满分5 > 高中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑...

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

(请将答案涂在答题卡上E=AB   F=AC    G=AD)

Attraction of the Minions

When it comes to film, people usually favor good over evil, focus on the hero and ignore the supporting characters. _1. __

Originally comedic background characters in the film Despicable Me(卑鄙的我), these yellow pill-shaped nuts, have totally stolen the show and turned into a popular figure. This summer the characters debuted(首演) in their own self-titled movie in theaters abroad, having the second biggest opening weekend of all time for a cartoon film according to USA Today.

Recently, McDonald’s has been including Minion toys with kids’ meals in some areas, causing loyal fans to flock to the restaurant to collect them all. __2.__ The movie’s huge popularity even surprised its writers. “We never knew the Minions were going to be so popular. It just became a force of nature,” the film’s co-writer Cinco Paul told the Los Angeles Times.

_3. __For many, the appeal is obviously their cuteness. Their simple nature can easily surpass cultures and age groups. Even children can draw them. Thousands of examples of fan-made Minion art from fingernails to Halloween clothes are visible on global social media platforms.

But there’s more to the phenomenon than just cuteness. US entertainment website Hit Fix explains that their way of communicating makes the creatures influential as well. __4. __ But it seems everyone can understand them through their exaggerated(夸张的) movements and expressions. More importantly, their childlike mannerisms is a brand of humor that wins hearts. “Clumsy, foolish Minions are recognized as the ultimate β personalities,” wrote Peter Debruge of US entertainment magazine Variety. They desire nothing more than to serve their most despicable master. __5.__ "Perhaps we love Minions because they remind us of ourselves," Huffington Post associate Web editor Sara Boboltz wrote, "or an evil version of ourselves."

A. So what makes the banana-loving Minions a big hit?

B. Besides, their childlike manner entertains fans more.

C. And this evil characteristic arouses sympathy among humans.

D. Related video games, toys and other goods are sweeping the world.

E. Minions is a 2015 American 3D computer-animated family comedy film.

F. But when it comes to the Minions, these conventions go right out the window.

G. The largely speak in nonsense words with the occasional recognizable terms like “potato”.

 

1.F 2.D 3.A 4.G 5.C 【解析】 试题分析:本文讲的是电影《神偷奶爸》中的配角小黄人,他们十分受人喜爱。 1.F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据focus on the hero and ignore the supporting characters. 人们常常关注的是主角,忽略配角,F选项But when it comes to the Minions, these conventions go right out the window.但是当谈起小黄人时,这种惯例不存在,符合,故选F。 2.D考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Minion toys with kids’ meals in some areas, causing loyal fans to flock to the restaurant to collect them all.一些地方在售卖食物的同时送出小黄人玩具,使得很多忠实的粉丝涌入饭店,希望收集全套以及The movie’s huge popularity even surprised its writers甚至作者都没想到电影会这么流行,D选项Related video games, toys and other goods are sweeping the world.相关的影视资料,玩具和其他商品席卷全球,符合,故选D。 3.A考查对上下文的理解和推理判断能力。根据For many, the appeal is obviously their cuteness这么流行的原因是因为他们可爱,A选项So what makes the banana-loving Minions a big hit是什么使得热爱香蕉的小黄人这么流行,符合,故选A。 4.G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据But it seems everyone can understand them through their exaggerated(夸张的) movements and expressions.但是通过他们夸张的表演,大家似乎都能理解,G选项The largely speak in nonsense words with the occasional recognizable terms like “potato”说的最多的无意义的话听起来就像英语“土豆”的发音,符合,故选G。 5. 考点:考查信息匹配 【名师点拨】 高考七选五解题方法 1.通读全文,了解文章大意。这是一个泛读的过程,目的是了解文章大意,为以后的理解做铺垫。 2.分析句型,了解语法构成 3.当我们了解了文章大意后,要明确每一个空是填一个整句子还是半个句子。这一点十分重要,它能够帮助我们迅速确定某些空的选项范围,比如,有一个空的结尾处没有标点符号,后文紧跟着一个句子的后半部分,很显然这时我们需要填的是半个句子,这时便可以在七个选项中找到是半个句子的选项,从而缩小选择范围。比如36小题,上一句人们常常关注的是主角,忽略配角,故选F但是当谈起小黄人时,这种惯例不存在。 4.明确关联关系。任何句子都是要么和上文有联系,要么和下文有联系,要么和上下文都有联系。比如37小题,根据上一句一些地方在售卖食物的同时送出小黄人玩具,使得很多忠实的粉丝涌入饭店,希望收集全套,下一句甚至作者都没想到电影会这么流行。故选D相关的影视资料,玩具和其他商品席卷全球。 5.带入通读,复查 做完题目切忌直接离开,这是我们很有必要将自己修正好的文章通读一遍,将其看做一片行文通顺语意连贯的文章来读,这是如果感到有含义不连贯的地方,很有可能是我们填错了空,就要复查了,注意:七选五的特点在于,错一道,往往还会错另外的一道或几道,我们叫做"连错",所以当你发现自己有一处填的有问题时,一定要同时检查其他空。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

New crime prediction software should reduce not only the murder rate, but the rate of other crimes. Developed by Richard Berk, a professor at the University of Pennsylvania, the software has already used in Baltimore and Philadelphia to predict which individuals on probation(缓刑) or parole(假释) are most likely to murder and to be murdered.

