满分5 > 初中英语试题 >

Jo was the first to wake up on Christmas...

    Jo was the first to wake up on Christmas morning. When her sisters were awake too, they all went own to the kitchen. Their mother wasn't there but Hannah, their servant, was.

"Your mother went out early, "she said. "A poor boy came to the door asking for food. She was sorry for him and she wanted to help him. She went to see his family. "

While they were waiting for their mother to come back, the girls put their presents for her in a basket. Soon they heard the sound of a key in the front door.

"Mother's here!" cried Jo.

"Hide the basket behind the sofa! Quick!"

Then they all rushed into the hall to greet their mother.

"Merry Christmas, Mother!" they cried.

"Merry Christmas, little daughters!" Mrs March said in her happy voice. She hugged them all and kissed them. Then she suddenly became very serious.

"Come and sit down, girls. I want to say something before we start breakfast. "

They all sat down at the breakfast table and Mrs March continued.

"I went to see a poor woman this morning. Her name is Mrs Hummel. She lives near here in one room with her seven children. One of them is only a baby. They are cold and hungry because they don't have a fire or any food. The oldest boy Jack came to ask me for help. Girls, can we give them our breakfast as a Christmas present?"

The sisters looked at the good food on the table. They were all hungry. For a minute nobody spoke.

Then Jo said, "I'm so glad you came back before we started eating, Mother!"

—From the Little Woman

1.What did the mother go out for on Christmas morning?

A.To buy some food for the boy. B.To see the boy's family.

C.To send Christmas presents to the boy. D.To talk with the boy's family.

2.Where did the girls put their presents for their mother?

A.In front of the door. B.In a basket.

C.Behind the front door. D.On the sofa.

3.Who is Mrs Hummel?

A.Jack's mother B.Jo's mother C.Jo's servant D.Jack's sister

4.According to the last sentence "I'm so glad you came back before we started eating, Mother!", what did Jo mean?

A.She wanted to eat breakfast with their mother. B.She was happy to give the breakfast to the boy.

C.She wanted their mother to come back. D.She was glad that it's time to eat breakfast.

 

1.B 2.B 3.A 4.B 【解析】 本文是《小妇人》的一个片段,主要讲述了一家人决定帮助穷苦小男孩,把自己的早餐送给小男孩们当圣诞节礼物。 1. 细节理解题。根据第2大段“A poor boy came to the door asking for food. She was sorry for him and she wanted to help him. She went to see his family. "” 一个可怜的男孩来到门口讨吃的。她为他感到难过,她想帮助他。她去看他的家人。可知,故选B。 2. 细节理解题。根据第3大段“While they were waiting for their mother to come back, the girls put their presents for her in a basket.”当她们在等妈妈回来时,女孩们把妈妈的礼物放在一个篮子里。可知,故选B。 3. 细节理解题。根据第11大段“Her name is Mrs Hummel. The oldest boy Jack came to ask me for help.”她是Hummel夫人,最大的男孩Jack跑来叫我帮忙,可知,她是Jack的妈妈。故选A。 4. 词句猜测题。根据第11大段“Girls, can we give them our breakfast as a Christmas present?”姑娘们,我们可以把早餐给他们当圣诞节礼物吗?"I'm so glad you came back before we started eating,我很高兴你在我们吃早餐前回来了,可知,这句话的意思是Jo很高兴把早餐送给这个男孩。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    We recycle rubbish, so why not language? Recycling language means using vocabulary that you have learnt before again and again. However, unlike rubbish that piles up in our environment, if we do not recycle language, we simply forget it. So how do you recycle language? There are basically three ways to do it.

The first is through reading. Go back to your favorite articles and read them once more. Just reread them and do not worry about each vocabulary item. If there are some that you are not sure about, make a guess and you will probably guess right.

The second way to recycle is through writing. Look at some of your favorite articles and write either a short paragraph or a few sentences in your own words. After you have done this a few times, go back and read through what you have written, checking vocabulary functions. Don't worry if you have made mistakes. That's how you learn.

The third way to recycle language is by having an imaginary chat with yourself about your favorite articles at home. You can pretend there is someone with whom you speak English and tell him what you are thinking about or how you feel.

1.According to the passage recycling language means _________________.

A.repeating vocabulary at times B.learning new vocabulary as much as possible

C.revise you vocabulary at a proper time D.using vocabulary that we have learnt very often

2.Which is not right according to the passage?

