满分5 > 高中英语试题 >

Everyone worries about exams, but test a...

Everyone worries about exams, but test anxiety is in another league, causing such fear that it is impossible to do your best. Does your mind go blank in exams? Do you become distracted? Do you score much lower on exams than on homework? Then you may have what psychologists call test anxiety.

Test anxiety involves severe stress before, during or after exams, making it impossible to do your best. It can make your heart feel as if it is racing, and you may submit to (屈从于) “negative self-talk”, convincing yourself you are going to fail or upset. These stressful thoughts, not surprising, can block your brain’s ability to find what is stored in its memory, as well as making it harder to understand the questions and organize your thoughts. Is it possible to stop test anxiety?

Developing good study habits, understanding the exam format (格式) and marking scheme (评分方案) can all help to reduce anxiety. But for a greater effect, other methods are also needed, such as relaxation techniques in which you lie down before the exam, close your eyes and focus on breathing while tensing and relaxing group muscles in turn (legs, arms and stomach).

A study looked at anxious students in maths exams and concluded that writing about how worried you feel before the exam may also reduce anxiety.

Be as prepared as possible before the exam, arrive early, and repeat positive statements such as: “Everyone feels anxious; I know I can do this.” Just as in a race, do not look at what everyone else around you is doing. Focus on the paper in front of you. Do a quick skim to evaluate the feel of the overall test. If you feel nervous, take deep breaths and remember that it is just a test.

1.Paragraph 2 mainly talks about ________.

A. what causes test anxiety

B. how to deal with test anxiety

C. what effects test anxiety brings about

D. why everyone worries about exams

2.According to Paragraph 4, a study is mentioned to ________.

A. explain it is easy to get around test anxiety

B. introduce another good approach to handling test anxiety

C. confirm that maths exams are more likely to cause anxiety

D. make a conclusion about how to overcome test anxiety

3.Which of the following shows the structure of the text?

../Application%20Data/Tencent/Users/1036760257/QQ/WinTemp/RichOle/O58Z26%60NVQ5%7bTW%7dGNEZ$1_X.png

 

 

1.C 2.B 3.D 【解析】 试题分析:本文讲述了考试焦虑及其危害,并讲述了几种缓解考试焦虑的方法。 1. 段落大意题。根据第二段第一句Test anxiety involves severe stress before, during or after exams, making it impossible to do your best.(考试焦虑包括考试前、考试期间或考试后的严重压力,这使你想尽最大努力都不可能。)和后几句的危害分析可知,C项正确。 2. 细节理解题。根据第四段的后半句writing about how worried you feel before the exam may also reduce anxiety.(在考试前写关于你担心的感觉也可以减少焦虑。)可知,B项正确。 3.篇章结构题。第一段引出话题,第二段说明危害,第三、四、五段并列说明缓解焦虑的方法。故选D。 【名师点睛】 推理题的解题方法 1. 抓住特定信息进行逆向或正向推理 做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的深层含义。 2. 整合全文(段)信息进行推断 做推理题时,有时需要在弄懂全文意思的基础上,整合与题目相关的有用信息,综合起来去推理判断,确定最佳结论。 比如9.4. 考点:考查说明文类
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Though there are about 400 languages from all over the world that are in danger of disappearing completely, Zoque-Ayapaneco, a native Mexican language is considered the most likely to become extinct, because the only two people in the world that speak it fluently do not talk to each other!

And, it's not because they live in different countries, states or even villages. In fact, Manuel Segovia and Isidro Velazquez, both in their 70s, live within 500 yards of each other, in the village of Ayapa in the Southern Mexican State of Tabasco. They, however, refuse to communicate because they simply don't have much in common. Segovia is apparently a little flank in nature while Velazquez is described as shy.

Segovia was at least able to talk in Zoque-Ayapanece with his brother until he passed away about 12 years ago, and still manages to practice it with his family, especially his son Manuel, who for the last five years has been trying to learn it and hopes to become fluent enough to teach it to the next generation. Velazquez on the other hand, has not been heard speaking in the language with anybody.

The two men say the language used to be widely spoken in the village, but the younger generation shunned it for fear of being laughed at, and it therefore began to die a slow death, as the elders passed away.

Unless the two men get their acts together, the only way to hear the language will be to either listen to Manuel's not-so-fluent statement or see them talk in a documentary entitled “Lengua Muerta” (Dead Language) that is being filmed to capture Zoque Ayapaneco and 364 other native Mexican languages that are in a similar state.

We sure hope Segovia and Velazquez soon find something common to talk about. Maybe the fact is that the language is dying and that they should start encouraging and teaching the next generation together.

