满分5 > 高中英语试题 >

In the past two years, his wife, Merlie,...

In the past two years, his wife, Merlie, and their seven children have said “goodbye” to him four times, most recently last month. Each time it has been unnecessary.

  Mr. Smart had a hip (髋关节) replacement in February at the Burnie hospital but was rushed back two months later with internal bleeding.

  “The doctors couldn’t stop the bleeding,” Mrs. Smart said. Medical staff told Mrs. Smart to contact her family, which includes children in Western Australia. “It took two days for them to get here. We had to hope he hung on .” he did.

  “The doctors were there 24 hours a day and they stopped the bleeding. They brought him back,” Mrs. Smart said.

“I certainly believe in miracles because I’ve seen one happen, but it wouldn’t have happened if the doctors didn’t do what they did.”

  It was the second time Mrs. Smart thought she was losing her husband of 54 years. Two years ago, Mr. Smart was admitted to the Launceston General Hospital after a heart attack and a few days later with intense pain caused by a hemorrhage (出血). Again, the family was called to say goodbye---twice.

 “I was given a 50-50 chance of coming out of it, ” Mr. Smart said.

 Going through the ordeal (苦难,折磨) then was trying on the family, who had prepared themselves for the worst.

But to face the same situation only two years later was hard. The Smarts said the support they received at the Burnie hospital helped them through.

  And it seems the experience has also left an impression at the hospital. Mrs. Smart said when she rang recently and mentioned her husband’s name, the reply was “ah the miracle man”.

1.The first time Mrs. Smart and the children said goodbye to Mr. Smart was when he had     .

A. a hip replacement         B. internal bleeding

C. a heart attack             D. intense pain caused by a hemorrhage

2.When Mr. Smart was rushed back to the hospital with internal bleeding,        .

A. only his wife believed he could survive  

B. no one believed that he could survive

C. he had given up hope of recovering

D. it didn’t take the doctors long to stop the bleeding

3.The experience Mr. Smart had at the hospital could be that of       .

A. concern                   B. puzzle                C. fear                           D. wonder

4.The underlined phrase “hung on ”in the third paragraph can be replaced by         .

A. beat the pain                                              B. came back to life

C. lived through                                    D. make his fortune

5.What would be the best title for the passage?

A. The Miracle Man.            B. The Kind Doctors and Nurses.

C. A Devoted Wife.             D. A Great Family.

 

1.C 2.B 3.D 4.C 5.A 【解析】 试题分析:文章主要讲述了一个病人多次奇迹生还的故事。Mrs. Smart两年前突发心脏病,做过髋关节移植手术,曾经大出血过;幸运的是,他都坚强地挺了过来,人们都认为这是一个奇迹。 1.细节理解题。根据倒数第四段“Two years ago, Mr. Smart was admitted to the Launceston General Hospital after a heart attack”可知,Mr.Smart第一次面临死亡威胁是两年前得了心脏病。故选C。 2.推理判断题。根据第三段““The doctors couldn’t stop the bleeding,” Mrs. Smart said. Medical staff told Mrs. Smart to contact her family”可知,当Mr.Smart大出血时, 医生一时难以把血止住,医院通知他的家人做好最坏的打算。故选B。 3.细节理解题。根据““I certainly believe in miracles because I’ve seen one happen, but it wouldn’t have happened if the doctors didn’t do what they did.””和最后一段的“the reply was “ah the miracle man””可知, Mr.Smart能够活下来简直就是一个奇迹。故选D。 4.词义猜测题。根据““It took two days for them to get here. We had to hope he hung on.””可知,Mr. Smart的家人赶来要花两天时间,大家希望Mr.Smart能够“挺过来”,见家人最后一面。B项的come back to life意为“苏醒”。故选C。 5.主旨大意题。根据“They brought him back,” Mrs. Smart said. “I certainly believe in miracles because I’ve seen one happen”和最后一段的““ah the miracle man””可知,Mr. Smart从病魔中生还的事情,被Mr. Smart 和人们认为是一个奇迹,文章主要讲述的是Mr. Smart多次生病并奇迹生还的故事,A项The Miracle Man. 最贴切。故选A。 考点:故事类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

With the average home in the capital selling for 19,548 yuan a meter in November, a tiny mobile home built by a 24-year-old office worker is creating a stir(震动) online.

