满分5 > 高中英语试题 >

An 80-year-old man was sitting on the so...

An 80-year-old man was sitting on the sofa in his house along with his 45-year-old son. Suddenly a crow landed on their window. The father asked his son,“What is that?”The son replied,“That’s a crow.”

After a few minutes, the father asked his son for the second time, The son said,“Father, I told you just now. It is a crow.”After a little while, the father asked his son the same question for the third time,“What is that?”This time, the son said to his father in a low and cold tone,“It’s a crow, a crow.”

After a moment, the father yet again asked his son for the fourth time,“What is that?”This time his son shouted at the father,“Why do you keep asking me the same question again and again? I have told you already, ‘IT IS A CROW.’ Are you not able to understand this?”

A minute later the father went to his room and came back with a diary, which he had kept since his son was born. On opening a page, he asked his son to read that page.

“Today my little son aged 3 was sitting with me on the sofa when a crow suddenly landed on the window edge. My son asked me 23 times what it was, and I replied him 23 times that it was a crow. I hugged him lovingly each time he asked me the same question. I did not at all feel angry, but instead felt affection for my son.”

If your parents reach old age, do not look at them as a burden, but speak to them gently, and be kind to them. From today say this aloud,“I want to see my parents happy forever. They have cared for me ever since I was a little child. They have always showered me with love. I will take care of my old parents in the BEST way no matter how they behave.”

1.The writer mainly intends to ________.

A. call on us to love our parents

B. tell us the function of a diary

C. teach us what a crow is

D. introduce a pair of son and father

2.We can know that the father wrote this diary at the age of ________.

A. eighty    B. thirty-eight

C. forty-five    D. thirty-five

3.The underlined word “affection” probably means ________.

A. puzzle    B. hatred

C. worry    D. love

4.Why did the father ask his son questions about the crow?

A. He wanted to test his son’s patience.

B. He had trouble in hearing.

C. He tried to remind his son of what he did in the past.

D. He didn’t want to be treated as a burden.

 

1. A 2. B 3. D 4. C 【解析】 本文是一篇哲理性文章。全文讲了相同的事情父亲和儿子不同的反应。作者主要是想号召我们去爱我们的父母 1.主旨大意题。根据最后一段If your parents reach old age, do not look at them as a burden, but speak to them gently, and be kind to them. From today say this aloud,“I want to see my parents happy forever. They have cared for me ever since I was a little child. They have always showered me with love. I will take care of my old parents in the BEST way no matter how they behave.”可知,作者主要是想号召我们去爱我们的父母。故选A。 2.推理判断题。根据第一段第一句An 80-year-old man was sitting on the sofa in his house along with his 45-year-old son.“一位80岁的老人和他45岁的儿子坐在家里的沙发上。”和第五段第一句Today my little son aged 3 was sitting with me on the sofa when a crow suddenly landed on the window edge.“今天,我三岁的小儿子和我坐在沙发上,突然一只乌鸦落在了窗户边上。”由此我们可以知道这位父亲在三十八岁时写了这本日记。故选B。 3.词义猜测题。根据倒数第二段中I hugged him lovingly each time he asked me the same question. I did not at all feel angry, but instead felt affection for my son.“每次他问我同样的问题,我都亲切地拥抱他。我一点也不生气,相反,我很爱我的儿子。”由此推知划线词的意思是“喜爱”。故选D。 4.推理判断题。根据第三段A minute later the father went to his room and came back with a diary, which he had kept since his son was born. On opening a page, he asked his son to read that page.可知,父亲问他儿子关于乌鸦的问题是想尽力提醒儿子他过去所做的事。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

请阅读下面短文,然后按照要求用英语写一篇150词左右的文章。

According to China Radio International, Chinese people had more than 30 billion goods sent through delivery services per year as online service is developing at a fast rate. Such a big market has led to a large demand for delivery workers, with some companies offering high salaries to attract new workers. It is not uncommon to see delivery workers riding electric bikes, motorcycles and trucks through big cities in China. Most of them seem to be in a hurry, as they run red lights to deliver their goods in time. Such behavior often causes serious problems.

In the first half of this year, food delivery drivers alone had 76 accidents in Shanghai, according to the Shanghai Public Security Bureau. This means that on average, there is a food delivery worker that gets hurt on the road in Shanghai every 2.5 days. On Nov. 2lst, a truck loaded with goods caught fire and was burnt to ashes, destroying over one thousand goods.

写作内容:

1. 用约30个词概述上述短文的主要内容;

2. 结合上述信息, 用约120 个词发表你的观点, 内容包括:

(1) 快递小哥一路狂奔的原因和危害;

(2) 就如何解决这一问题提出你的建议(至少两点).。

写作要求:

1. 写作过程中不能直接引用原文语句;

2. 作文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名等。

评分标准:内容完整,语言规范, 语篇连贯, 词数适当。

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

查看答案

请认真阅读下列各个小题,并根据上下文语境和所给首字母的提示,写出下列各句空格中的单词,注意保持语义和形式的一致。请将答案的完整形式写在答题卡上相应题号的横线

1.One or two good friends are better than 100 ___________(熟人).

