满分5 > 高中英语试题 >

Body language is one of the most powerfu...

Body language is one of the most powerful means of communication, often even more powerful than spoken language. It is said that our body movements communicate about 50 percent of what we really mean while words only express 7 percent. So, while your mouth is closed, your body is just saying.

Arms. How you hold your arms shows how open and receptive you are to people you meet. If you keep your arms to the sides of your body or behind your back, this suggests you are not afraid of taking on whatever comes your way. Outgoing people generally use their arms with big movements, while quieter people keep them close to their bodies. If someone upsets you, just cross your arms to show you’re unhappy!

Head. When you want to appear confident, keep your head level. If you are a monitor in class, you can also take on this position when you want your words to be taken seriously. However, to be friendly in listening or speaking, you must move your head a little.

Legs. Your legs tend to move around a lot more than normal when you are nervous or telling lies. If you are at interviews, try to keep them still!

Posture (姿势). A good posture makes you feel better about yourself. If you are feeling down, you normally don’t sit straight, with your shoulders inwards. This makes breathing more difficult, which can make you feel nervous or uncomfortable.

Mouth. When you are thinking, you often purse(噘嘴) your lips. You might also use this position to hold back an angry comment you don’t wish to show. However, it will probably still be noticed, and people will know you’re not pleased.

Face. When you lie, you might put on a false face. But that expression would crack briefly, allowing displays of true emotions such as happiness, sadness, disgust (厌恶) and fear to come through.

1.When someone is keeping his arms behind his back, he tries to tell you that ________.

A. he is angryB. he is outgoing

C. he is coolD. he is not afraid

2.If you want to appear confident, you should ________.

A. cross your arms

B. move your head a little

C. keep your head level

D. move your arms a lot

3.Which of the following movements shows someone is nervous?

A. Not sitting straight with the shoulders inwards.

B. Moving around a lot more than normal.

C. Keeping the arms to the sides of the body.

D. Having the lips pursed to hold back an angry comment.

4.What can we infer from the passage?

A. Body language can express more meanings than words do in communication.

B. It’s not polite to use body language in formal communication.

C. Different people in different countries must have the same understanding of the same body movement.

D. We cannot communicate with others without words.

 

1.D 2.C 3.B 4.A 【解析】 试题分析:肢体语言是最强大的语言,文章从身体的各部分手臂、头、腿、姿势和脸等阐述了肢体动作比语言表达出更多的含义。 1. 细节理解题。根据第二段If you keep your arms to the sides of your body or behind your back, this suggests you are not afraid of taking on whatever comes your way.可知,把胳膊放在背后表明不害怕,故选D。 2. 细节推理题。根据第三段When you want to appear confident, keep your head level.可知,如果想表现的自信,头要保持水平位置,故选C。 3. 细节理解题。根据文中第四段Your legs will move around a lot more than usual when you are nervous or telling lies.可知,当紧张的时候你的腿比平时动的厉害,故选A。 4. 推理判断题。根据第一段It is said that our body movements communicate about 50 percent of what we really mean while words only express 7 percent.和通读整篇文章可知,身体动作比语言表达出更多的含义。故选A。 考点:考查科学文化类短文阅读。 【名师点睛】 做好细节理解题的几点建议: 细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下: ①略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨; ②按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; ③将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如第1小题根据第二段If you keep your arms to the sides of your body or behind your back, this suggests you are not afraid of taking on whatever comes your way.可知把胳膊放在背后表明不害怕,故选D. 第2小题根据第三段When you want to appear confident, keep your head level. 可知如果想表现的自信要保持头水平位置,故选C.第3小题根据文中第四段Your legs will move around a lot more than usual when you are nervous or telling lies。可知,当紧张的时候,你的腿比平时动的厉害,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

实现有效的沟通,建立良好的人际关系,不仅要善于言表,更要学会倾听。请你根据下表中所提供的信息,写一篇题为“Being a Good Listener”的英文演讲稿。

为何倾听

表示尊重,增进理解,建立良好的人际关系

谁来倾听

家长倾听孩子

理解孩子,消除代沟,……

老师倾听学生

了解学生,满足需求,……

同学相互倾听

增进友谊,互帮互学,……

怎样倾听

(请考生联系自己拟定内容,列举两至三点。)

注意:

1. 词数120左右;

2. 题目已为你写好;

3. 行文连贯,语篇完整;

4. 文中不得透露个人真实信息。

Good afternoon, everyone!

The topic of my speech today is “Being a Good Listener”. __________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

As winter vacation are coming soon, my classmates are trying very hardly to get train tickets to go home. But I have made up my minds to spend the vacation far from home for first time in my life. My parents have agreed to visiting me, and I will have a different vacation. When they came here, I will show them around my university and the city just as well. I have decided to buy them some nice gifts. It will be a big surprising for them. My parents have done a lot to me, and I think it is high time that I did anything special to express my thanks.