  Dai Haifei built the 6-square-meter pad(住所) because he could not afford to buy or rent in the capital.

  Dai’s new home costs him 6,400 yuan and he has been living in it for nearly two months in courtyard at Chengfu

Road, Haidian district.

  Dai, who is one of the millions of migrants who moved to the capital from other parts of China seeking a better

life and better job, said he realized his financial burden had become too great.

  The Hunan native said he simply could not make ends meet(收支相抵) when he became an intern at a

Beijing-based construction design company in 2009.

  “I rented a home at the very beginning--a small room in an apartment that cost me about 900 yuan per month,”

said Dai in an interview with local media. “It was too expensive for me. ”

  Dai’s father works on a construction site in his hometown and his mother is a cleaner.

  Dai, who ended up becoming a formal employee of the company, figured out his own way to solve the

problem---with inspiration from a housing design project at his company’s exhibition early this year.

  The project, named“An egg given birth to by the city”, included a series of egg-like movable houses, with a

karaoke house, chair house and trader’s house in it.

  Dai, who borrowed 6,400 yuan from an older cousin and who got additional help from several friends, decided to

make one of his own. He spent nearly two months building his“egg house”in his hometown, a village in southeast

Hunan that is around 1,700 kilometers from Beijing.

1.Where is this passage probably taken from?

A. A story book.                  B. A cartoon film.        C. A news report.          D. A research report.

2.What is Dai Haifei?

A. An official of government.               B. A journalist.

C. An office worker of a company.           D. A manager of a company.

3.Why did he build the pad?

A. Because he will sell it for money.

B. Because he has no house to get married in.

C. Because he doesn’t have enough money to buy or rent a house.

D. Because he wants to get help from the society.

4.Which statement is not TRUE?

A. He comes from a Hunan village.       

B. He has lived in the egg home for two months.

C. He got the idea from a friend.         

D. He once rented a room.

5.What’s the writer’s attitude?

A. Supporting.            B. Puzzled.                 C. Criticizing.                           D. Objective.

 

查看答案

Everyone has got two personalities—the one that is shown to the world and the other that is secret and real. You don’t show your secret personality when you’re awake because you can control your behavior, but when you’re asleep, your sleeping position shows the real you. In a normal night, of course, people frequently change their position. The important position is the one that you go to sleep in.

If you go to sleep on your back, you’re a very open person. You normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideas. You don’t like to upset people, so you never express your real feelings. You’re quite shy and you aren’t very confident.

If you sleep on your stomach, you are a rather secretive(不坦率的) person. You worry a lot and you’re always easily upset. You’re very stubborn(顽固的), but you aren’t very ambitious. You’re usually live for today not for tomorrow. This means that you enjoy having a good time.

If you sleep curled up (卷曲), you are probably a very nervous person. You have a low opinion of yourself and so you’re often defensive. You’re shy and you don’t normally like meeting people. You prefer to be on your own. You’re easily hurt.

If you sleep on your side, you have usually got a well-balanced personality. You know your strengths and weaknesses. You’re usually careful. You have a confident personality. You sometimes feel anxious, but you don’t often get depressed. You always say what you think even if it annoys people.

1.According to the writer, you naturally show your secret and real personality       .

A. only in a normal night     

B. only when you go to sleep

C. only when you refuse to show yourself to the word

D. only when you change sleeping position

2.Which is NOT mentioned in the second paragraph about a person’s personality?

A. He or she is always open with others.

B. He or she always likes new ideas earlier than others.

C. He or she is always easily upset.

D. He or she tends to believe in others.

3.Point out which sentence is used to show the personality of a person who is used to sleeping on his or her stomach?

A. He or she is careful not to offend others.

B. He or she doesn’t want to stick to his or her opinion.

C. He or she can’t be successful in any business.

D. He or she likes to bring others happiness.

4.Which of the following may be the reason for you not to make friends with a person who sleeps curled up?

