满分5 > 初中英语试题 >

Here are some of the best books for chil...

    Here are some of the best books for children and young adults, according to the American Library Association. Read on and you might find your next book to read.

The Running Dream, Wendelin Van Draanen, US

Sixteen-year-old Jessica Carlisle is a runner. She thinks her life is over when she loses a leg in a  car accident. However, Jessica meets her math teacher Rosa, who has to use a wheelchair because of an illness. They soon become friends. The friendship makes Jessica active and strong. Finally, Jessica is able to run again with a prosthetic leg (假肢).

Dead End in Norvelt, Jack Gantos, US

Jack Gantos is a 12-year-old boy. He lives in Norvelt, US. One day, he breaks his father’s gun. As a punishment, he must stay at home. His mother only lets him leave home to help their elderly neighbor Miss Volker write some obituaries (讣告) for the town newspaper.

Each obituary is a story about a great American who died. Through writing these obituaries, Jack learns a history of his country that schools don’t teach.

A Ball for Daisy, Chris Raschka, US

Daisy is a little dog. She loves a red ball very much. She plays with it and sleeps with it every day. But another dog destroys Daisy’s ball. Without the ball, Daisy can’t eat or sleep.

One day, as Daisy walks in a park, the very same dog shows up and gives her a blue ball. The story teaches us how to react to loss, and tells us never to lose hope.

1.These books are for     .

A.young people B.parents C.teachers D.animals

2.Why does Jack Gantos need to stay at home?

A.Because he is afraid to meet his neighbors.

B.Because he has to write obituaries for the local newspaper.

C.Because he is being punished for breaking his father’s gun.

D.Because he doesn’t like going to school.

3.The books     are about “never losing hope”.

A.The Running Dream and Dead End in Norvelt

B.The Running Dream and A Ball for Daisy

C.Dead End in Norvelt and A Ball for Daisy

D.The Running Dreams, Dead End in Norvelt and A Ball for Daisy

 

1.A 2.C 3.B 【解析】 本文是一则广告,介绍了三本书,包括作者,主要内容等信息。 1.细节理解题。根据文中的句子“Here are some of the best books for children and young adults……”可知这些书是给孩子们和年轻人的的。故选A。 2.细节理解题。根据文中的句子“One day, he breaks his father’s gun. As a punishment, he must stay at home.”可知是因为他弄坏了他父亲的枪,作为惩罚,他必须待在家里。故选C。 3.细节理解题。在A Ball for Daisy书中谈到了“The story teaches us how to react to loss, and tells us never to lose hope.”;在The Running Dream书中谈到“However, Jessica meets her math teacher Rosa, who has to use a wheelchair because of an illness. They soon become friends. The friendship makes Jessica active and strong. Finally, Jessica is able to run again with a prosthetic leg (假肢).”可知在The Running Dream and A Ball for Daisy这两本书中都谈到了永远不要失去希望。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据短文内容,在短文后面的四个选项中选择一个可以填入相应空格内的正确答案。

Usually, we think families are just parents and children. But the structures of families differ in_________.

In many Asian countries, big families are _______. Families usually have three generations ( 一代人) living in the same house. When parents are busy with work, grandparents help to handle housework and take care of the children.

While in most Western countries, many people prefer nuclear families, or families that have only parents and children. During the  ______, working parents send their children to their grandparents’  home or a day-care center. And after work, they pick the children up and go home. Some families are__________DINK (double income, no kids).

Besides structures, the responsibilities that parents have to their children can also be ______.

In China, many parents look after their children all the way into adulthood. It’s normal for parents to _____children’s college tuition ( 学费). After graduation, many parents also help find a job for their children, or buy an apartment for them.

In Western countries, however, children are _______to be quite independent after they reach the age of 18. Most parents will not pay for their children’s college education. Young people mostly have a part-time job or _____the government for help. After graduation, if they can find a _____, parents usually won’t cover their cost of living any longer.

_______families in the East and West may differ, they are the best places to warm us and teach us about the important values of love and care.

1.A.classes B.centuries C.cultures D.competitions

2.A.common B.seldom C.usual D.great

3.A.daytime B.night C.week D.weekend

4.A.still B.hardly C.strangely D.even

5.A.interesting B.different C.hardworking D.personal

6.A.cost B.spend C.take D.cover

7.A.suggested B.supposed C.interested D.shocked

8.A.turn up B.turn to C.turn out D.turn around

9.A.house B.friend C.school D.job

10.A.But B.Although C.Because D.unless

 

查看答案

He likes to sleep with the window         , especially in hot summer.

A.opens B.opened C.is open D.open

 

查看答案

— Can you go to the movies with me tonight?

—I have to ask my mum. If I     , I will go with you.

A.allow B.allowed C.am allowed D.will be allowed

 

查看答案

To relax myself, I prefer     sports rather than     magazines.

A.playing; reading B.to play; to read C.play; read D.to play; read

 

查看答案

— Do you know         ?

—Next Friday.

A.when will he come back B.when he came back

C.when he will come back D.how he will come back

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.