满分5 > 初中英语试题 >

Country Dos Don’ts Canada ◎Get there on...

 

Country

Dos

Don’ts

 

Canada

Get there on time Canadians value time wry much.

Tipping(给小费) is a common thing in Canada.

Don’t make any noise while eating and don’t talk while chewing () the food.

India

Wash your hands both before and after eating. OTipping is always needed in India.

Don’t cat with your left hand. It’s considered unclean. Use the right hand instead, and cutlery (餐具) is not provided.

 

 

France

Keep your hands above the table. Rest your wrists on the table but not on your lap.

When eating bread, always tear () a piece of bread off instead of biting () it directly with your mouth.

Don’t put your elbows on the table.

Don’t give tips. There is no need for you to do it in France.

 

 

 

Japan

Drink directly from the soup bowl, as spoons are uncommon in Japan.

Slurp(出声地吃) your food, especially when eating noodles and soup. It shows your appreciation for the chefs work. The louder, the better.

Don’t cross your chopsticks or stick them into a bowl of rice. It’s very rude. The Japanese has no habit of tipping.

 

 

1.It is considered polite to ________ in France.

A.rest your wrists on your lap

B.rest your elbows on the table

C.tear the bread into pieces and eat

2.Which of the following is TRUE about the Japanese table manners?

A.Drinking directly from the soup bowl is uncommon.

B.The Japanese are strict about using chopsticks while eating.

C.The guests are always only served with noodles and soup.

3.The chart above mainly tells readers ________ in different countries.

A.how to behave at table B.whether to tip waiters C.what to do at a party

 

1.C 2.B 3.A 【解析】 文章大意:短文主要介绍了加拿大、印度、法国和日本的餐桌礼仪。 1. 细节理解题。根据文中When eating bread, always tear (撕) a piece of bread off instead of biting (咬) it directly with your mouth.当吃面包的时候,总是撕成片吃而不是直接用嘴咬,在法国是能做的事情,故答案为C。 2. 细节理解题。根据文中日本餐桌礼仪中能做的Drink directly from the soup bowl, as spoons are uncommon in Japan. 从汤碗中直接喝,因为汤匙在日本是罕见的,故A项错误;根据文中Don’t cross your chopsticks or stick them into a bowl of rice. It’s very rude.不要把筷子交叉或把它们插进一碗米饭里,那是很粗鲁的可知,日本人在吃饭时使用筷子是很严格的,故B项正确;根据文中Slurp(出声地吃) your food, especially when eating noodles and soup. It shows your appreciation for the chefs work. The louder, the better.可知,当吃面条和喝汤时,吃出的声音越大越好,并没有提到总是用面条和汤招待客人,故C项错误,故答案为B。 3. 主旨大意题。根据文章大意“短文主要介绍了加拿大、印度、法国和日本的餐桌礼仪”可知,上面的图表主要告诉读者不同国家在餐桌上的举止,故答案为A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

 

The Toledo Museum of Art

Opening time:

Tuesday & Wednesday     10:00 am - 4:00 pm

Thursday & Friday     10:00 am - 9:00 pm

Saturday    10:00 am - 5:00 pm

Sunday    12:00 noon - 5:00 pm

It is closed on Mondays, Independence Day, Thanksgiving Day and Christmas Day.

Admission (入场费): Free

Location: 2445 Monroe Street, Toledo, OH

Telephone number: (419) 255-8000

Website: http://www.toledorauseum. org

 

 

1.The museum is open for only five hours on ________.

A.Thursdays B.Saturdays C.Sundays

2.Lisa will be free from December 23rd (Sunday) to December 27th. She plans to visit the museum during these days. She can ________.

A.visit the museum without payment

B.visit the museum any day except on December 25th

C.send an e-mail to ask for more information about the museum

 

查看答案

    On a sunny afternoon, we went to a park to have fun. Some people were painting pictures, some were writing calligraphy, some were dancing on the square, and _________ were shooting arrows (射箭). I decided to try shooting arrows myself — it looked fun and_________.

I saw one woman_________ an arrow and shoot it after taking a moment to aim. The arrow curved (飞出弧线)   _________the air beautifully. But it finally fell to the ground and missed the target (目标).

It seemed that she didn’t put enough power into her shot. While I was thinking about what I should do, it was my turn to shoot. I focused my eyes on the target and shot the arrow with all my strength. But the arrow missed the target, and _________stuck straight in the grass. I shot three more times, but ended up missing all of them.

Feeling_________I walked away without saying a word. Angela stopped me, and said while patting my shoulder, “Hey, don’t worry about it! Just try one more time, OK? You can do it!” Her bright smile_________ me. After hearing this, I decided to take one more shot. I took a deep breath and put one foot forward to keep the_________ . I focused hard on the target and shot the arrow. This time, I hit the target!

As I went to get my arrows, I_________ that there are many things in life, big and small, that are not as simple as we imagine. There are challenges everywhere. But if we focus on one thing at a time and learn from our __________ , we can succeed in the end.

1.A.the other B.others C.other

2.A.interesting B.surprising C.challenging

3.A.pick up B.take up C.set up

4.A.across B.through C.onto

5.A.instead B.still C.even

6.A.regretful B.nervous C.upset

7.A.attracted B.encouraged C.praised

8.A.position B.promise C.strength

9.A.heard B.noticed C.realized

10.A.mistakes B.failures C.accidents

 

查看答案

No one tells us ________, so we need your help.

A.what to do it B.what should we do C.how to do it

 

查看答案

The engineer ________ my father works is about 50 years old.

A.who B.as whom C.with whom

 

查看答案

All of his works as well as his spirit always ________ the people to go through the hard times in their lives.

A.encourage B.encourages C.is encouraging

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.