满分5 > 高中英语试题 >

Most of the sandstorms that had swept Ch...

    Most of the sandstorms that had swept China last year originated from foreign land, a Chinese official in charge of desertification control said Monday. And the invasions (入侵) could partly explain the frequent sandstorms in the country in recent years despite its achievements in desertification control.

Since the start of last spring, the north and northwestern Chinese regions had been hit by 17 sandstorms, of which, a dozen came from foreign land.

Situated in the central-Asia sandstorm region, one of the world’s four largest sandstorm sources, China also suffers from sandstorms from outside the country while being blamed as a sand source to northeast Asia. The other three major sources are in Africa, North America and Australia.

The land suffering from desertification has been decreasing by 7,585 sq.km annually in China, and the area of sandy land has also been falling by 1,284 sq.km a year.

The shrinkage (收缩) forms a clear contrast to the fact that the land suffering from desertification and sandy feature was added by 10,400 sq.km and 3,436 sq.km late last century, respectively.

Currently, the desertification land in China makes up 2.64 million sq.km, accounting for 27.46 percent of the nation’s land, and its sandy land totals 1.74 million sq.km, accounting for 18.1 percent of the country’s total.

1.What does the underlined word “decreasing” mean in Paragraph 4?

A.Going up. B.Going down.

C.Coming from. D.Taking up.

2.Where do most of the sandstorms in China come from?

A.The northern Chinese regions.

B.The northwestern Chinese regions.

C.Foreign countries.

D.The western part of China.

3.Which of the following is believed to be the sand source to northeast Asia?

A.China. B.Africa.

C.Mongolia. D.Australia.

4.In a magazine,the passage may be found in the column of               .

A.entertainment B.health

C.education D.environment

 

1.B 2.C 3.A 4.D 【解析】 这是一篇说明文。文章介绍了去年席卷中国的沙尘暴大多来自国外的事实,并介绍了我国目前土地荒漠化及沙地现状。 1. 词义猜测题。根据第四段关键句“and the area of sandy land has also been falling by 1,284 sq.km a year.”可知,沙地面积每年也在减少1284平方公里,根据句中关键词and和also可知,本句与上句是并列关系,可推断出上句中提到的The land suffering from desertification(沙漠化土地)也应该是每年减少了7585平方公里。Going down意为“下降”,符合语境。故选B项。 2. 细节理解题。根据第一段关键句“Most of the sandstorms that had swept China last year originated from foreign land, a Chinese official in charge of desertification control said Monday.”可知,席卷中国的沙尘暴大多来自国外。故选C项。 3. 细节理解题。根据第三段关键句“China also suffers from sandstorms from outside the country while being blamed as a sand source to northeast Asia.”可知,中国被指责为东北亚的沙源。故选A项。 4. 推理判断题。本题需要判断文章出处,A.entertainment娱乐;B.health健康;C.education教育;D.environment环境。根据第一段关键句“Most of the sandstorms that had swept China last year originated from foreign land, a Chinese official in charge of desertification control said Monday.”可知,文章介绍了去年席卷中国的沙尘暴大多来自国外的事实。再根据最后一段关键句“Currently, the desertification land in China makes up 2.64 million sq.km, accounting for 27.46 percent of the nation’s land”可知文章介绍了我国目前土地荒漠化及沙地现状,而土地荒漠化及沙地现象都与环境有关,所以本篇文章应该出现在杂志中的环境专栏。故选D项。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    The success of The Pickwick Papers made Dickens very popular. He suddenly found himself at twenty-four the most famous novelist of his day. Busy as his social life was, he worked on two novels at the same time—Oliver Twist and The Pickwick Papers. He was particularly proud of The Pickwick Papers, which was a huge success and was regarded as a comedy (喜剧) masterpiece (杰作). “If I were to live a hundred years and write novels in each, I should never be so proud of any of them as I am proud of The Pickwick Papers,” he said.

It has been said of Dickens that he grasped (抓住) the imagination of his readers because his imagination grasped himself. The people in his works were so real that they could make him laugh or cry. When writing Oliver Twist he said that he could not rest until Fagin, the wrongdoer (做坏事的人), had been hanged.

Dickens’ marriage to Catherine Hagarth, with whom he had ten children, ended unhappily in 1858. He started to travel about giving readings of his works. His interest in theater gave his novels the qualities that made them suitable for reading aloud on the stage. A tiring travel to the United States affected his health. On June 9, 1870, when he was working on a new novel, he died, as he had wished. He said he wanted to die working.

1.Dickens became a famous novelist           .

A.because his social work

B.when he began to give readings of his works

C.because he was writing two novels at the same time

D.with the success of The Pickwick Papers

2.According to this passage, we know that Dickens               .

A.was only interested in writing novels

B.didn’t like Oliver Twist

C.didn’t think he could write a better novel than The Pickwick Papers in his life

D.wished to live one hundred years and write three novels in each

3.Fagin must be          .

A.a person in real life

B.a character in Oliver Twist

C.a character in The Pickwick Papers

D.one of Dickens’ works

4.Which of the following is TRUE?

A.Dickens had a happy marriage to Catherine Hagarth.

B.Dickens was a successful actor.