2.Friendships between girls are usually ______(基于)in shared feelings and support.

3.Joe is proud and stubborn, never ______(承认)he is wrong and always looking for someone else to blame.

4.__________(焦虑) can affect children’s performance at school.

5.What I’m here to say is that having worked with many environmental _________(顾问), I know that a healthy environment and development should be possible at the same time.

6.The more petrol and electricity we c______, the more carbon we are letting off.

7.She felt g____________ about leaving her sick child alone and going to work.

8.After graduation my brother joined a charity whose aim is to t______ poor people’s life.

9.He is not Mr. Smith’s real son. He is only his a___________ child.

10.----How many people attended your party yesterday?

----Almost 200, with their ages r______ from 15 to 80. It was an unforgettable moment for me.

 

查看答案

请认真阅读下面的短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:请将答案写在答题卷上相应题号的横线上,每个空格只填一个单词。

Autism spectrum disorder (ASD)(自闭症)is a neurobehavioral(神经行为的)condition that includes damages in social interaction and developmental language and communication skills with stubborn, repetitive(重复的)behaviors.

Children with autism cannot communicate well with others. They have trouble understanding what other people think and feel. This makes it very hard for them to express themselves either with words or through gestures, facial expressions, and touch.

A child with ASD who is very sensitive may be greatly troubled-sometimes even pained-by sounds, touches, smells, or sights that seem normal to others.

Children who are autistic may have unusual responses to people and self-injurious behavior. They refuse to change in their daily life and at times they cannot notice people, objects, or activities in their surroundings.

Some people with ASD may have problems in certain areas, especially the ability to communicate with others. But they may have unusually developed skills in other areas, such as drawing, creating music, solving math problems, or memorizing facts. For this reason, they may test higher—perhaps even in the average or above-average range-on intelligence tests.

Because ASD runs in families, most researchers think that certain genes may make a child suffer from ASD. But there are risk factors that increase the chance of having a child with ASD. For example, parents give birth to a baby at an old age, it will increase the chance of an autistic child. When a pregnant woman(孕妇)takes certain drugs, her child is more likely to be autistic.

There is no known cure. Fortunately, there are proven methods for helping children and adults with ASD learn better ways to express their needs. As the person with ASD learns to communicate what he or she wants, challenging behaviors often improve.

Introduction to ASD

Autism is a neurobehavioral condition 1. damages in social skills and behaviors.

2. of ASD

♦ Children with ASD have difficulty in social communication.

♦ Children tend to be 3. and may be troubled by any normal changes.

♦ Children who are autistic are unwilling to make changes and 4. to notice their surroundings.

Strengths

♦ Doing extremely well in math, music, or art.

♦ Having a good 5. for facts.

♦ Having average or above-average 6..

Risk 7.

♦ Genes are what can make a person more likely to develop ASD.

♦ Children born to 8. parents are at greater risk for having ASD.

♦ There is a high 9. that a pregnant woman taking certain drugs is linked with a higher risk of ASD.

Treatments

Learning to express their needs and communicate with others is a good way to 10. their challenging behaviors.

 

 

 

查看答案

Glancing at the large room through her blue eyes, four-year-old Nicole in her oversize short skirt began to cry. “It’s okay, honey,” I tried to encourage. “Come play with the other children.” But the more I persuaded, the more the water flowed.

Every week for the past eighteen years, I’ve spent Tuesdays with a dozen kids dressed in satin ribbons, feathers, butterfly wings and plastic jewelry. These afternoons are free flowing and non-threatening but for some strange reason, Nicole saw this as the final kiss of death.

In her mind, she was going to be left all alone with a strange woman and several other children. Uncontrollable tears rapidly started to flow and there wouldn’t be enough tissues in the whole building to mop up the flood.

Tip toeing quickly to the door, I gently called to her father. “Just sit in here for a while until she warms up,” I said. Standing next to his first born, Rich took his daughter's hand and led her to the centre of the room. Slowly he pushed, but again the damn broke. “Daddy, don’t leave me!” Nicole cried. “Don't make me do this.” Bending down on his knees until they were nose-to-nose, Rich gently whispered in her ear, “I’ll do it with you. There’s nothing to be afraid of.” Holding her entire young hand around his middle two fingers, the pair went on to skip around the floor.

“Wow!” I cheered. “You deserve a prize. I’ve never seen a dad do that before.”

For a brief second Rich paused, and then with a smile, he replied, “Isn’t this part of the job?”