A. He or she would rather be alone than communicate with you.

B. He or she is rarely ready to help you.

C. He or she prefers staying at home to going out.

D. He or she wouldn’t like to get help from you.

5.It appears that the writer tends to think highly of the person who sleeps on one side because         .

A. he or she always shows sympathy for people

B. he or she is confident, but not stubborn

C. he or she has more strengths than weaknesses

D. he or she often considers annoying people

 

查看答案

Have you ever considered a trip to Shangri-la!? The British writer James Hilton described a beautiful kingdom 1..where three rivers joined together, steep mountains reached to the sky, and fields of long grass covered the earth. Three mountains, Meili, Baimang and Haba, which are covered with snow, tower over the land. Below the mountain, the sunshine reflects on the many lakes, 2..making them shine like diamonds against the rich countryside. Lakes, surrounded by vast grassland, look like jewels. Sheep, cows and horses feed freely on the green grass and 3..forests around are home to lots of birds and animals. In this peaceful world, 4.. 人们与大自然和谐相处and the noise and the worry of the outside world are forgotten. Nature has provided Shangri-la with endless natural treasures, making the land a happy home for the local people. In this perfect world lived people who had discovered 5.. 如何永葆青青.The weather changes so quickly that people say you can experience four seasons in one day. The best time to visit Shangri-la are spring and autumn when the temperature is at it mildest.

 

查看答案

Directions:  Complete the passage below with the correct forms of the given words and phrases in the column (two are extra).

convince, disappear, due to, result in, dismiss, make up, assume , go missing, creatures , come across

  Police in America have stepped up their search for Justin, a fifteen-year-old boy who 1.._________two days ago in Dover. People have shown great interest in this event 2..________sightings of puzzling lights in the key and reports of alien visits around the time of his 3..__________.

  His sister Kelly recalled that standing inside were lots of strange 4..___________with white skin and large black eyes. She was frightened. But his mother 5.._________ Kelly was having a dream and sent her to bed.

  Police have 6.._________the possibility that Justin was taken by aliens, but are also looking into other possibilities. Detective Sam Peterson, who has taken charge of the case, thought that people sometimes 7..__________ amazing stories, and there might be other possibilities such as murder. There is really no hard evidence that aliens took him away. They wouldn’t give up until they found 8..____________ evidence.

 

查看答案

The telephone rang in the police station at Richmond, California, US. “     station? A train for Santa Fe collided (相撞) a    at the McDonald Street Crossing. Please come here at once. With an ambulance, too. A man is badly wounded,” said an anxious voice of a young woman.

  “OK. We’ll come soon. Please stay there and wait.” Replied the policeman.

  Within a minute, a police car and an ambulance     off. Soon they got to the crossing, but only to find everything was fine. No collision, no wounded man.

  “What a dirty     !” said the policeman angrily. “ We must find out that woman and…”

  They had not been able to say anything about a      when they heard the whistle of a train was nearing them quickly. All of a sudden, a truck appeared. It came     towards them, too. When it was passing the crossing, it suddenly     to move on. Right then and there, before the eyes of all the people present, the train collided with the truck heavily and struck it dozens of metres away.

  When Randolph Bruce, the driver, was helped out of the damaged truck, he was badly wounded just as the young woman had predicted on the phone. As he was taken to hospital in time, he was     at last. Later the police did whatever they could to     the woman who had      them, but failed.

  It is really     that a prediction should agree with the fact so     .

1.A. Weather    B. Railway C. Fire       D. Police

2.A. bus    B. truck     C. taxi        D. train     

3.A. turned        B. took      C. set         D. walked

4.A. call     B. signal    C. trick      D. arrangement        

5.A. reward       B. praise   C. thanks   D. punishment 

6.A. turning       B. running          C. starting D. passing

7.A. continued  B. refused          C. began   D. stopped        

8.A. saved          B. dead     C. awake   D. alive     

9.A. find    B. attack    C. award   D. thank   

10.A. laughed   B. visited   C. repeated       D. telephoned 

11.A. exciting    B. pleasing         C. surprising      D. interesting   

12.A. equally     B. truly              C. exactly               D. carefully      

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.