C.Dickens’ death had little to do with his hard work.

D.Dickens had wished to die in the course of his work.

 

查看答案

    One spring, when I was 10, during one of my father’s layoffs (失业), I could tell my mother was unhappy. I decided to cheer her up by buying her a special Mother’s Day gift.

One day after school I rode my bike to the Agins, which, I learned years later, was known for its high-end fashions (时尚) and styles. I introduced myself to Sylvia Agins, telling her I was looking for a Mother’s Day present.

“Do you think she’d like a purse?” she asked. I told her. I thought she might.

She took out an Italian handbag made of leather. She asked me what I thought, and I told her that my mom would like it.

“How much money do you have?” she asked.

“Twelve dollars,” I said.

“You’re in luck,” she told me. “It’s only $11. You have a dollar left over for the card.” She gift-wrapped the purse and thanked me for my business, and I rode off home with the package under my arm.

When my mother opened the gift the next Sunday morning, she asked in an accusing tone, “Where did you get this?”

“I bought it at the Agins. It cost me $11.” I said.

My mother was shocked into silence.

It wasn’t until many years later, when I learned that the purse was worth several hundred dollars, that I appreciated just how wonderful Sylvia Agins had been to me. I always felt bad that I never had a chance to properly thank her.

“You know, my son, what really amazes me to this day,” my mother said, “Letting you have the purse for just a few dollars was unbelievable enough. But the fact that she let you leave the store with a dollar for the card was a touch of kindness that I’ll never forget.”

1.The author bought his mother a purse to ________.

A.surprise his mother B.make his mother happy

C.show his ability of making money D.thank his mother for buying him a bike

2.Why was the author’s mother shocked into silence?

A.She wasn’t expecting a gift from her son.

B.The purse was bought from the Agins.

C.The author bought a card to go with the purse.

D.The Agins charged so little money for the purse.

3.Sylvia Agins’ behavior shows that________.

A.she is good at making money B.she is kind and thoughtful

C.she knows how to choose presents D.she is critical and mean

4.Which of the following can be the best title for the text?

A.An Unforgettable Event B.A Considerate Mother

C.A Priceless Mother’s Day Gift D.A Kind-hearted Shop Owner

 

查看答案

    Do you need useful and interesting books? Here we’ve got plenty for you.

Successful Fishermen

Fishing is a healthy hobby. You can enjoy fresh air when you go fishing in the countryside. This book will teach you how to choose fishing places and how to make good fishing rods(竿) easily. Many kinds of fishing skills are shown in the book. Read it and you will become a more successful fisherman.

Best Learners

This book can give you the answers to the questions most often asked by parents, teachers and students themselves. Read this book and learn:

•What the three difficulties in study are and how to deal with them.

•What to do if you are not interested in a subject you are studying.

•Twenty­six simple exercises to help you study easily and fast.

You will get more from this book. For younger students, you can buy Learn in Study for Beginners. It is easier to understand.

How to Keep Pets

A pet can be our best friend. Do you have pets in your house? Are they in good shape? This book not only offers you many colorful pictures of lovely pets, but also provides you with the knowledge about:

•How to choose right pets for yourself.

•How to build houses or nests() for your pets.

•How to feed the pets and how to keep them clean.

Buy this book and you will learn more.

We have many other books on sale. For more information enter www. knowbetter com. If you buy two or more books at a time, you’ll get 10% off.

1.If you buy and read Successful Fishermen, you will________.

A.go to the countryside

B.know how to cook fish

C.learn how to choose fishing places

D.know where to buy fishing rods

2.You can ________ for more information about other books according to the passage.

A.call the writer B.go to the shop

C.ask the clerk D.search the Internet

3.The writer wrote this passage in order to ________.

A.tell people how to keep pets

B.increase sales of the books

C.buy useful and interesting books

D.teach students to study easily and fast

 

查看答案

请阅读下面内容, 按照要求写一封书信。

Despite being asked to stay safe during the outbreak(爆发) of the novel coronavirus(新型冠状病毒), students and teachers across the country can keep themselves busy with classes online.

A student used a mobile phone to attend an online class at home in the Inner Mongolia Autonomous Region in April. His home was recently connected to the Internet.

DingTalk, a virtual workplace developed by Alibaba Group, held online classes for about 50 million students nationwide, from primary to high school level.

Physics teacher Zhao Chuanliang gave an online class to his students at Henan Experimental Middle School in Zhengzhou on Sunday.

 

 

 

(写作内容)假设你是李华,按照要求,用英语给英语老师写一封信,汇报今年寒假期间的网络课程学习情况,内容包括:

1.你和同学在网络课程期间的真实表现,包括上课与平时作息等;

2.寒假网络课程期间父母如何关心你的学习;  3.这次网络课程给你的感受。

(写作要求) 1.词数为120左右,写三段;

2.书信开头和结尾已经写好,不计入总词数;

3.不能直接引用原文语句,作文中不能出现真实姓名和学校名称。

(评分标准) 内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

Dear Sir,

I am writing to report my online lessons.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours Sincerely,

Li Hua

 

查看答案

Jack _______ in the lab when the electricity went out.

A.works B.has worked C.was working D.would work

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.