That wonderful moment was two years ago and I've thought of it often, especially when I see how well Nicole performs in class. More importantly, however, I’ve remembered it because it takes me back to my own dance beginnings with my father.

From the moment I was born, music spoke to me. The moment the radio or record player was turned on, I flay my arms and legs about the room in wild fashion. Most of the time, I was fine to perform alone, but the minute my dad walked into the room, I’d jump into his arms, hug him tight and place my tiny feet on top of his highly shined shoes.

While this memory is sweet, the real reason I hold it dear to my heart is because of what went behind his action. My father was not the most gifted creature on two legs when it came to dancing, but he’d stepped out of his comfort zone(区域)and danced because he knew how much I loved it. For him, helping his only daughter develop, despite how uncomfortable it made him feel, was part of his job.

As a child, my father did what he was told and lived as expected. But when it came to his own children, he allowed us the chance to follow our own path and we were never forced to be like him, live like him or think like him. He provided an environment where my three brothers and I were permitted to explore our own jungle until we found the life that was right for us.

To all you fathers who’ve influenced your children's lives by stepping out of your comfort zones to dance, whether it is in mind, body or soul-this one’s for you! You give a child the courage to stand on the center stage of life.

1.Why was Nicole so sad at her first dancing class?

A. She was asked to mop up the floor.    B. She had to be left with the strangers.

C. She didn't like the dancing dresses.    D. She was threatened by the older boys.

2.What does the father mean by saying “Isn’t this part of the job?” in Paragraph 6?

A. Dancing with their daughter is a father’s part-time job.

B. It’s a father’s job to force her daughter to learn dancing.

C. Fathers are always there to help their daughter if necessary.

D. Fathers are required to accompany their daughter in dancing classes.

3.What do we know about the author’s father?

A. He was fond of dancing.

B. He liked to make choices for his children.

C. He required his children to follow his path.

D. He tried to live up to his parents’ expectations.

4.What is the best title for this passage?

A. Dance with my father    B. Stay in your comfort zone

C. Follow your own path    D. Find a dancing partner

 

查看答案

At home and at work, invisible radio waves from dozens of wireless networks are running through your space and body. It’s reasonable to worry about what effect all that wireless energy might have on your health.

But while the wireless equipment is becoming popular recently, the kind of radiation they produce has been carefully examined for decades, says John Moulder, a professor from the Medical College of Wisconsin. In 2013, Moulder wrote a report about the existing health research on Wi-Fi. Like your mobile phone, Wi-Fi routers(路由器)send and receive information using radio waves, he says.

The research on radio waves and human health goes back at least to the 1950s, when there were concerns about Navy servicemen being exposed(暴露)to powerful shipboard radar(雷达). “We have 50 or 60 years of research into the kind of radiation connected with Wi-Fi,” Moulder says.

Foster was Moulder’s partner on that 2013 report of Wi-Fi's health effects. He says that, based on our understanding of radio wave strengths and risks, world health organizations have set safety standards for all the equipment that gives off radio waves—from phones to microwaves.

But some experts have more concerns about the types of weak radiation our wireless equipment produces. “We have animal studies suggesting even low-level exposures to the kind of radio wave radiation connected with Wi-Fi could have various negative health effects,” says Joel Moskowitz, a professor from the University of California.

Earlier this year, an animal study found heavy exposures to cell phone radiation increased rats’ risks for some brain and heart problems. But many of these animal studies are “all over the place” in their design quality, Foster says. Animal research often does not translate to humans. Also, many of the experiments are quite worrying, for the levels of radiation that the tested animals received are far greater than what people suffer when using mobile phones or wireless networks.

Moskowitz doesn’t disagree with Moulder. But he says the amount of radio wave radiation people receive today is different, and this raises new concerns. When it comes to our long-term, increasing exposures to all our wireless equipment, “we’re flying blind,” he says.

Of course, trying to avoid radio wave exposure is more or less impossible if you live in modern society. Moskowitz advises keeping wireless equipment away from your body and turning off wireless networks when they’re not in use. While any health risks are yet to be proved, “I think trying to minimize exposure is the best advice at this point,” Moskowitz adds.

1.What can be inferred from what John Moulder and Kenneth Foster say?

A. The study of Wi-Fi dates back to the 1950s.

B. There is no need to worry about the use of Wi-Fi.

C. People take risks when using phones and microwaves.

D. Navy servicemen near radar were in great danger.

2.What does the underlined sentence in Paragraph 6 suggest?

A. Many studies on animals can be seen here and there.

B. The design quality of animal research is far from scientific.

C. The conditions set for animal studies are similar to those of humans.

D. Human beings suffer from stronger radiation than the tested animals.

3.What’s Moskowitz’s attitude towards the use of wireless equipment?

A. Cautious.    B. Uncaring.

C. Positive.    D. Curious.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.