“When a person goes on probation or parole he is supervised(监督) by an officer. The question is ‘what level of supervision is appropriate?’” said Berk. It used to be that parole officers used the person’s criminal record, and their judgment to make decisions.

“This research replaces those seat-of-the –pants calculations,” he said.

Technology helps determine level of supervision. On average there is one murder for every 100,000 people. Even among high-risk groups the murder rate is one in 100. Predicting such a rare event is very difficult, but advances in computer technology works.

Years ago, the researchers made a dataset of more than 60,000 various crimes. Using the software they developed, they found some much more likely to commit murder when paroled or probated. They could identify eight future murderers out of 100.

Berk’s software examines roughly two dozen variables(可变因素), from criminal record to geographic location. The type of crimes, and more importantly, the age at which that crime was committed, were two of the most predictive variables.

“People assume that if someone murdered then they will murder in the future,” said Berk. “What really matters is what that person did as a young individual. Predicting future crimes sounds well. But we aren’t anywhere near being able to do that.”

“Berk’s scientific answer leaves policymakers with difficult questions. By labeling one group of people as high risk, and supervise them closely, there should be fewer murders, which the potential victims should be happy about. It also means that those high-risk individuals will be supervised more aggressively. For human rights advocates, that means punishing people who, most likely, will not commit a crime in the future,” said Bushway. “It comes down to a question of whether you would rather make these errors or those errors.”

1.The underlined words in Para.3 probably mean___.

A. calculations based on subjective opinions

B. calculations based on widespread voting

C. calculations made by advanced technology

D. calculations based on serious considering

2.From Para 7, we can infer that______.

A. the technology developed by Richard Berk will soon be widely used in the US

B. the technology would not be widely accepted in the short term

C. whether a person murders or not largely decided by his upbringing while young

D. if a person murdered when he was fifty, he is sure to murder again while on probation

3.Bushway’s attitude to the technology put forward by Richard Berk is ____.

A. positive       B. negative

C. objective      D. Indifferent

 

查看答案

Greenspace facilities (设施) are contributing to an important degree to the quality of the city environment. Fortunately it is no longer necessary that every lecture or every book about this subject has to start with the proof of this idea. At present it is generally accepted, although more as a self-proved statement than on the base of a closely reasoned scientific proof. Recognizing the importance of greenspaces in the city environment is a first step on the right way, this does not mean, however, that enough details are known about the functions of greenspace in towns and about the way in which people are using these spaces. As to this subject I shall within the scope (范围) of this lecture, enter into one aspect only, namely the recreative function of greenspace facilities.

The theoretical separation of living, working, traffic and recreation (娱乐) which for many years has been used in town and country planning, has in my opinion resulted in more attention for forms of recreation far from home, while there was relatively little attention for improvement of recreative possibilities in the direct neighborhood of the home. We have come to the conclusion that this is not right, because an important part of the time which we do not pass in sleeping or working, is used for activities at and around home. So it is obvious that recreation in the open air has to begin at the street door of the house. The city environment has to offer as many recreation activities as possible, and the design of these has to be such that more required activities can also have recreative aspect.

The very best standard of living is nothing if it is not possible to take a pleasant walk in the district, if the children cannot be allowed to play in the streets because the risks of traffic are too great, if during shopping you can nowhere find a spot for enjoying for a moment the nice weather, in short, if you only feel yourself at home after the street door of your house is closed after you.

1.The importance of greenspaces in the city environment _____.

A. is still unknown

B. is paid little attention to

C. is accepted on the base of scientific proof

D. has been recognized

2.For many years town and country planning has _____.

A. brought living areas and places of entertainment close together

B. separated recreation facilities far from home

C. improved recreative possibilities in the neighborhood

D. enabled people to reach the best standard of living

3.According to the author, greenspaces should be designed _____.

A. to reduce the number of recreative activities

B. to attract more and more people

C. for people to use more conveniently

D. for people to do recreative activities at the street door of the house

4.The main idea of this passage is that _____.

A. attention must be paid to the improvement of recreation

B. greenspace facilities should be used better to improve the quality of life

C. the city environment is providing more recreative activities

D. we should try our best to raise our living standard

 

查看答案

Change is everything in the case of mobile phones. Recent research indicates that the mobile phone is changing not only our culture, but our very bodies as well.

First, let’s talk about culture. The difference between the mobile phone and the fixed-line phone, is that a mobile number corresponds to a person, while a fixed-line phone goes to a place. If you call my mobile, you get me. If you call my fixed-line phone, you get whoever answers it.

