满分5 > 初中英语试题 >

Mary picked up a pencil and a piece of p...

    Mary picked up a pencil and a piece of paper, saying, "Now, you want to earn money for the autumn camping trip, right?  "Tom, her brother, nodded. He wasn't able to go last year Because he hadn’t earned enough money during the summer. This year he came up with a plan.

He made a necklace(项链) for his mother that everyone admired(羡慕). They were surprised to learn that Tom had made it for her. Why not make more necklaces and sell them?

“OK," said Mary, "The first thing you need to do is to work out how much you have now."

“I have $20. 00 in the bank, and $7. 25 in my room," explained Tom.

“That gives you a total of $27.25,” said Mary, “That is called your capital(资金). The next thing you need to know is how much it will cost you to make each necklace.”

“Well, the pet shop will give me all the feathers the birds lose. I'll have to buy the beads (小珠子) and string,” said Tom.

Mary wrote on the piece of paper:

CAPITAL           $ 27. 25

EXPENSES      Feathers          no cost

String for 10 necklaces          $ 2.50

Beads for 10 necklaces    +    $ 15.00

Total(总计)            $17.50

“How much do you think you can sell such a necklace for?" asked Mary.

“Hmm, Tom looked thoughtful and said,” There’s a shop in town that sells almost the same kind of necklace for $7.50. If I charge(要价)$ 6. 00, people will think that's a bargain.”

“OK. If you sell each necklace for $6. 00, you'll make a good profit(利润) on each then,” said Mary.

“Wonderful! Tom cried, "If I sell 20 necklaces, I'll have enough from the profit for the camping trip and $10. 00 left over.”

1.Which word best describes Mary?

A.Confident. B.Generous C.Helpful D.Outgoing

2.The underlined word "bargain" in this story means “___________”.

A.something sold cheap B.something sold expensive

C.something made at home D.something made by children

3.How much would Tom have to spend on the camping trip?

A.$47.45 B.$75 C.$85 D.$102.2

4.How did Tom know how much he would have left over after paying for the camping trip?

A.He added the cost of the trip to the profit he would make on 20 necklaces.

B.He took the cost of the trip from the profit he would make on 20 necklaces.

C.He asked Mary for the answer.

D.He took the cost of each necklace from the amount of money he had to begin with

5.What's the best title for this story?

A.How to make Necklaces B.How to sell Necklaces

C.How to make a Plan D.How to Earn Money for a Trip.

 

1.C 2.A 3.B 4.B 5.D 【解析】 本文叙述了汤姆想要自己挣钱去参加秋季野营旅行。因为他做的项链非常漂亮,于是他想通过卖项链来赚钱。他的姐姐玛丽帮助他计算的做项链所需的成本和利润,他得知自己卖20条项链就有足够的钱去参加秋季野营旅行。 1. 推理判断题。根据Mary wrote on the piece of paper:可知玛丽帮助汤姆写下制作项链所需要的成本,因此她这是在帮忙,由此可以推断出,她是乐于助人的,故选C。 2. 词义猜测题。根据here’s a shop in town that sells almost the same kind of necklace for $7.50. If I charge(要价)$6. 00,可知商店里同样的项链卖7.50美元,如果他的项链出价6美元,应是便宜的,故此处指的是“便宜货”,故选A。 3. 推理判断题。根据 “If I sell 20 necklaces, I’ll have enough from the profit for the camping trip and $10. 00 left over.”可知汤姆卖20条项链所挣的钱足够去参加秋天野营旅行,并且还多10美元。根据玛丽列下的内容可知,10条项链的成本是17.5美元,那么20条项链的成本是35美元。每条项链卖6美元,20条项链共120美元。因此20条项链的利润是120-35=85美元。因此去参加秋天野营旅行的费用是85-10=75美元。故选B。 4. 细节理解题。根据文中“Wonderful!” Tom cried, “If I sell 20 necklaces, I’ll have enough from the profit for the camping trip and $10. 00 left over.”可知,他从卖的20条项链的利润中扣除了旅行的费用,然后还剩下10美元,故选B。 5. 最佳标题题。根据文中“Now, you want to earn money for the autumn camping trip, right?”可知此文是讲汤姆将如何挣钱去参加秋天野营旅行的故事,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Nowadays, many young people enjoy communicating with others online. They do this through social networking websites. However, the internet may be a dangerous place, and these young people may not even realize it.

The key to being safe online is to keep certain pieces of information private. If you do any banking online, for example, it is important to note that your date of birth may be used by banks to identify (识别)you. Banks need to know your ID number and your address as well, but to check your identity, they might ask you for your date of birth. If a criminal were to gain access to(进入) your account(账号) at a bank, the one thing that he would not have would be your birth date. These days, however, a lot of people put their dates of birth on social networking websites so that their friends will wish them a happy birthday. Unluckily, doing so could end up getting them into trouble.

Another way people share too much information is by mentioning inappropriate (不合适的)things that they have done. For employers who worry about the reputation (声望)of their company, they would prefer not to see photos publicly posted of their employees doing anything inappropriate. However, many young people today enjoy gaining attention by posting some pictures that may not be completely acceptable on the internet.

So the key to being safe online is to limit what you share. Remember that the whole world can see it if you post your private information online.

