满分5 > 初中英语试题 >

Stop motion movies Stop motion is a spec...

Stop motion movies

Stop motion is a special type of movie-making. It uses real objects—instead of drawings—to tell a story. The story characters can be people, animals, or even everyday objects. You can make them out of clay (橡皮泥) or just use some small toys.

Give it a try, and be creative! Get your parents and friends together and show your film!

 

YOU WILL NEED

Make up short story. Make sure it has a beginning, middle and end. Then write down your story.

Pick a place where you’re going to shoot the movie. Make sure you’ll have enough room to take pictures.

Collect or make the characters you’ll need for your movie, then prepare any backdrops (背景幕布) (Even a piece of cloth will work).

*A smart phone or camera that shoots videos

*A support with three legs used for the phone or camera

*Your imagination and a story to tell

*Characters (Use action figures (动态木偶), toys, etc., or make some with clay)

*A good place to shoot a movie

*Whatever else you need for your story

Set up your first shot (拍摄). Put your characters and props (道具) at the right place for your first scene. Keep your “movie camera” steady (稳定的) and in the same place.

Repeat the step above over and over and over until you complete your story.

 

 

 

1.Stop motion is a special way to make________.

A.characters B.movies C.props D.backdrops

2.When making stop motion movies, you must use ________ to tell a story.

A.real objects B.drawings C.real people D.real animals

3.Why is “a support with three legs” needed?

A.To shoot a movie. B.To make characters.

C.To support the backdrops. D.To keep the phone or camera steady.

4.This passage teaches readers ________.

A.how to make a movie B.how to tell a story

C.how to pick a place D.how to set up your first shot

5.This passage is from a website (网站) for ________.

A.adults B.kids C.parents D.teachers

 

1.B 2.A 3.D 4.A 5.B 【解析】 本文讲述了制作电影的一种特殊形式——定格动画,同时介绍了定格动画的制作方法和注意事项。 1. 细节理解题。根据第一段中“Stop motion is a special type of movie-making.”可知,定格动画是制作电影的一种特殊方式。故选B。 2. 细节理解题。根据第一段中“It uses real objects—instead of drawings—to tell a story.”可知,当你制作定格动画电影的时候,你必须使用真实的物品。故选A。 3. 细节理解题。根据表格中“A support with three legs used for the phone or camera”和“Keep your “movie camera” steady (稳定的) and in the same place.”可知,在拍摄过程中,要保持“电影摄像机”稳定,所以三条腿的支撑物是为了保持用来拍摄的手机或照相机稳定。故选D。 4. 主旨大意题。根据全文内容可知,文章主要讲述了定格动画的制作流程、需要准备的材料以及注意事项,所以这篇文章想教会读者如何制作电影。故选A。 5. 推理判断题。根据文中“NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS”可知,这篇文章来源于一个儿童网站。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Li Shijin, 30, didn't expect to make a living through his voice.

Li began to work as a company salesman in Liaoning Province in 2012. He tried to find a part-time job as a wedding host to improve his confidence.

Around the spring festival in 2014, he started listening to audiobooks (音频书). After being a listener for two years, he decided to record himself reading books. Then, he posted his first audiobook Youth Will Not Return on Qingting in 2016. It was broadcast (广播) and listened to about 20 million times.

A year later, after he had read three audiobooks, he was signed up as a voice performer by Qingting. However, he was under great pressure (压力) when he was signed up by Qingting. "To improve my ability, I didn't sleep for more than five hours a day during that year. I had better results the following year. "Also, to improve his performance, Li attended a training course at Communication University of China to learn dubbing(配音) and how to write a play in 2018. So far, he has completed nearly 30 works on Qingting.

On the road to success, Li put a lot of effort. Many people tried to get a foothold (立足地) but failed, while he made it!

When talking about the secret of his success, he said, "Many people have good abilities and many work very hard, but they may fail. Early birds get worms. I believe they will get chances and succeed sooner or later if they hold on to their dreams and keep on trying."

1.Why did Li work as a wedding host?

A.To develop his interest B.To make a living. C.To make friends. D.To improve himself.

2.How did Li feel after being signed up by Qingting?

A.Happy. B.Sad. C.Worried. D.Lucky.

3.What can we learn from the last two paragraphs?

A.Li succeeded easily. B.Li never failed.

C.Li succeeded through hard work. D.Li succeeded because of good luck.

4.Put the following into correct order according to the passage.

Li posted his first audiobook.               

Li went to the university.

Li started to listen to audiobooks.           

Li was signed up by Qingting.

A.①②③④ B.③①④② C.③①②④ D.④①②③

5.Which is the best title for the passage?

A.A friend in need is a friend indeed. B.Chances favor (偏爱) the prepared mind.