A.If we make mistakes when writing, we should learn from them.

B.If there are some new words when reading, we can guess their meanings.

C.If we recycle language, we cannot remember it easily.

D.If we practice reading, writing and speaking language, we will remember it easily.

3.What is the best title for the passage?

A.How to learn vocabulary. B.How to recycle language.

C.Why do we learn vocabulary. D.Why do we recycle language.

 

查看答案

    There are plenty of classics, but many kids find reading a boring and hard task. Yes, classic books do look frightening, but there's a lot of fun under the covers. Here are three interesting classic books for teens to enjoy.

The Time Machine 《时间机器》   The time of publication: In 1895 Writer: H. G. Wells

This novel tells the story of a man, known as Time Traveler, who invents a time machine that enables him to travel through time and visit the future. The novel is considered one of the earliest works of science fiction and the ancestor of the theme of "time travel".

The Hobbit《霍比特人》             The time of publication: In 1937

Writer: J. R. R. Tolkien

Bilbo Baggins, a hero of the story, is a hobbit who lives a quiet life, until it is upset by a visit from a wizard named Gandalf. The wizard wants Bilbo to help find out where the gold is. Although it's a book full of adventure, it also has an important theme -perseverance(坚持不懈).

To Kill A Mockingbird《杀死一只知更鸟》

The time of publication: In 1960

Writer: Harper Lee

Set during the mid-1930s in a small town, this novel describes the life of the Finch family: Atticus and his son Jem and daughter Scout. The story is told by Scout who opens the novel as a grown woman reflecting back on key events in her childhood. The book has won the 1961 Pulitzer Prize and become a classic of modern American literature.

 

 

 

1.What is mentioned about classics?

A.They are educational. B.They are boring and hard to get.

C.Most kids love reading them. D.There's something interesting in these books.

2.When was The Time Machine published?

A.In the 1890s B.In the 1930s C.In the 1960s D.In the 1990s

3.To Kill A Mockingbird is told through the eyes of___________.

A.Harper Lee B.Atticus C.Atticus's son D.Atticus's daughter

 

查看答案

    When I was a junior high school student in 1980, God gave me a gift. It was happiness.

One weekend, I went to visit my grandparents in the countryside. On my way home a car ran me over and cut off my _______ because of its high speed.

Several days later when I _______ in the hospital, I realized I had to spend the rest of my life _______ arms. How sad I felt at that time! Even I was full of fears. _______ slowly I knew I had to face the fact and got over it. I couldn't get my arms back even though I _______ every day.

However, it's easier said than _______. I took me nearly half a year to get out of the sadness _______.

I got so much from my past story. From then on, I could treat my life with a _______ mind. But in our daily life, I often see my classmates get _______ about little things: They get a bad grade on a test; their bus comes ________; they don't have a mobile phone but ________ have, and so on. But I only enjoy life. I was lucky to realize from an accident: It is a waste of our life to focus on what you have ________. We should always think of what we have. So why are so many people unhappy? Someone may say, "My whole life would improve ________ I have a new car. "But when you get the car, what will ________? Maybe you are happy for a whole week. And then you will go right back to being unhappy.

Happiness ________ what we have! It' s in our heart. It's a state of mind. Even though you own the whole word, you may feel unhappy. Happiness comes from mastering the art of appreciating (感激)and taking pleasure in what you really have.

1.A.feet B.legs C.arms D.hands

2.A.came up B.woke up C.cheered up D.hurried up

3.A.with B.without C.for D.by

4.A.Or B.So C.But D.And

5.A.cried B.laughed C.sat D.smiled

6.A.dreamed B.done C.answered D.cried

7.A.especially B.strongly C.completely D.specially

8.A.crazy B.normal C.full D.empty

9.A.excited B.nervous C.worried D.relaxed

10.A.early B.late C.first D.quickly

11.A.the other B.another C.one another D.others

12.A.lost B.had C.found D.done

13.A.because B.as C.if D.unless

14.A.happen B.take place C.use D.leave

15.A.depends on B.leads to C.decides D.causes

 

查看答案

—How do you find the trip to New York?

—______________________________.

A.The guide took us there B.First by train and then by bus

C.Very wonderful D.It's not far from our hotel

 

查看答案

—My mother's birthday is coming, I am thinking about________.

—Great. Please remember me to your mother.

A.what present I bought for her B.how I can give her a surprise

C.if I planned a party for her D.where will my family have a big meal

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.