1.According to the passage, what is the key to being safe online?

A.Avoiding doing banking online B.Checking your identity regularly.

C.Keeping certain information private D.Stopping using social networking websites

2.A lot of people put their dates of birth online in order to ___________.

A.Have fun B.receive birthday greetings

C.do banking D.save money

3.According to the passage, some employers do not want to see their employees post anything about  ___________ online.

A.past inappropriate behaviors B.their hobbies

C.the company D.their dates of birth

4.Which of the following statements is true?

A.Banks hardly ask you for your date of birth.

B.All employees are worried about their company’s reputation.

C.It is safe to share as much information as possible online with your friends.

D.A criminal cannot gain access to your bank account without your date of birth.

5.By writing this passage, the writer mainly wanted to suggest that people should ___________.

A.limit the information they share online B.keep their home address secret

C.never trust their employer D.stay away from social networking websites

 

查看答案

    Good evening, parents, grandparents, uncles and friends!

Thank you all for coming on this very special day for every student on this stage. I know how proud you must be. As we have grown over the years, there are many steps and stages we all have gone through. From learning our shapes and colors, to getting our first progress in middle school, or how we explained to our parents why we skipped school (逃课) because the headmaster called home. As we remember these days, things that we’ve done will be with us forever. But this is only the start of our journey. To graduate is one more step we’ve taken in our lives.

Now I would like to thank everyone who has helped me get this far. First of all thank you to all the teachers. None of us would be here without you always pushing our studying abilities to the fullest. My elder brother Johnson always said "If anyone is mean to you, I'll take care of it." My mom, thank you for always believing in me and putting up with(容忍)me. And last but not least, my dad, for proving to me that I always need to take responsibility(责任) for my actions and deal with the results. Thank you all! I love you. And I will never fail to be thankful to the people around me.

Lastly, I want to give some advice to all my classmates! The end of junior high school is the beginning of a new life. Many of us may think, "This is as good as it gets!" but the future holds a bigger plan for all of us. We will make mistakes along the way, but the key is to learn from our mistakes and never give up. So good luck and congratulations to the class of 2020. We did it!

1.The passage is most probably ___________.

A.a suggestion letter B.a greeting card

C.a graduation speech D.a letter of congratulations

2.We can infer from the passage that the writer of the passage is ___________.

A.a parent B.a headmaster C.a teacher D.a student

3.According to the writer, many students ___________.

A.hardly study at school B.hate to follow others' advice

C.should pay more attention to the future D.are afraid of dealing with difficulties

4.What the writer learns from his dad is that____________.

A.knowledge is power B.one should answer for what he does

C.where there is a will, there is a way D.a good beginning is half done

5.The writer told the classmates that the key to dealing with mistakes is ___________.

A.to learn from the mistakes and never give up B.to give up the

C.not to follow others' advice D.not to pay attention to the mistakes

 

查看答案

    Waiting with her mother at the check—out stand EA, a little girl saw a circle of white pearls(珍珠) in a box. “Oh, please, Mommy. Can I have them? ” The mother checked the back of the box." A dollar ninety—five. If you really want them, I'll think of some extra chores for you and soon you can___________ enough money to buy them for yourself.

After she got home, Jenny did more than her share of chores, and at last she had enough money to buy the necklace. She wore it everywhere— school, park even to bed. The only time she took them off was when she had a bath.

Jenny had a very___________Daddy and every night when she was ready for bed, he would stop whatever he was doing and come upstairs to read her a fairy tale. One night when he finished the story, he asked Jenny, "Could you give me your___________ , darling?” “ Oh, no, please, Daddy.But you can have my toy horse___________, "Dad kissed her and said good night. About a week later, after the story time, Daddy asked for the pearls again. "Oh, Daddy, you can have my baby doll, "was Jenny's reply. And as usual, Daddy kissed her good night.

A few nights later when Daddy came in, he___________Jenny was trembling on the bed, crying. She said_________ but lifted her little hand up to Daddy. And, when she opened it, there was her pearl necklace. “It's for you, Daddy" she said. Tears in eyes, Daddy reached out with one hand to take the necklace, and___________the other hand he pulled out from his pocket a blue case with a___________ of beautiful genuine(真正的) pearls. He had had them all the time. He was just waiting for her to give up the___________stuff so that he could give her genuine treasure.

In our life, how many false things are we holding on to that____________ us from receiving God’s genuine treasure?

1.A.wait B.leave C.save D.give

2.A.crazy B.loving C.strict D.strange

3.A.kiss B.greetings C.pearls D.toy

4.A.instead B.also C.probably D.actually

5.A.remembered B.noticed C.realized D.expected

6.A.something B.all C.nothing D.much

7.A.on B.with C.in D.by

8.A.piece B.set C.slice D.circle

9.A.false B.dear C.bad D.cheap

10.A.protect B.stop C.save D.get

 

查看答案

—Would you like to join us in the game?

—________ , because I have an important meeting to attend.

A.No,I don't want to B.I'm afraid not

C.Thanks, I'd love to D.Mind your own business

 

查看答案

________Simon has done well in his studies, he still works really hard.

A.Although B.Because C.Unless D.When

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.