1.The reason why Segovia and Velazquez don't talk to each other is that ________.

A. they both are too shy

B. they live in different villages

C. they are too familiar to talk

D. they have no similarity in their character

2.What do we know about Zoque-Ayapaneco?

A. It was widely used twelve years ago.

B. It will be dying out if no effective measures are taken.

C. It will be popular in Mexico in the near future.

D. It is a Southern American language.

3.The underlined word “shunned” in Paragraph 4 probably means “________”.

A. favoredB. identified

C. were unwilling to learnD. protected

4.From the passage, we can conclude that ________.

A. altogether 365 languages are becoming extinct in the world

B. Segovia and Velazquez will communicate with each other soon

C. the government cares a lot about the protection of Zoque-Ayapaneco

D. we can hear the language from Manuel or documentary “Lengua Muerta”

5.What's the main idea of the passage?

A. World's endangered languages are being filmed.

B. Villagers are trying to protect their old language.

C. An endangered language is spoken by only two people.

D. There are a lot of languages in Mexico.

 

查看答案

Illustrated Talks at London Canal Museum

Illustrated talks are held at 7:30 pm, on the first Thursday of each month except August. Admission to talks and museum is charged at the usual museum admission charges.

3rd September:

Protecting our Waterway Heritage by Nigel Crowe. Nigel is the Conservation Adviser to the Canal and River Trust(运河信托公司). He undertook a comprehensive survey of the heritage of the waterways when first appointed, and now advises the CRT on its protection.

1st October:

The Canal and River Trust by John Dodwell. Founding trustee and long standing waterways enthusiast(狂热者) John Dodwell will detail the Trust's progress to date. He will explain the issues they face and the limits under which they work.

5th November:

The work of the Thames Ironworks Heritage Trust by Gavin Redknap. Gavin was one of the founders of the Trust that is working to save and restore some of the few surviving craft built at the Thames Ironworks Yard at the mouth of Bow Creek. The Trust plans to use the fleet of restored one-hundred-year-old lifeboats for community projects on the Lower Lee.

3rd December:

The River Thames Society and the River Thames by Peter Finch. Peter, who is Chairman of the River Thames Society, will explain the role and function of the society and then go on to talk about London's river and some of the issues it faces.

1.When is the talk on the waterways' protection?

A. 5th November.B. 1st October.

C. 3rd September.D. 3rd December.

2.What is the topic of the talk in November?

A. The work of the Thames Ironworks Heritage Trust.

B. Protecting our Waterway Heritage.

C. The Canal and River Trust.

D. The River Thames Society and the River Thames.

3.________ will give the talk on the River Thames society.

A. John Dodwell.B. Gavin Redknap.

C. Nigel Crowe.D. Peter Finch.

 

查看答案

假定你是李华,上周末正好是中国的重阳节,你帮助祖父母安排了去北京的旅行。请你根据以下四幅图,写一篇短文,叙述整个过程。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

 

查看答案

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号() 并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

     2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Sir,

I'm writing to you for the mobile phone which I buy on 20th August 2016 at Attracting Shopping. Ten days after that, it didn't ring or could it send short messages. Then I reported it to the seller, but was told that the model had been selling out and I had to wait at least three month for a new one. Then I wanted it to repaired, but he said since it was a new model, it was impossible to fixing it without the right spare parts. How disappointing I was by hearing that! How can I wait that long? However, I have to write to you and ask you to have the phone replaced within a week or return me back the money.

I'm looking forward to your early reply!

                                                                Sincerely yours

                                                                  Li Hua

 

查看答案

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

One evening I was resting in a cafe. I wore a pair of newly bought white leather shoes,   1.  were rather expensive. Then a boy came to me.

He was in   2.  old and not fit shirt, looking pale. No sooner had I begun to speak    3.   he opened the box in his hand and took out the tools of shoe –polishing. He was busy doing his work when heavy rain began to pour down. People rushed to the cafe for    4. (protect)from the rain. More and more people crowded in and gradually separated the boy from me.

Hours passed, and it turned dark. I had no shoes on my feet and wondered where the boy had been. I thought I would have to go home on my bare feet. When it was near midnight, the cafe was   5. (close). I had to move to the door. Just as l went to the gate, I    6.  (surprise) found that a boy of about eleven, 7.  (look) very familiar, was sleeping at the door with his head leaning  8. a box. I shook him slightly and woke   9. up. He opened the package hurriedly, gave me my leather shoes, and apologized to me shyly. I paid him and wrapped him with his 10. (fit)shirt. On my way home, the image of the boy stayed in my mind.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.