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

In order to know a foreign language thoroughly, four things are necessary. Firstly, we must understand the language when we hear   1.   spoken.Secondly, we must be able to speak it correctly with confidence and without hesitation. 2.    ,we must be able to read the language,and fourthly, we must be able to write it. We must be able to make sentences that are grammatically correct.

There is no easy way to success 3. language learning. 4. good memory is of great help, but it is not enough only5.(memorize) rules from a grammar book. It is not much use learning by heart long list of words and6.meaning, studying the dictionary and so on. We must learn by using the language. 7.we are satisfied with only a few rules we have memorized, we are not really learning the language. “Learn through use” is a good piece of 8.(advise) for those9.are studying a new language. Practice is important. We must practice speaking and 10.(write) the language whenever we can.

 

查看答案

阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a freight(货运) yard in Atlantic City and landing on my head. Now I am thirty-two. I can slightly      the brightness of sunshine and what color red is. It would be wonderful to see again, but      can do strange things to people.

It   to me the other day that I might not have come to love life as I do if I hadn't been      . I believe in life now. I am not so sure that I would have believed in it so      , otherwise. I don't mean that I would prefer to go without my      . I simply mean that the loss of them made me      the more what I had left.

Life, I believe, asks a continuous series of _      to reality. The more readily a person is able to make these adjustments, the more      his own private world becomes. The adjustment is never easy. The hardest      I had to learn was to believe in myself. That was      , If I hadn't been able to do that, I would have      and become a chair rocker on the front porch(门廊) for the rest of my life.

It took me years to discover and      this believe. It had to start with the most elementary things. Once a man gave me an indoor baseball. I thought he was      at me and I was hurt. "I can't use this," I said. "       it with you," he urged me, "and roll it around." The words stuck in my head. "Roll it around!" By rolling the ball I could hear       it went. This gave me an idea how to achieve a goal I had thought      : playing baseball. At Philadelphia's Overbrook School for the Blind I invented a successful variation of      . We called it ground ball.

All my life I have set ahead of me a series of goals and then tried to reach them, one at a time. I had to learn my      . It was no good to try for something I knew at the start was wildly out of reach because that only invited the bitterness of      . I would fail sometimes anyway but on average I made progress.

1. A. forget B. seeC. ignore D. remember

2. A. happinessB. fortune C. misfortuneD. wealth

3.A. occurred B. happenedC. agreed D. applied

4.A. cleverB. blind C. foolishD. luckily

5.A. hardly B.quicklyC. roughly D.deeply

6.A. Hands B. armsC. eyes D.legs

7.A. appreciate B. arriveC.believe D. accept

8.A. employmentsB. investmentsC. settlementsD. adjustments

9.A. meaningful B. painfulC. fearfulD. careful

10.A. pleasureB. lesson C. enjoyment D. trouble

11.A. unnecessary B. horribleC. unpractical D. essential

12.A. broken outB. broken throughC. broken downD. broken off

13. A. strengthen B. weakenC. shorten D. darken

14.A. smilingB. laughingC. wonderingD. glaring

15.A. BringB. BorrowC. TakeD. Lend

16.A. where B. when C. whyD. how

17.A. possibleB. potentialC. probable D. impossible

18.A. basketball B. baseball C. football D. volleyball

19.A. conversationsB. limitationsC. congratulationsD. educations

20.A. achievementB. process C. successD. Failure

[来源

查看答案

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  1.    But still there is a danger that grows every year.Airliners get larger. Some airplanes can hold over 300 passengers. And the air itself becomes more and more crowded. If one giant airliner crashed into another in mid-air 600 lives could be lost.   2.    Air traffic controllers tell the pilot exactly when to turn when to climb and when to come down.The air traffic controllers around a busy airport like London-Heathrow may handle 2500 planes a day.Not all of them actually land at the airport.Many plane that flies near the airport comes under the orders of the controllers there.   3.   Recently such a disaster almost happened.     4. One with 69 passengers had come from Toronto and the other with 176 passengers from Chicago, an air traffic controller noticed on his radar screen that the two planes were too close to each other. He ordered one to turn to the right and to climb. But he made a mistake. He ordered the wrong plane to do this. Fifteen seconds later it flew directly in front of the second plane. They avoided each other by the smallest part of a second. The distance between them was less than that of a large swimming pool.   5.   

A. Even a small mistake on their part could cause a disaster.

B. Two large jets were flying towards the airport.

C. Nowadays people like traveling more by air than by car.

D. Today air travel is far safer than driving a car on a bus motor-way.

E. This is an example of the danger that grows every year.

F. In a word air travel is more dangerous we should choose others.

G. From the moment an airliner takes off to the moment it lands, every movement is watched on radar screen.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.