满分5 > 初中英语试题 >

How do you spend your free time? Some pe...

    How do you spend your free time? Some people may spend much time on their phones or TV. Many people may spend their time on sports or shopping. But this year a TV show named “Readers” is popular around China.

Dong Qing, the host(主持人)of the TV show “Readers”, asks many famous people of all ages to tell their interesting stories. Also, they can read everything, like books, the letters and so on. Many people like to watch the show. Reading and reading aloud are getting popular in our daily life.

Readers” is popular because it also brings people back to the old habit: reading. Reading can tell us stories of every country in the world, and it also can give us all kinds of knowledge(知识).

Reading books is a good way of spending our free time. Many great men like reading very much. Dong Qing said, “We can tell our true feelings by reading aloud.”

Boys and girls, come and join us to read together!

1.Dong Qing asks many famous people to________on the show.

A.sing aloud new songs B.sing aloud new songs and dance to them

C.read something aloud D.tell stories and read something aloud

2.Readers is popular because________.

A.it can tell stories B.it brings people back to the habitreading

C.it can give us a little knowledge D.it is like singing and talking

3.Dong Qing said, we can tell our true feeling by________.

A.shopping B.sports C.reading aloud D.singing

4.The writer(作者)wrote this passage(文章)to tell us________.

A.A popular way of spend free time: watching TV show

B.Different ways of telling and reading stories

C.Different ways of spend free time

D.A good way of spend free time: reading books

 

1.D 2.B 3.C 4.D 【解析】 本文讲述了你怎样度过你的空闲时间?今年,一个名为《朗读者》的电视节目在中国很受欢迎。电视节目《朗读者》的主持人董卿邀请了各个年龄段的名人来讲述他们有趣的故事。此外,他们可以读任何东西。许多人喜欢看这个节目。阅读和大声朗读在我们的日常生活中越来越流行。 1.细节理解题。根据“Dong Qing, the host(主持人)of the TV show “Readers”, asks many famous people of all ages to tell their interesting stories.Also, they can read everything, like books, the letters and so on. Many people like to watch the show”可知董卿邀请了各个年龄段的名人来讲述他们有趣的故事,大声朗读其他东西,故选D。 2.细节理解题。根据““Readers” is popular because it also brings people back to the old habit: reading. ”可知Readers很受欢迎,因为这也让人们回到了老习惯:读书,故选B。 3.细节理解题。根据“We can tell our true feelings by reading aloud.”可知我们可以通过朗读说出我们的真实感受,故选C。 4.推理判断题。根据“How do you spend your free time?…But this year a TV show named “Readers” is popular around China.”可知通过读书来度过空闲时间,所以本文主要是说一个打发空闲时间的好方法:读书,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Julia: a musician

·What can you play?

I am smart. I can play the piano and the guitar. And I'm learning Chinese erhu, but I can't play it well now. It's kind of difficult for me.

·Why do you like music so much?

I think it's relaxing and interesting. I can make many friends through music.

·What are you doing these days?

I'm having a concert(音乐会).I want to get some money to help animals in danger. I really like them.

Steve: a vet(兽医)

·What do you think of animals?

I think all of them are cute and smart. Some look a little scarybut they're really friendly. I love animals. To help them is my job.

·What's your life like?

I usually ride a bike to work. I think it can keep me healthy. Sometimes I like to walk with my animals.

·What are you doing these days?

I'm writing a story about my favorite dog. He is smart and can do many things.

 

 

1.What does Julia think of music?

A.Boring and difficult B.Relaxing and interesting

C.Easy and relaxing D.Easy and interesting

2.Why does Steve usually go to work by bike?

A.Because he wants to save money. B.Because he wants to be healthy.

C.Because he likes riding a bike. D.Because his home is near his work place.

3.What can we know from the passage?

A.Julia is smart and friendly. B.Steve is good at playing music

C.Julia can play the erhu very well. D.Steve wants to have a concert.

 

查看答案

    “Billy, one, two, three, get up! It is 25th February, 2099, seven o'clock. It's time to get up and go to school.” says the clock-robot in a loud voice. Then the clothing robot dresses Billy quickly. Next the kitchen-robot gives Billy some bread and eggs. Billy doesn't like them, and the kitchen-robot gives him a hamburger. After eating the hamburger, Billy goes to school. When he gets out of the house with his schoolbag, he sees a car-robot waiting for him. “Hello I will drive you to school. Your name is Billy, isn't it?” asks the car. “Right,” Billy answers “Now would you please show me your school ID card?” says the car. Billy shows it his school ID card. “Get in, please.” Billy gets in it. Then the car goes on. “I will check your homework today. Please take it out.” Billy does as what the car-robot says. When they get to school, the car says to Billy, “See you tomorrow, Billy. Good luck!”

1.The ______ dresses Billy every morning.

A.clock-robot B.car-robot C.kitchen-robot D.clothing-robot

2.Before getting in the car, Billy shows his ______ to the car-robot.

A.homework B.ticket C.school ID card D.schoolbag

3.According to the passage, which of the following statements is TRUE in 2099?

A.Children won't need to do their homework. B.There will be all kinds of robots.

C.Robots cannot drive cars for people. D.People won't eat anything for breakfast.

 

查看答案

    Every school has its own(自己的) rules. In some schools in Asia(亚洲), students_______smoke(吸烟) or talk loudly. In some schools in America, each child must look after their_______well. They should cover the books. But one_______is very popular around the world: students have to wear_______on weekdays, but many students don’t like to wear the school uniforms_______they think the uniforms are the most ugly clothes in the world, but schools don’t let their students wear_______own clothes at school. Some students_______beautiful pictures or their favorite stars on their uniforms, because they don’t want to wear the_______clothes. What do you think_______it? Do you________your school uniform?

1.A.can’t B.don’t C.needn’t D.aren’t

2.A.school B.books C.parents D.family

3.A.school B.class C.rule D.uniform

4.A.shirts B.skirts C.uniforms D.sweaters

5.A.because B.if C.when D.before

6.A.their B.they C.them D.themselves

7.A.read B.write C.draw D.take

8.A.good B.same C.cheap D.new

9.A.for B.on C.with D.of

10.A.like B.make C.wash D.take

 

查看答案

Please be quiet in the library! Look at the sign. It says, “No ________”.

A.Sleeping B.Swimming C.Reading D.Talking

 

查看答案

________ when the light is red.

A.Stop B.Don't stop C.To stop D.Stops

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.