C.Two heads are better than one. D.Time waits for no man.

 

查看答案

    假设复课后你将在英语课上交流新冠肺炎(COVID-19)的防护措施、居家隔离期间的生活方式和抗击疫情给你的启示(至少两点),请根据以下两幅图示写一篇英语演讲稿。

Follow WOMEN & MEN to prevent COVID-19

W - Wash hands with soap

O - Obey social distancing (1-2 meters apart)

M - Mask to be used properly

M - Mouth

E - Exercise

N - Never touch MEN with dirty hands

 

 

要求:

1. 请先在答题卡上填写表中空格;

2. 写作内容需包含两幅图示中的主要信息。

注意:

1. 文中不能出现真实校名和姓名;

2. 词数:100左右。

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

查看答案

根据短文内容, 完成图表中所缺信息。

Confucius’ life and thought

Confucius(551—479 BC) was a great thinker and teacher in the Spring and Autumn Period of China. He was born in Qufu, capital of the state of Lu (part of Shandong). He acted as an official(官员) there. But he was perhaps a better thinker than he was an official and he ended up having to leave the state of Lu. He spent 13 years travelling around the other states, spreading his ideas. And he tried to teach people that peace was very important for a healthy society. However, it was not until the rule of Emperor Wu of Han Dynasty(156-87 BC) that his ideas were finally put into practice. In his last few years, he returned to Qufu where he spent the rest of his life teaching. His teachings were recorded by his followers in a book called Lunyu.

Confucius’ teachings formed the base of Chinese thought. Confucius thought everyone should develop virtues(美德) and always do the right thing. Confucius’ thought is considered to have been the necessity of Eastern thought.

To help people understand how to behave towards others, he taught five virtues accepted by all Chinese. They are ren(kindness, charity), yi (fairness), li(ceremony, tradition), zhi(knowledge), and xin(trust). Another virtue is xiao. Xiao is the duties a person has to their parents. It means loving, respecting, obeying(服从), and taking care of one’s parents in their old age. Xiao forms the base of a peaceful society. And he is the final goal according to his thought. It means social peace.

Here’s one of Confucius’ famous sayings, “Do not do to others as you do not wish to be done to you.” Another saying of his is “In the company of two others, I can always find one worthy of being my teacher.”

It is clear that Confucius’ thought will continue to be a necessary part of Chinese culture. And it will continue to do something good to the development of China and even the whole world.

1.

* working as an official

* travelling around to spread his ideas

* teaching in Qufu

Achievements

* the book called Lunyu

* the base of Chinese thought

* a necessary part of 2. and 3..

* a help for the development of China and the world

Main thought

*4.

* doing the right thing

* building a peaceful society (he)

Virtues

*ren: kindness, charity   * yi: fairness

*li: ceremony, tradition  *zhi: knowledge  * xin: trust

* xiao: to love, respect, obey and take care of parents

5. is one of the virtues and people who believe in it will love everyone in the world.

Famous sayings

A. Do not do to others as you do not wish to be done to you.

B. In the company of two others, I can always find one worthy of being my teacher.

Saying A teaches us how to 6. while Saying B is to tell people we can always 7..

 

 

 

查看答案

根据短文内容, 从短文后的A~F选项中, 选出5个适当的选项补全短文。

Close friends, think alike?

"What! You, too? I believed I was the only one." Have you ever said something like this to someone? 1.

It seems that similarity often helps form friendship. The Greek thinker Aristotle once said, "People regard friendship as a matter of similarity; they say that we love those who are like our-selves." 2. Scientists from University of California said friends have similar behaviors, Scientific American reported.

The scientists invited 42 university students to take part in a test. Each student watched the same set of videos, which included a comedy, a discussion and a soccer match. 3.According to their scans, friends who watched the same video reacted in similar ways. Similar parts of their brains lit up while watching the videos, especially parts that are connected with motivation(动机), learning and memory. 4.

"Seeing one's friends have similar behaviors will reinforce(强化)one's own values, opinions, and interests," lead scientist Carolyn Parkinson told Business Insider. 5. Scientists from the University of Leipzig, Germany, found that friendship is also based on how physically close you are to someone. The scientists did a test with first-year college students the first time they met in class. In this test, students who sat in neighboring seats were more likely to become friends.

A.Now, there is some science behind this idea.

B.If so, you may have ended up becoming friends with this person.

C.Friends share a lot of similarities, though there are some differences.

D.But brain similarity is not the only thing that can result in friendship.

E.However, people who weren't friends had different reactions to the same videos.

F.At the same time, scientists scanned their brains and recorded their brain activity.

 

查看答案

People of Shanghai has i________ us to improve the rubbish collecting system.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.