This has several implications(含义). The most common one, however, and perhaps the thing that has changed our culture forever, is the “meeting” influence. People no longer need to make firm plans about when and where to meet. Twenty years ago, a Friday night would need to be arranged in advance. You needed enough time to allow everyone to get from their place of work to the first meeting place. Now, however, a night out can be arranged on the run. It is no longer “see you there at 8”, but “text me around 8 and we’ll see where we all are.”

Texting changes people as well. In their paper, “Insights into the Social and Psychological Effects of SMS (Short Message Service) Text Messaging”, two British researchers distinguished between two types of mobile phone users: the “talkers” and the “texters”-those who prefer voice to text messages and those who prefer text to voice.

They found that the mobile phone’s individuality and privacy gave texters the ability to express a whole new outer personality. Texters were likely to report that their family would be surprised if they were to read their texts. This suggests that texting allowed texters to present a self-image that differed from the one familiar to those who knew them well.

Another scientist wrote of the changes that mobiles have brought to body language. There are two kinds that people use while speaking on the phone. There is the “speakeasy”: the head is held high, in a self-confident way, chatting away. And there is the “spacemaker”: these people focus on themselves and keep out other people.

Who can blame them? Phone meetings get cancelled or reformed and camera-phones intrude(侵入)on people’s privacy. So, it is understandable if your mobile makes you nervous. But perhaps you needn’t worry so much. After all, it is good to talk.

1.The “meeting” influence of a mobile phone refers to the fact that ________.

A. people are able to meet someone at any place and any time

B. people have to make a firm plan about when and where to meet

C. people can arrange their meeting place and time more flexibly

D. people have to attend more phone meetings than ever before

2.We can infer from Paragraph 5 that the texts sent by texters probably are ________.

A. showing popular images to others

B. showing new images to others

C. showing the same images to others

D. showing familiar images to others

3.According to the passage, who is afraid of being heard while talking on the mobile?

A. talkers            B. the “spacemaker”

C. the “speakeasy”  D. texters

4.Which of the following can be the best title of the passage?

A. The Influence of Short Message Service B. Changes in the Use of the Mobile

C. Changes Caused by Mobile Phone Use D. Body Language and the Mobile Phone

 

查看答案

Of the several films Hirokazu has made about childhood and children, this one is the most modest, but no less pleasing for its delicate style and small setting. I Wish was originally called Miracle, and the change is for the better. The two-word title makes you want to know who’s wishing for what, while the single word sounds plain and self-praising. This wise and funny film works small miracles in describing such a moment when kids turn from the wishfulness of childhood into shaping the world for themselves.

The sweetly reflective hero, a sixth-grader named Koichi, starts out by wishing for a volcano to erupt. Not just any volcano, but the one that towers above his town, smoking heavily and giving off ash. An eruption would lead to a withdrawing, which would lead, at least in his mind, to a reunion with his father and kid brother, who’ve been living in Hakata while Koichi lives with his mother and retired grandparents in Kagoshima. The volcano, knowing nothing of this, refuses to erupt, but Koichi hears of another approach to realizing the desired miracle.

One of the pleasures of I Wish is watching how kids behave — how Koichi attacks his dinner, for example. Another pleasure is rediscovering how kids think. These kids can be logical and ever so tricky. But children’s thought processes can also be fancy. A boy wishes he could play baseball like one of baseball stars, who eats curry for breakfast; so he, too, starts eating curry for breakfast, instead of practicing on the field. Another boy tries to wish his dead dog, Marble, back to life. And what does Koichi finally wish for? I wish you’d see this delightful film to find out.

1.Why has the name of the film been changed from Miracle to I Wish?

A. The former is controversial and self-praising.

B. The former isn’t related to the content of the film.

C. The latter is easy for audience to remember.

D. The latter is easier to arouse audience’s interest.

2.Koichi wishes the volcano to erupt so that he can ________.

A. enjoy the wonderful scene of a volcano

B. help those who suffer from the eruption

C. get together with his family members

D. work miracles during the disaster

3.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. I Wish is a film set in a volcano eruption.

B. I Wish shows a lively and thoughtful world of children.

C. I Wish shows audience some dull and ridiculous behaviors.

D. I Wish is a serious science fiction movie.

4.What does the writer intend to do in this text?

A. To share pleasures of watching a film.

B. To make a review on a film.

C. To discuss kids’ behavior and thoughts.

D. To recommend a film.

 

查看答案

书面表达

假定你是高二年级的李明,从网上得知一个国际中学生组织将在英语兴办夏令营,欢迎各国学生参加.请写一封电子邮件申请参加.内容主要包括:

1.自我介绍(包括英语能力);

2.参加意图(介绍中国,了解其他国家);

3.希望获准.     

注意:1.词数100左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯;

3. 邮件开头已给出,不计入总词数.

夏令营 the Summer Camp

Dear Sir or Madam,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.