want to give him an album (相册). There are a lot of our photos in it.

Today is Monday. There are only three days before Max leaves. I will go to his home to give him the album this evening.

1.Who is Max?(no more than two words)82. What animals do Phil and Max like?(one word)

___________________________________________________

2.What animals do Phil and Max like?(one word)

___________________________________________________

3.Why will Max go to Shanghai?(no more than seven words)

____________________________________________________

4.What does Phil want to give Max?(no more than two words)

___________________________________________________

5.When will Max leave for Shanghai?(no more than two words)

__________________________________________________

 

查看答案

    I have just finished my job as a teacher in France and there are a few weeks before I will start my new job in my hometown.1. I am having a good time. However, living with my parents also brings some problems. Luckily, I have some rules to solve them.

·2.Most people think privacy (隐私) is very important in their lives. If you want your parents to knock () on the door before they come into your room, you should do the same thing before you enter their room. Only in this way can you show them the importance of knocking.

·Do some chores.

3. But if you choose to do chores before your parents ask you to do so, you will feel in control of your own time. Also, you can choose the chores that you like to do.

·Don’t always criticize (指责).

It’s easy for you to criticize your parents because you know they love you the most. 4. But that doesn’t mean you should do like that. You should be polite(礼貌的) to them and talk with them in a nice way.

 

A. Everyone knows that chores are not fun.

B. And you know they will always love you no matter (不论) what you say.

C. Now I’m living with my parents after five years of being away.

D. Say sorry. 

E. Always knock.

 

 

查看答案

    Erin Brockovich grew up in Kansas, USA. She studied at a business college for a year, and then she went to California.

In 1990, when she was thirty years old, she had a car accident. A law firm (律师事务所) helped her after the accident, so she started to work for them later.

Her job was to organize papers (文件). One day Erin realized that there were lots of very sick people in a place called Hinkley. She felt it was unusual, so she started to look for more information about the town.

Erin worked very hard for five years. She visited lots of sick people in Hinkley and listened to their stories. All the sick people lived near a big factory called Pacific Gas and Electric. Then she discovered that there was something called chromium() in the water they drank. It was from the factory and Erin believed that the people were sick because of the chromium in their drinking water. She planned to help them.

Erin started a law case (诉讼) against Pacific Gas and Electric. The factory wasn’t happy about this. They didn’t agree that the people were ill because of the water  but in 1996 the judge (法官) ordered Pacific Gas and Electric to pay the people in Hinkley $500,000 each.

In 2000, there was a film about Erin Brockovich. Julia Roberts played Erin and the film was very successful. Now Erin is famous—she has her own firm and she gives talks all over the world.

1.Erin worked for a law firm because _______.

A. she studied law in college B. she wanted to help sick people

C. the firm paid her lots of money D. the firm helped her after a car accident

2.How might Erin feel when she found many papers had to do with Hinkley?

A. Strange. B. Satisfied. C. Angry. D. Worried.

3.What does the underlined word “discovered” in Paragraph 4 mean in Chinese?

A. 坚持 B. 考虑 C. 发现 D. 抱怨

4.The passage is mainly about _______.

A. Erin’s life experience B. a film in 2000

C. how to work on a law case D. how to care for sick people

 

查看答案

    A cold is a common illness. It often starts with a sore throat. And you usually have a headache, too. It's not serious, but you can feel very bad.

What should you do when you have a cold? You should have a good rest first. It's good to drink a lot of water, too. You can see a doctor and take some medicine. Maybe you can also try some Chinese medicine that is now very popular around the world.

What should you do to keep away from(远离) catching a cold? One important way is to exercise more often. Running, swimming or even walking can help a lot. Try to exercise for at least 30 minutes a day. It's also important to go to bed and get up early. Studies show that the cold or flu virus(病毒) can live on our hands for a long time. So you should wash your hands with soap. Finally, it's important to have a balanced diet(均衡饮食).

If you can do these, you will hardly ever catch a cold again.

1.What is a cold like?

A. It's scary. B. It often needs a lot of treatments(治疗).

C. It's very serious. D. It brings some problems.

2.How many ways are mentioned(被提到) to keep away from catching a cold?

A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.

3.Why should you often wash your hands with soap?

A. Because it may help keep the flu virus away. B. Because it makes our hands nicer.

C. Because it is cheap for us to buy soap. D. Because it makes our hands smell good.

4.What can we know from the passage?

A. Only Chinese medicine can help stop a cold.

B. We should run or swim when we have a cold.

C. The most important way to stop a cold is to drink lots of water.

D. Good eating habits and much exercise can help us keep away from a cold.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.